Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Didim Plajları | Didim’in En Güzel Koyları

Didim Plajları | Didim’in En Güzel Koyları

Aydın’ın popüler tatil beldesi Didim yaz aylarında milyonlarca tatilseveri ağırlıyor. Birbirinden güzel plajlara ve koylara sahip olan Didim’de tüm yılın yorgunluğunu atabilir, keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. İşte yolu Didim’e düşenler için en güzel Didim plajları ve koyları yazısı Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz?

Didim’in En Güzel 5 Plajı

  • Altınkum Plajı

Didim’de deniz, kum, güneş keyfi yaşayabileceğiniz ilk adres altın rengi kumsalı ile ünlü Altınkum Plajı. Burası Didim’in en bilinen ve merkezi plajı olduğu için yaz aylarında epey kalabalık oluyor. Mavi bayraklı plaj hem sığ hem de geniş bir kumsala sahip. Bu sayede çocuklu aileler için tercih sebebi. Altınkum Plajı’na giriş ücretsiz, dilerseniz ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi olanakların mevcut olduğu plajda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok restoran da mevcut.

  • Manastır Koyu
Kaynak: https://aydincagiriyor.com/

Didim merkeze 10 kilometre mesafede yer alan Manastır Koyu Altınkum’a da oldukça yakın. Berrak denizi ile öne çıkan Manastır Koyu rüzgarlı havalarda dalgalı olabiliyor. İri çakıllı taşlar ve küçük kaya parçalarının yer aldığı koyda rahatça yüzmek isterseniz yanınıza deniz ayakkabısı almayı unutmayın. Girişin ücretsiz olduğu Manastır Koyu’nda isteğe göre şezlong ve şemsiye kiralama imkanı mevcut. Gün batımına kalırsanız nefis bir manzaranın sizleri beklediğini hatırlatalım. Plajda büfe tarzı tek bir işletme mevcut, geniş bir de otopark alanı bulunuyor.

  • Akbük Plajı

Muğla Akbük Koyu ile sıkça karıştırılan Didim Akbük Plajı merkeze 20 kilometrelik mesafede. Didim’in sevilen tatil beldesi Akbük’te yer alan plaj çam ormanları ile çevrili. 11 kilometrelik sahil şeridine sahip olan Akbük Plajı’nda doğa ve deniz manzarası eşliğinde keyifle vakit geçirebilirsiniz. Denizi oldukça temiz olan Akbük Plajı’nda balıklar eşliğinde yüzebilirsiniz. Dalga sevmiyorsanız Akbük tam size göre. Hafta sonları kalabalık olsa da sahil şeridi oldukça geniş olduğu için tenha bir köşe bulmanız her daim mümkün.

Didim Tatili İçin İpuçları yazısına tıklayınız.

Didim’in En Güzel Koyları

  • Dalyanaki Koyu

Sığ ve dalgasız deniz arıyorsanız rotanızı Dalyanaki’ye çevirmenizi öneririm. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Sosyal Tesisleri yanında yer alan Dalyanaki Koyu Didim’in sakin kalmış köşelerinden biri. Adeta doğal bir limanı andıran koy rüzgar almadığı için rahatlıkla denize girebilirsiniz. Sığ olması sayesinde yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için de uygun olan Dalyanaki Koyu’nda herhangi bir işletme bulunmuyor. Yiyecek-içeceklerinizi yanınızda getirmeyi unutmayın.

  • Akvaryum Koyu

Balıklarla beraber yüzebileceğiniz Didim’in en güzel koylarından bir diğeri Polis Moral Kamp Alanı içerisinde yer alan Akvaryum Koyu. Didim’e yaklaşık 9 kilometrelik mesafede yer alan Akvaryum Koyu turkuaz rengi suyu ile öne çıkıyor. Geliş yolu virajlı olduğu için araç kullanırken dikkatli olmanızı öneririm. Günübirlik tekne turlarının uğradığı Akvaryum Koyu’na giriş ücreti kişi başı 25 TL. Şezlong ve şemsiye ücrete dahil. Hafta sonları kalabalık artacağı için erken gitmenizde fayda var.

Aydın Didim araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

 

Yorum ekle