Yolcu360 Blog
mclaren artura yeşil
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > McLaren Artura: Geri Vitesi Olmayan Araba

McLaren Artura: Geri Vitesi Olmayan Araba

McLaren Artura modelini mercek altına alıyoruz. 

McLaren, Artura modeli ile elektrikli araçlar dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Bu model ile marka, kendine yeni bir elektrikli devri açıyor. 

Peki, McLaren markasının bu atağı neden bu kadar önemli? Aslında siz almayacak bile olsanız bir otomobil için geliştirilen teknoloji, daha sonra diğer modellerde ve bir süre sonra da tüm segmentlerde yaygınlaşıyor. 

İşte bu nedenle gerçek bir otomobil teknolojisi merkalısıysanız,  Artura modeli sizi epeyce ilgilendirebilir. Konu hakkında daha fazla okuma yapmak için aşağıdaki yazımızdan devam edebilirsiniz. 

Yarış Pistlerinden Yollara İnen 10 Teknoloji

Sadece Elektrikli McLaren Modellerine Merhaba Devri!

Son on yıllı üretimi ile McLaren, sektörün en büyükleri arasında yer alıyor. İngiliz otomotiv devi McLaren, üretim adedi düşük ve fiyatı erişilemez seviyede modeller üretse de son on yılda 20 yeni modelle epey iş başarmış. Bu yirmi McLaren araba modeli de koleksiyonler için en değerliler listesine girmeyi başarmış durumda. 

Marka bir iki kere özellikle Ultimate serisinde elektrikli ve hibrit model sunmuştu. Şimdi, McLaren markası mühendisleri tüm McLaren marka otomobillerin elektrikli olacağı bilgisini paylaştı. Peki, bu ne demek?

İngiliz el yapımı spor araba devi bir marka, tüm modellerini elektrikli yapmaya karar verdiyse gelecek, gerçekten de elektrikli otomobillerde demektir. Daha önce elektrikli otomobillerin performansına yönelik kaygılar da neredeyse yok oluyor olabilir. Demek ki teknoloji, bu kaygıları tamamen sildi. 

Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobiller Listesi içeriğine de bakın!

2022 mclaren arturaMcLaren Artura Modeliyle Gelen Yeni Felsefe

Artura modeli, markanın yukarıda paylaştığımız felsefesinin bir ürünü. McLaren’ın son dönem tasarımlarıyla uyumlu ve 750S’nin evrimleşmiş hali gibi görünen Altura’da karoser oranları tipik bir ortada motorlu otomobili yansıtıyor. Kuru ağırlığı 1395 kg olan Artura’da bunun 130 kg’sini hibrit sistem oluşturuyor. 

McLaren’ın ilk kez MP4-12C’de tanıttığı karbon fiber şasi de bu otomobilde tekrar ve gelişmiş olarak karşımıza çıkıyor. Artura, 4.0 litrelik motor silindir hacmine sahip. Otomobil şasi yapısına verilen geniş açı ile ağırlık merkezi de güzel dengelenmiş görünüyor. Yeni Artura motoru eski V8 motordan daha hafif ve daha kısa. McLaren Artura motor gücü verilerine de bakalım:

2022 mclaren artura interior iç mekanMcLaren Artura Performansı Nasıl?

585 HP güç, 585 Nm tork ile geliyor. 3,0 litrelik V6’yı destekleyen eksenel akı tipi elektrikli motorun değerleri ise 95 HP güç ve 220 Nm tork şeklinde. Hibrit sistemin sürekli ürettiği toplam güç ve tork ise 680 Hp ve 720 Nm’ye denk geliyor. McLaren Artura hızlanma verileri şöyle:

  • 0-100km/s Hızlanma: 3 saniye
  • 200km/s Hızlanma: 8,3 saniye
  • 300km/s Hızlanma: 21,5 saniye
  • Maksimum Hızlanma: 330 km/s

Geri Vites Yok!

Şanzımanında geri vites olmayan McLaren Artura, 8 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla çalışıyor. geri manevralar için elektrikli motor, tekerlekleri ters yöne çeviriyor. Bu da otomotiv sektörü için çok radikal ve yenilikçi bir yaklaşım olarak hemen dikkat çekiyor. 

McLaren Artura Fiyat Listesi

McLaren Artura, ülkemize şimdilik özel sipariş vasıtasıyla getirilebiliyor. Bu nedenle Türkiye fiyatı değişkenlik gösterebiliyor. Globalde ise fiyat 225.000 USD’den başlıyor. Fiyatlar hakkında detaylı bilgi için bu sayfaya göz atabilirsiniz. 

Youtube’da gezinirken bir de Türkçe McLaren Artura test sürüşü videosuyla karşılaştık. İzlemek isteyenleri aşağıya alalım.

McLaren Araba Kiralama Fiyatları

Ülkemizde bir McLaren modeli bulmak çok kolay olmayabilir. Dolayısıyla bu markaya ait modellerin kiralık seçenekleri de oldukça nadir olacaktır. McLaren marka araba kiralamak ya da benzer super lüks spor araba kiralama seçenekleri için yolcu360.com üzerinden geniş bir rent a car havuzunda erişim sağlayabilirsiniz. 

Yorum ekle