Yolcu360 Blog
yeni volkswagen amarok 2021
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Yeni Volkswagen Amarok Görselleri Heyecan Uyandırdı!

Yeni Volkswagen Amarok Görselleri Heyecan Uyandırdı!

Yeni Volkswagen Amarok modelini mercek altına alıyoruz.

Markanın “değişim yolda başlar” sloganı ile tanıttığı Volkswagen Amarok’tan ilk görseller gelmeye başladı. Volkswagen, 2020 yılının mart ayında yenilenen Amarok’un ilk render görseli ile beklentiyi epeyce bir yükseltmişti. Şimdi, otomotiv dünyasında Volkswagen Amarok’un üretime  en yakın görselleri konuşuluyor. Marka, yeni Amarok modelinin güncel görüntüsünü paylaşarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

Yeni Volkswagen Amarok Tasarım Detayları

Henüz üretilmemiş bir model üzerinden konuşunca tanımlamalar, biraz havada kalıyor ama görsellere bakarak yorum yapmak mümkün. Mesela Yeni Volkswagen Amarok tasarımında ön kısmın biraz daha değişmiş olduğunu fark ediyoruz. Volkswagen Amarok’un her iki render çalışmasında da ön bölümde yer alan turuncu bölümlerin korunduğunun görülmesi ise üretimde de bu detayların  yer alacağının habercisi gibi. 

Yeni Volkswagen Amarok tasarımında çamurluk, tampon gibi kısımlarda da yenilikler olduğu fark ediliyor. Buradaki revizyonlar, özellikle arazi şartlarına odaklanılarak yapılmış. Amarok,45 derece rampa çıkışı ve 500 mm suya girilebilir özelliği ile daha çok sevilecek gibi. 

Yeni Amarok tasarım detaylarında gövdede daha agresif bir yaklaşım olduğu görülüyor  ve bunun da aracın arazi karakterine vurgu yapmak için tercih edildiği tahmin ediliyor. Genel olarak yenilenen VW Amarok tasarımında güçlü, agresif ve sert çizgiler hakim kılınmış. 

yeni volkswagen amarok 2021 yandanYeni Volkswagen Amarok Teknolojisi Hakkında

Araç, henüz üretilmedi ve tanıtımı yapılmadı. Bu nedenle çok detaylı bilgiye sahip değiliz. Ancak dikkat çeken donanım teknolojilerinden bazılarını hemen paylaşabiliriz:

  • EDL yani Elektronik diferansiyel kilidi, tekerlekleri koruyan güzel bir teknoloji olarak dikkat çekiyor. EDL sayesinde arazi ve zorlu yol koşullarında tekerleğin çukura ya da kaygan bir zemine girmesi halinde çukura giren tekerleğin yıpranması engelleniyor. 
  • Yeni Amarok’ta tekerlekler arası güç dengesi de otomatik ayarlanıyor. Tekerlekler arası güç dengesini otomatik aktarıyor olması sayesinde kullanıcısına aracın hakimiyetini kaybettirmiyor, aracın kolaylıkla zorlu yollarda ilerlemesini sağlıyor.
  • ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) sürücüye hakimiyeti kaybettirmeden, ani fren ihtiyacı duyulan durumlarda  tekerleklerin kitlenmesini sağlıyor.
  • Fren sistemine ayrıca önem veren Amarok, fren yardımcısı BAS sayesinde de acil durumlarda frenlere destek vererek frenleme hızını attırıyor, aracın yaklaştığı yerin fren mesafesini kısaltıyor. 
  • Araçların en önemli kısmı yolda rahatça ilerlemeyi sağlayan tekerleklerdir. Lastik basıncını görüntüleyen akıllı sistem sayesinde sürücüsünü yormadan tekerleklerdeki basıncı ölçen özellik sayesinde Amarok, basınç düştüğü anda sürücüyü uyarıyor. 

Yeni Amarok Sadece Dizel ve Benzinli Olacak!

Marka, yeni Amarok konusunda gerçekten çok detaylı bir çalışma sürdürüyor. Bu detaylı çalışma tasarımdan motora ve elektronik sistemlere kadar her bir noktada net bir şekilde hissediliyor. Yeni Amarok motor seçeneklerine baktığımızda sadece dizel ve benzinli versiyonların sunuluyor olması da önemli bir detay. Çünkü markanın elektrikli ve hibrit açılımı çok bariz. Bu noktada Amarok için neden elektrikli veya hibrit versiyonun sunulmadığı, şimdilik merak konusu. Ancak markanın ilerleyen dönemde hibrit Amarok sunma olasılığı da konuşuluyor. 

yeni volkswagen amarok 2021 yandan görünümYeni Volkswagen Amarok 2021 Özellikleri 

Sesli kontrol sistemi, kullanıcının dikkatini dağıtmadan günlük plan akışını ve aramaları yönlendirmeyi sağlıyor. Şimdi diğer özelliklere bakalım:

  • USB
  • AUX
  • SD kart girişi
  • CD çalar
  • Bluetooth
  • App Connect

2022 yılında  üretime geçmesi düşünülen Volkswagen Amarok’un, Ranger ile birlikte Ford’un Güney Afrika’daki tesislerinde üretime geçmesi planlanıyor. Ford ticari araç ortaklığıyla üretime devam edeceği bilinen Amarok, Ranger’la aynı aileye mensup olacak. Yeni nesil ile birlikte Amarok R versiyonu görme ihtimalimizi de notlarımız arasına ekliyoruz.

Volkswagen Amarok Kiralama Fiyatları Nasıl?

Arazi aracı kiralama isteği özellikle pandemi döneminde arttı. Arazi aracı kiralamak üzere büyük şehirlerde ve Anadolu’da yoğun bir talep söz konusu. Burada kamp tatili, kalabalıktan uzak hafta sonu geçirme isteği gibi nedenler etken.

Volkswagen Amarok kiralama seçenekleri arazi aracı kiralama isteğindeki en popüler seçenekler arasında yer alıyor. Kiralık Volkswagen Amarok fiyatları için yolcu360.com üzerinden ilerleyebilirsiniz. Online olarak Volkswagen Amarok kiralayarak doğada olmanın keyfini çıkarabilirsiniz. 

2021 Amarok Gelecek mi? 

Amarok yeni kasa ne zaman çıkacak? Yıl başında çıkan haberlere göre, yeni model Ford işbirliğiyle 2021 yılının sonunda çıkacaktı. Henüz yeni bir gelişme yok. Ford Ranger temelli tasarımıyla Amarok, pick up dünyasında kesinlikle dikkat çekecek! 

Amarok’un Fiyatı Ne Kadar: 2021 Volkswagen Amarok Fiyat Listesi 

Amarok henüz Türkiye’de fiyata satışa sunulmadı. Bununla birlikte yurt dışında 2021 model Volkswagen Amarok fiyatları $38,490 tutarından başlıyor. 

Yorum ekle