Yolcu360 Blog
martta-nereye-gidilir
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Martta Nereye Gitmeli? Mart Ayında Gezebileceğiniz Yerler

Martta Nereye Gitmeli? Mart Ayında Gezebileceğiniz Yerler

Martta nereye gitmeli diye soruyorsanız doğru yerdesiniz. Güneş yüzünü göstermeye, ilkbahar kapılarını aralamaya başlıyorken baharı farklı rotalarda karşılamanın tam zamanı! 

Mart, ismini Antik Roma’nın savaş tanrısı Martius’tan alıyor. Öyle ki, Romalılar savaşlara bile şanslı olduğunu düşündükleri mart ayında başlarmış. Ayrıca Roma takviminin ilk ayında da yine mart yer alıyor. Roma dönemi için şansın ve yeni bir yılın başlangıcı olan mart ayında harika bir geziye ne dersiniz?

Martta tatilin güzel yanlarından biri kalabalıklara karışmadan gezinizin keyfini çıkarabilmek. En yoğun tatil beldelerinde bile sakinliğin tadına varabileceğiniz, huzurlu bir gezi sizi bekliyor. Karşınızda “mart ayı dert ayı” diyenleri bir kenara bırakıp sizi yollara düşürecek birbirinden güzel yerler!

Kara Doyamayanlara: Sarıkamış, Kars

martta-nereye-gidilir-sarikamis

Köklü bir tarihin taşıyıcısı olan Sarıkamış’ın manevi değeri paha biçilmez. Ayrıca ek bir bilgi olarak söylemeliyiz ki, Manisa’da burada şehit olan Manisalı askerlerimiz için bir anıt mevcut.

Sarıkamış, hiç çivi kullanılmadan inşa edilen Katerina Av Köşkü de dahil olmak üzere pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Üstelik burada dört ay boyunca, aralıktan nisan başına kadar kar keyfi yapmak mümkün.

Kristal kar için ne Alpler’e gitmeye ne de yurtdışına çıkmaya gerek var. Bu doğa harikasını görmek için mart geç bir tarih değil. Dünyada sadece Alp dağları ve Sarıkamış’ta bulunan kristal karı görmeye değer. Ayrıca kayakseverlere harika bir haberimiz var! Kristal kar, kayak yapmak için en ideal kar türü olarak adlandırılıyor. Sarıkamış Kayak Merkezi ile ilgili detaylar için tıklayabilirsiniz.

Üstelik Kristal Kar Festivali ziyaretçilerini karşılamaya hazırlanıyor. Festivale gitmeden önce tüm bilgilerin doğruluğunu yeniden teyit etmenizi öneririz. 

Sarıkamış’a ulaşım için Doğu Ekspresi’ni tercih ederek yolculuğunuza renk katabilir, yolun her anının keyfine varabilirsiniz.

Antalya

Güneşi özleyenlere, denizi kucaklamak için gün sayanlara ilaç gibi gelecek Antalya. Olympos’u 

martta-nereye-gidilir-antalya

ayrı Side’si ayrı güzelken martta nerede denize girilir deyince listemizin ilk sırasında Antalya yer alıyor.  Şehirdeki kültürel ve sanatsal etkinliklere katılıp bütün stresinizi atabilir, deniz, kum, güneş üçlüsüne doyabilirsiniz.

Antalya’nın sahilleri kadar birbiriyle yarışacak kadar zengin bir tarihe ev sahipliği yapan antik kentleri de görülmeye değer. 

Kapadokya

martta-nereye-gidilir-kapadokya

Aklınızın bir köşesinde Peri Bacaları’nı görmek varsa, mart yola çıkmak için harika bir ay. Gelmişken Derinkuyu yeraltı şehri’ne uğrayıp dünyanın bilinen en eski akıl hastanesini ziyaret etmelisiniz. Tarihi yapılar, müzeler, doğal oluşumlarıyla kalbinizi fethedecek Kapadokya. 

Saç Müzesi’ni daha önce duymadıysanız en ilginç müzelerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Hikayesine göre yabancı bir kadınla, burada yaşayan bir adamın aşkından doğuyor bu müze. Memleketine dönmek zorunda olan kadın, yola çıkmadan önce saçından bir parçayı adama bırakıyor. Bunu öğrenen başka kadınlar da saçlarını getirip buraya bırakıyorlar ve koleksiyonu sürekli genişleyen saç müzesi oluşuyor.

Kapadokya Gezilecek Yerler İçin Tıklayınız.

Pamuklara Sarılası: Pamukkale

martta-nereye-gidilir-pamukkale

Güzelliğiyle dünyayı büyüleyen Pamukkale Travertenleri’ni görmek için martta yola çıkmaya ne dersiniz? Tarihi ve ünü antik zamanlara dayanıyor. Tamamen doğal oluşum sonucunda ortaya çıkan Pamukkale, dokusunu minerallerden elde ediyor. Su sıcaklığının 100 dereceyi bulduğu travertenlere ayakkabıyla giriş yasak. Bölgedeki büyük havuzlar koruma altında olduğu için her havuza girmek mümkün değil.

Martta Nereye Gitmeli? Datça, Muğla

martta-nereye-gidilir-datca

Gözde tatil merkezlerinden biri olan Muğla’nın her köşesi görülmeye değer. Datça’da badem ağaçları arasında doğanın zenginliğine şahitlik ederken Knidos Antik Kenti’ne uğrayabilirsiniz. Yazın güneş nedeniyle doya doya gezmekte zorlanabileceğiniz antik kentte Ege ve Akdeniz’in kavuştuğu noktada günü sonlandırabilirsiniz. 

Eski Datça’da Orhan’ın Yeri isimli mekan şair Can Yücel’in hatıralarıyla dolu. 

Datça’nın meşhur 3B’sini tatmadan dönmemenizi öneririz: Bal, Badem ve Balık! Kaz Dağları

Çanakkale ve Balıkesir sınırları içerisinde bulunan Kaz Dağları birçok efsaneye konu olmuş. Mart gezinizde buraya uğrayıp endemik bitki türlerini . Kaz Dağları, dünyanın en önemli ikinci oksijen kaynağı olarak biliniyor.

Bölgede yer alan Kaz Dağı ise Yunan mitolojisinde karşımıza çıkan İda Dağı’ndan başkası değil. Tanrıların savaşa tutuştukları, tutkulu aşklarının esiri oldukları dağ burası.

Martta Nereye Gitmeli? Bergama, İzmir

martta-nereye-gidilir-bergama

Nostaljik bir yolculuğa çıkmak için Bergama harika bir destinasyon. Bergama sokaklarında eski mahalle samimiyetini yaşarken Bergama Antik Kenti’ni gezebilirsiniz. Aktif olarak hizmet vermeye devam eden tarihi Hacı Hekim Hamamı’nda rahatlayabilirsiniz. 

Domuz alışverişi yapıldığı için meydanı, Domuz Meydanı olarak isimlendirilen Kale Mahallesi de Bergama’da görmeniz gereken yerlerden biri. Eski Rum evleriyle bezeli mahalle sizi mest etmeye aday. Kültürel dokusu korunan mahalleleriyle Bergama geziniz sizin için eşsiz olabilir.

Şifa İçin: Afyonkarahisar

martta-nereye-gidilir-afyon

Mart tatilinizde sağlık olsun isterseniz sağlık turizmi denince ilk aklımıza gelen illerden biri olan Afyon karşınızda. Her rezervinde farklı rahatsızlıklara iyi gelen termal merkezlerini kış hala etkisini hissettiriyorken ziyaret edebilirsiniz. Mide rahatsızlıklarından cilt hastalıklarına kadar tedavi edici özellikteki termal sular Afyon’da oldukça zengin.

Kamp Sevdalılarına: Yedigöller, Bolu

martta-nereye-gidilir-yedigoller

İlkbaharı güzel bir kampla karşılayıp kışa elveda demek için tam yerindesiniz. Burada doğanın bin bir tonuyla büyülenmemek bizce çok güç. Çevresinde kamp yapabileceğiniz yedi gölden hangisini tercih edeceğiniz size kalmış.

Kamp yapmaya olduğu gibi günübirlik gezilere de uygun olan Yedigöller’i mart gezi listenize rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Martta Nereye Gitmeli Bonus: Kıbrıs

martta-nereye-gidilir-kibris

Yazı özleyenler için bir alternatif daha! Martta seyahat rotanızı yurtdışına çevirmek istiyor ancak fazla uzaklara gitmek istemiyorsanız KKTC seçeneğini değerlendirmenizi öneririz. Yazın bunaltıcı sıcakları gelmeden önce, ilkbaharda gezmek için ideal.

Marttaki seyahatiniz için kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle