Yolcu360 Blog
LPG’nin Avantajları ve Dezavantajları
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > LPG’nin Avantajları ve Dezavantajları

LPG’nin Avantajları ve Dezavantajları

LPG’nin avantajları ve dezavantajları hakkında konuşacağız. Öncelikle LPG’li araçlar hakkında temel bilgilerimizi bir kontrol edelim. Karşınızda LPG’li araçlar ile ilgili bilinmesi gerekenler!

LPG’li Araçlar Hakkında Bilgiler: LPG’nin Avantajları ve Dezavantajları

LPG’li araçlar, diğer adıyla tüplü araçlar, benzinden ve dizelden çok daha uygun fiyatlara yakıt alabilmenizi sağlıyor. Ayrıca en hesaplı yakıt tüketimlerinden biridir, diyebiliriz. Yeni bir araç almak isteyen tüketicilerin çoğu, aracın yakıt türünü ön planda tuttuğu için çoğu marka LPG’li araç üretiyor. 

Her geçen gün daha fazla ilgi gören bu araçlar, benzin ve dizel araçlara kıyasla motor ömrünü uzatıyor. Bu sistemde araç yakıtı olarak LPG kullanıyorsunuz. Sistem özellikle benzin fiyatlarının yüksek olduğu yerlerde tercih ediliyor. 

Bu yazımızda benzinli otomobillere adapte edilen LPG sistemini anlatacağız. Ayrıca günümüze gelene kadar geçirdiği süreçlerinden bahsedeceğiz. Bunun yanı sıra LPG’li araç avantajlarını ve dezavantajlarını anlatacağız. Bununla birlikte LPG’nin benzin ve dizel karşısındaki maliyet durumunu ele alacağız.

Aracınıza LPG taktırmayı düşünüyorsanız, içeriğimize kesinlikle göz atın. Benzine göre çok daha ucuz olan bu sistem hem avantajları hem de dezavantajları var. Buna bağlı olarak benzinli araç LPG’li sisteme dönüştürülecekse, mutlaka işin ehli tarafından yapılmalı. Unutmayın ki LPG sistemi düzgün yapılandırılmadığında ölümcül tehlikelere neden olabilir. 

LPG Nedir?

LPG nedir sorusunun en basit cevabı için petrol gaz yanıtını verebiliriz. Şimdi detaylandıralım.Ham petrolün, bazı rafine işlemlerinden geçtikten sonra elde edilmiş renksiz ve havadan ağır haline LPG diyoruz. Bununla birlikte yanıcı ve parlayıcı özelliğe sahiptir.

Günümüzde bu gaz, otomotiv sektörünün dışında çeşitli endüstriyel alanlarda ve ısınmada karşımıza çıkıyor. Bütan ve propan bileşenlerini içeren LPG, kokusuzdur. Fakat herhangi bir sızıntı durumunda hemen hissedilebilmesi için rafineriler tarafından özellikle kokulandırılmıştır.

LPG tankının içinde LPG hem gaz hem de sıvı halde bulunuyor. LPG tanklarının içinde üst kısımda gaz, alt kısımda sıvı bulunur. Gaz kullanıldıkça ısı gücüyle alttaki sıvı gaza dönüşür. 

LPG’nin Avantajları ve DezavantajlarıLPG Hakkında Bilinmesi Gerekenler: LPG’nin Avantajları ve Dezavantajları

LPG’nin zehirli olduğunu mu düşünüyorsunuz? Aslında bu yanlış bir bilgi. LPG zehirli değildir fakat yanması sonucunda zehirli karbon monoksit gazını ortaya çıkarır. 

Bu gaz oldukça zehirlidir. LPG aynı zamanda havadaki oksijenin tükenmesine neden olur. Yani zehirsiz olabilir; fakat yine de tehlikeli bir yakıttır.

LPG çok düşük sıcaklıklarda donar. Ortam sıcaklığı 0 derece C’nin altına düştüğünde LPG tankı dışarıdan yeterince ısı enerjisi transferi yapamaz. Bu noktada tüpün yüzeyindeki su buharı donabilir. Tüp donması ya da LPG tankı donması dediğimiz durum, bundan ibarettir. 

LPG, amatörler için tehlikeli, profesyoneller için tehlikesiz bir gazdır. Uzman ellerden çıkmış LPG sistemleri oldukça güvenli ve kullanışlıdır. Bu noktada yüksek emniyet tedbirleri karşımıza çıkar. 

LPG’nin Avantajları ve DezavantajlarıOtomotiv Sektöründe LPG’nin Evrimi

LPG sistemi, otomotiv sektöründe ilk olarak karbüratörlü araçlara uygulandı. Lakin o sıralar bu sistem, oldukça basit ve sade idi. İlerleyen zamanlarda LPG sistemi, sınıf atlayarak full enjeksiyonlu araçlara enjekte edildi. 

Full enjeksiyonlu araçlara enjekte edilmesi için ise otomobil beynine ek olarak gaz işletim sistemi ve manifolda takılan gaz enjektörleri gerekiyordu. Böylelikle sıralı sistem, oldukça ilgi gördü ve yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. 

Sıralı Sistemin Sorunları

Sistem, yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı fakat bu sistem, bazı engellere sahipti. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

Sıralı Sistem LPG’de Benzin Biterse Ne Olur?

Gaz Enjektörlerinin Çalışma Prensibi Sorunları

Gaz enjektörleri; 4000 devire kadar püskürtmeyi mükemmel bir şekilde gerçekleştirirken 4000 devirden sonra püskürtme tamamen açık kalarak hem ısıyı yükseltiyor, hem de yakıt sarfiyatını oldukça arttırıyordu. LPG’nin yanma sıcaklığı, benzine kıyasla çok yüksek seviyelerde olduğundan ve yanma odasında hassas püskürtme ayarı yapılamadığından dolayı çok yüksek sıcaklıklara ulaşılıyordu. Bu durum da spotların ve sekbanların zarar görmesine neden oluyordu. 

Lamba Arızası

Araçlar yüksek ısı ve zengin karışımdan dolayı sürekli olarak lamba arızası veriyordu. Bu yüzden motor ömrü de oldukça kısalıyordu.

Sistemdeki Aksaklıklar İyileştirildi :LPG’nin Avantajları ve Dezavantajları

Sistemin aksaklıkları iyi bir şekilde gözlemlenerek sorunun ne olduğu belirlendi ve mevcut sistem üzerinde birtakım iyileştirmeler yapıldı. Bu iyileştirmeler şunlardı:

Uzmanlar tarafından gaz enjektörleri geliştirildi ve araçların sahip olduğu devir bandının sonuna kadar sorunsuz bir şekilde püskürtmeyi gerçekleştirmesini sağladılar. Bu sayede püskürtme esnasında 4000 devirden sonra yaşanan problemler çözülmüş oldu.

Sibop yanmalarına karşı ise yağ püskürtmeli enjektörler geliştirildi. Bu enjektörler, sibop yanmalarının tamamen önüne geçti. Lakin daha sonrasında başka bir sorun açığa çıktı. Sibopların üzerinde biriken katman, sibopların kaçırmasına ve önemli düzeyde bir performans kaybına neden oldu. 

Direkt Enjeksiyon Sistemi

Açığa çıkan bütün bu problemler, LPG sisteminin yeni ve önemli bir güncellemeye ihtiyaç duyduğunu gösteriyordu. Bu yüzden direkt enjeksiyon sistemine geçilmesine karar verildi. Direkt enjeksiyon sistemi, LPG’nin ilave enjektörlerini devre dışı bıraktı ve benzin enjektörleri üzerinden püskürtme yapmaya başladı. 

LPG sisteminde oluşabilecek ısı problemine karşı da bir program geliştirildi. Bu program, enjektör belirli bir ısıya ulaştığında LPG püskürtmesini keserek benzine geçmekteydi. Bu sayede enjektörde yaşanan ısı problemi ortadan kaldırıldı. 

LPG’nin Avantajları ve DezavantajlarıLPG’nin Avantajları ve Dezavantajları

LPG sistemin diğer yakıtlarda olduğu gibi hem avantajları hem de dezavantajları var. Yakıt tüketimi konusunda tasarruf istiyorsanız, LPG’yi tercih edebilirsiniz. Fakat bu sistemin dezavantajları da var. 

Avantajları 

  • LPG sisteminin avantajları arasında en önemlisi ucuz ve temiz olmasıdır. Bununla birlikte araçla motorlarının uzun ömürlü olmasını sağlar.
  • LPG’nin verimi oldukça yüksektir. Benzinden daha düşük sıcaklıklarda buharlaşır ve daha düşük egzoz gazı emisyon değerlerine sahiptir.
  • LPG, çevreci bir yakıttır. Benzin ve dizel araçlara kıyasla LPG’li araçlar, doğaya zarar vermemektedir.
  • Karbüratörün tamiri gerekmez, dizel motorlara kıyasla daha fazla beygir gücü üretir.

LPG’li Araç Kiralama mı Bakınıyorsunuz?

Araç kiralama işleminizi 1 dakikadan kısa süre içinde Yolcu360 üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Yolcu360 mobil uygulamasını aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz. 

Dezavantajları

  • LPG sisteminin dezavantajları arasında ilk olarak LPG’li araçlardaki motor gücünün diğer motorların gücüne kıyasla daha düşük olduğunu söyleyebiliriz.
  • LPG zehirli bir madde değildir. Fakat miktarı olması gereken değerlerin üstünde olursa boğulma tehlikesi yaratır. Ayrıca LPG, insan vücuduyla temas ederse ciddi deri yanıklarına neden olacaktır.
  • Bir araç, fabrika çıkışında LPG’li olarak üretilmediyse aracı sonradan LPG’ye çevirmek oldukça maliyetli olacaktır. Hatta sonradan LPG’ye çevrilen araçlar bazen garanti kapsamı dışında bile kalabiliyor.

LPG’li araç kullanmanın riskleri neler? 

LPG, Benzin, Dizel: Yakıt Tüketim Farkları: LPG’nin Avantajları ve Dezavantajları

LPG, dizel ve benzin karşılaştırması yaparken herhangi bir aracı baz almalıyız. Bu araçlar Fiat Punto’nun 1.4 benzinli ve 1.3 dizel modelleri olsun:

  • LPG sistemli1.4 benzinli Punto, şehirler arası yolda 100 km’de 7,4 litre yakıt tüketiyor.
  • 1.4 benzinli Punto, şehirler arası yolda 100 km’de 5,4 litre yakıt tüketiyor.
  • 1.3 dizel motorlu Punto ise şehirler arası yolda 100 km’de 4,5 litre yakıt tüketiyor.

Bu durum güncel pompa fiyatları üzerinden hesaplandığında ise: 

  • 1.4 LPG Punto, 100 km’de ortalama 30 TL harcıyor.
  • 1.4 benzinli Punto, 100 km’de ortalama 40 TL harcıyor.
  • 1.3 dizel Punto ise 100 km’de ortalama 30 TL harcıyor.

Özetle içeriğimizde sizler için LPG sisteminin avantajları ve dezavantajlarını; LPG, dizel ve benzin karşılaştırması, LPG nedir gibi konuları tüm detaylarıyla anlattık. Bu bilgileri edindikten sonra hangi yakıt türüne sahip aracı tercih edeceğiniz ise size kalıyor.

Okumaya devam etmek isterseniz LPG’li araçlara dair önemli notlar içeriğimizden devam edebilirsiniz. 

Yorum ekle