Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > LPG’li Araç Kullanmanın Riskleri Neler?

LPG’li Araç Kullanmanın Riskleri Neler?

LPG’li Araç Kullanmanın Riskleri Neler? LPG’li araçlarda ne gibi arızalar olabiliyor? LPG tehlikeli mi? LPG’li arabalar tehlikeli mi? LPG’li araç kiralama var mı?

LPG’li Araç Kullanmanın Riskleri Neler?

Uygulamaya başlandığından beri LPG mi benzin mi konusunda her tür tartışmanın baş kahramanı olan LPG’li araçların risklerinin neler olduğunu inceledik. Yakıt tüketimi ve doğal olarak da maliyet açısından en avantajlı seçenek olan LGP’nin risk durumu, sanıldığı kadar tehlikeli olmadığını gösteriyor.

Yetkili ve Uzman Servis

LPG’li araç riskleri araç dönüşümünün yapıldığı yer ile alakalı oluyor genelde. İşin ehli, yetkili ve uzman bir servisi tercih etmeniz size çok büyük avantaj sağlıyor. Aksi takdirde hayati sorunlar yaratmasa bile servisten çıkamayacağınıza da neredeyse eminiz. Uzman servis tarafından yapılmayan LPG dönüşümleri ciddi risk unsuru oluşturuyor.

Gaz Kaçağı

LPG’li araçları tehlikeli kılan en önemli sorunlardan biri gaz kaçağıdır. Ama bu her dakika da gaz kaçağı oluyor manasına gelmiyor tabi ki. Yukarıda bahsettiğim gibi yetkili ve uzman bir servise yaptırdığınız takdirde gaz kaçağı, endişelenmeniz gereken konuların en sonunda geliyor. Kullanılan malzemenin kalitesi ile uyumluluğu ve uzman kişilerce monte edilmesi durumunda gaz kaçağı sorunu yaşamıyorsunuz. Küçük bir ihtimal olarak yaşadığınızı farz edersek ya da iyi bir işçilikle monte edilmemiş sistem kullanıyorsanız gaz kaçağı olduğunu fark ettiğiniz anda şamandırada bulunan vanayı saat yönünde çevirerek kapatmanız gerekiyor. Aksi takdirde ciddi sorunlar baş gösteriyor. Aracın alev almasına kadar gidebilecek bu sorunları baştan engellemek en doğrusu.

Rölanti Sorunu ve Performans Düşüklüğü

Benzine oranla çok daha uygun maliyete sahip olan LPG’nin benzine oranla daha hassas bir yakıt tipi olduğunu biliyoruz. Araç rölantideyken, yani en az yakıtla (örneğin ışıkta durmuş beklerken) çalışırken motorun durmaması, çalışmaya devam etmesi gerekir. Bunu da yakıtın devamlılığı ile sağlayabiliyoruz. Dönüşümü doğru yapılmayan LPG sistemlerinde eğer yakıt ayarları doğru değilse araç rölantideyken durabiliyor. Bu sorunun sürekli olarak başınıza gelmesini istemiyorsanız LPG ayarlarınızın doğru şekilde yapıldığından emin olmalı, düzenli olarak yetkili ve uzman bir servise kontrollerini yaptırmalısınız.

Uygun şekilde düzenlenmeyen LPG sistemleri bir de üzerine katkılı oto gaz kullanıldığında tıkanmalara da sebep veriyor. Bu durumun devamlılığı da araçta performans düşüklüklerinin görülmesini sağlıyor. Ayrıca tıkanıklıkların giderilmesi için ayrı bir maliyet oluşacağını ve aracınızı servise bırakma zorunluluğunuzun doğacağını da unutmamalısınız. Bütün bu sorunlardan arınarak, doğru bir LPG’li araç kullanımı yaşamak istiyorsanız yapmanız gereken en önemli şey, işini doğru ve olması gerektiği gibi yapan bir teknik servis kullanmak ve aracınızın LPG sisteminin doğru malzemelerden yapıldığından emin olmalısınız.

 

Yorum ekle