Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Sıralı Sistem LPG’de Benzin Biterse Ne Olur?

Sıralı Sistem LPG’de Benzin Biterse Ne Olur?

Sıralı sistem lpg’de benzin biterse ne olur sorusu, pek çok kullanıcının ya da LPG’li araç almayı düşünenlerin gündeminde. LPG’li arabanın benzini bitince ne yapmalı sorusuna yanıt arıyoruz…

Sıralı Sistem LPG’de Benzin 

LPG’li araçta benzinin önemi ne ya da LPG’li arabada benzin neden gerekli diye merak edenler için hemen açıklayalım: Sıralı sistem araçlarda benzin biterse aracın marşına basıldığında çalışmaz hale gelir. Nedeni ise sıralı sistemlerde ecunun yani aracın beyninin ilk çalışmada benzine programlanmış olmasıdır. Bu da şu demek: devir, ısı, ve basınç sensörlerinden gelen sinyale göre Ecu aracın lpg de çalışmasını sağlar. Ama bu aşamaya gelene kadar benzinle motoru çalıştırır ve ilk enerjisini alır. Peki, yolda giderken benzin bitti ama gaz var; ne yapmalı?


LPG’li Arabanın Benzini Biterse Ne Olur?

Öncelikle arabanız LPG’li de olsa benzine ihtiyacınız var. Benzin biterse araba çalışmaz. Bu, çok basit bir bilgi ama pek çok araç sürücüsü LPG’li aracın benzinle çalıştığını bilmez. Bu durumda yapacağınız ilk şey, en yakın akaryakıt istasyonundan bir küçük bidon benzin alarak depoya boşaltıp aracı çalıştırabilirsiniz. Bu az miktarda benzin aracınız için yeterli olacaktır. Çünkü benzini sadece aracın çalışması için gerekli. 


LPG’li Arabanın Benzini Bitince LPG’li Çalıştırmak Mümkün mü?

Sıralı sistemde normal süreçte ilk çalışma benzinli olarak programlanmıştır. Araç beynine yeterli ısı gelene kadar araç benzinde çalışır. Yeterli basınç ve ısı oluştuğunda LPG almaya başlar. Sıralı sistem LPG’li araçta benzin yoksa aracı LPG’de çalıştırmak da mümkün. 

Bu amaçla sık uygulanan bir taktik var ancak en doğrusu gidip benzin almak. Yine de bu taktiği şöyle açıklayabiliriz:

  • Aracın marşına basarken diğer elle LPG düğmesine basılı tutup araç çalışır çalışmaz elinizi düğmeden çekin. 
  • Motor, ihtiyaç olan o ilk enerjiyi alsın. Sonra çalışır ve LPG ile yola devam eder. 


Benzini biten LPG’li arabayı LPG’de çalıştırma taktiği şu durumlarda işe yaramaz
:

  1. Motorun sıcak olmaması durumunda. Motor soğuksa bu taktik işe yaramaz hatta aracın LPG sıralı sistem mekanizmasına zarar verir.
  2. Sabah ilk çalışma için bu taktiği kesinlikle denemeyin.
  3. Araba uzun süre çalışmaz halde beklediğinde. 

LPG’li araç kiralama

yolcu360.com ile ana sayfa üzerinden lokasyon ve tarih aralığı belirterek aradığınız kiralık LPG’li otomobil seçeneğine hızlıca ulaşabilirsiniz. Lokasyon ve tarih aralığını girdikten hemen sonra sistem, size ilgili bölgede ve tarihlerde müsait olan araçları listeler. Bu listede bir birinden farklı rent a car firmalarının müsait araçları bulunur. Fiyata, modele, markaya, yakıt tüketim şekline, şanzıman tipine ve diğer detaylara göre filtreleme yapabilirsiniz. Aradığınızı kolay, hızlı bir biçimde bulabilirsiniz. Kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilirsiniz.

İstanbul araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

LPG'li Araçlarla İlgili Bilinmesi Gerekenler

Yorum ekle