Yolcu360 Blog
LPG'li Araç Kullanmanın Riskleri Neler?
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > LPG’li Araçlar Kapalı Otoparklara Girebilecek!

LPG’li Araçlar Kapalı Otoparklara Girebilecek!

LPG’li araçlar otoparka neden giremiyor? LPG’li araçlar kapalı otoparklara girebilir mi? Türkiye’de kaç tane LPG’li araç var? Avrupa’da LPG’li araç yasak mı?…

Yeni yasa düzenlemesiyle birlikte artık LPG’li araçlar da kapalı otoparklara girebilecek. Haberin detayları şöyle…

LPG’li Araçlar Kapalı Otoparklara Girebilecek!

5 milyon LPG’li araç kullanıcısı ve LPG sektörü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un vereceği müjdeye kilitlendi. Bakan Kurum’un AVM’lere, otellere ve kapalı otoparklara LPG’li araçların girmesine ilişkin yasal düzenleme yapılacağına dair açıklaması, LPG’li araç kullanıcıları kadar, otopark işletmelerini, LPG donanım şirketlerini ve oto gaz bayilerini de yakından ilgilendiriyor.

Müstakil Likit Petrol Gazcıları Kit Satıcıları ve Otogaz Bayileri Derneği sözcüsü Ahmet Yavaşçı, “Avrupa’da LPG’li araçlar uzun yıllardır otoparklara serbestçe girebiliyorken Türkiye’de haksız bir yasak sürdürülüyordu. Sayın Bakan’ın bu yasağın kaldırılması yönündeki çalışmalarını destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Otomobillerin yaklaşık yarısı LPG’li

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), 2019 yılı Ocak ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre trafiğe kayıtlı 12 milyon 437 bin 250 adet otomobilin yaklaşık yarıya yakınını oluşturan 4 milyon 703 bin 163 araç LPG kullanıyor.

LPG’li Araç Sahipleri ve Sektör Sevindi!

Türkiye’de yaklaşık 5 milyon LPG’li araç kullanıcısı var. Kullanıcıların sayısı d giderek artıyor. Zira, benzin ve mazotun pahalılığı pek çok kişiyi arabasına tüp taktırma kararına yöneltiyor. Diğer yandan “LPG’li araç tehlikelidir” şehir efsanesi de epeyce bir etkisini kaybetti. Çünkü, LPG teknolojisi ciddi anlamda değişti. Hatta Hyundai gibi dev otomotiv şirketleri doğrudan LPG’Li modeller bile üretiyor artık. Tüm bunlara ek olarak bir LPG sektörü de var. LPG taktırma, bakım, onarım ve yakıt hizmeti gibi çok geniş bir alanı kapsayan bu sektör de gerçekten önemli.

Yorum ekle