Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kuala Lumpur Gezilecek Yerler | Kuala Lumpur Gezi Rehberi

Kuala Lumpur Gezilecek Yerler | Kuala Lumpur Gezi Rehberi

Malezya’nın başkenti olan Kuala Lumpur; Tamil, Çin, Malay gibi yerli sakinleri içeren çok çeşitli bir bölge. Ülkedeki en kalabalık şehir olan Kuala Lumpur, turizm odaklı bir şehir. Bu nedenle ziyaretçiler, hem geleneksel hem de modern çok sayıda turistik yeri görebilirler. Şehrin çeşitliliğini yansıtan tapınaklar, camiler, muhteşem fütüristik kuleler, gökdelenler, yerel pazarlar ve sokak yemekleri ile Kuala Lampur, bir gezgine beklediği her şeyi veriyor. Öyleyse hazırsanız Kuala Lumpur gezilecek yerler, Malezya vizesi ve Kuala Lumpur’a nasıl gidilir gibi bilgilerin yer aldığı Kuala Lumpur gezi rehberi sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Kuala Lumpur Gezilecek Yerler

  • Petronas Kuleleri

Dünyanın en ikonik manzaralarından biri Petronas İkiz Kuleleri. Burası dünyanın en uzun ikiz kuleleri olma özelliğine sahip. Kuleler postmodern mimari ve üslup ile inşa edilmiş. Ayrıca, Malezya’daki Müslüman çoğunluk nedeniyle İslami tasarımlara da ev sahipliği yapıyor. Yerli ve yabancı turistler, iki kuleyi birleştiren gökyüzü köprüsü üzerinde yürümek için buraya mutlaka uğruyorlar.

  • Sri Mahamariamman Tapınağı

On dokuzuncu yüzyılda inşa edilen ve tüm Kuala Lumpur’daki en eski Hindu tapınağı olan Sri Mahamariamman, bu şehri oluşturan çeşitli kültürleri ve dinleri öğrenmek isteyenler için mutlaka görülmesi gereken bir yapı. Tapınak, ünlü efsaneleri tasvir eden çeşitli Hindu tanrılarına sahip. Bu tasvirler ise tapınağa canlı ve renkli hava katıyor. Burası yerel Tamil topluluğu için bir ibadet yeri olmakla birlikte turistlerde tapınağı ziyaret edebiliyorlar.

  • Kuala Lumpur Kuş Parkı

20 dönümden fazla bir alana sahip olan kuş parkı, 3000’den fazla kuşa ev sahipliği yapıyor. Parkın amacı ise yerel kuş türlerini ziyaretçilere tanıtmak. Ayrıca burası dünyanın en büyük kamu kuş hanelerinden biri. Dolayısıyla burayı Kuala Lumpur gezilecek yerler kapsamında ziyaret ederseniz yerel flora ve kuş gözlemciliği hakkında birçok bilgi edinebilirsiniz.

  • Thean Hou Tapınağı

Kuala Lumpur’un dini ve kültürel açıdan çok zengin olduğunu belirtmiştik. Hem inanç hem de kültür turizmi açısından Kuala Lumpur gezilecek yerler listenize Thean Hou Tapınağı’nı da eklemenizi tavsiye ederiz. Thean Hou Tapınağı, şehrin ikonik yapılarından biri olma özelliğine sahip. Çünkü Kuala Lumpur’un en dekoratif tapınaklarından biri. Karmaşık oymalar, kırmızı ve altın boyalı süslü yükseltilmiş tavanları ile gerçekten etkileyici bir yapı. Tapınağın içinde ise Konfüçyüsçü, Tao’cu ve Budist dekoratif parçalar bulunuyor. Aynı zamanda tapınağın girişinde ziyaretçileri karşılamak ve refahı temsil etmesi için geleneksel kırmızı sütunlar yer alıyor.

Singapur gezilecek yerler için tıklayınız.

Kuala Lumpur Gezi Rehberi

  • Jamek Camii

1900’lü yılların başında inşa edilmiş olan Jamek Camii, Malezya’nın en eski camilerinden biri. Klang ve Gombak nehirlerinin buluştuğu yerde bulunması ile birlikte genellikle Mağribi mimari tarzı ile ön plana çıkıyor. Kuala Lumpur gezilecek yerler kapsamında ziyaretçiler caminin bazı bölümlerini uygun kıyafetlerle gezebiliyorlar.

  • Istana Negara

Istana Negara, 2011 yılında yeni bir saray inşa edilmeden önce Malezya kralları tarafından saray olarak kullanılıyormuş. Daha sonrasında Istana Negara, kraliyet müzesine dönüştürülmüş. Sarayın ziyaretçileri, Malezya kraliyeti ile ilgili her şeyi bu müzede öğrenebilirler. Sarayın hemen girişinde yer alan hem modern hem de geleneksel üniformalı kraliyet muhafızları ise ziyaretçilerin Malezya’nın kraliyet ve resmi tören geleneklerine tanık olmaları için her gün nöbet değişimi yapıyorlar. Özellikle bu değişim törenine denk gelirseniz Kuala Lumpur gezinize ait büyük bir anı yaratabilirsiniz. 🙂

  • Batu Mağaraları

Kuala Lumpur’un Selangor banliyösünde yer alan Batu Mağaraları, sizi adeta kendisine hayran bırakacak. Buradaki mağaralar ve tapınaklar, Hindu tapınaklarıdır ve aslında hala Malezya’nın birçok Tamil sakini burayı hac yeri olarak kabul ediyor. Ama dikkat şimdiden uyaralım. Buraya geldiğinizde vahşi maymunlar ile karşılaşabilirsiniz. Çünkü burası onlarında evi. 🙂

  • Kuala Lumpur Ulusal Müzesi

Ulusal müze, geleneksel bir ev şeklinde biçimlendirilmiş ama aynı zamanda çağdaş bir mimari yapıya sahip eşsiz bir binaya sahip. Geleneksel izlerin modern anlayışla birleştiği bu yapı gerçekten hem dışarıdan hem de içeride sizi etkiliyor. Malezya’nın tarihi ve kültürü hakkında her şeyi öğrenmek istiyorsanız en doğru adres burası. Hatta burada Malay evleri, düğünleri ve av gösterileri gibi şeyler hakkında da bilgi edinebilirsiniz. O yüzden Kuala Lumpur gezilecek yerler listenize ulusal müzeyi eklemeden seyahatinizi bitirmeyin. 🙂

Jakarta gezilecek yerler için tıklayınız.

Kuala Lumpur Otelleri

Tatil için en iyi yerlerde konaklamak isteriz. Ama özellikle başka bir ülkeye gidiyorsak konaklama konusunda biraz zorlanabiliyoruz. Çünkü kalacağımızın yerin konumu nasıl, temiz mi gibi birçok soru kafamızı kurcalıyor. Bizde bu sorularınızı azaltmak için sizlere en çok tercih edilen Kuala Lumpur otellerini derledik. 🙂

  • The Westin Kuala Lumpur
  • Hotel Istana Kuala Lumpur City Centre
  • Four Seasons Hotel Kuala Lumpur
  • Pullman Kuala Lumpur City Centre Hotel & Residences
  • E&O Residences Kuala Lumpur
  • Shangri-La Hotel Kuala Lumpur
  • InterContinental Kuala Lumpur
  • DoubleTree By Hilton Kuala Lumpur
Vizesiz Ülkeler: Malezya Vizesi

Kuala Lumpur gezilecek yerler kapsamında Malezya’ya gitmeye karar verdiyseniz aklınıza ilk gelecek olan sorulardan biri Malezya vize istiyor mu olur. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Malezya’nın herhangi bir şehrine giriş yaptığı andan itibaren en fazla 90 gün kalmak şartı ile vizeden muaf durumdalar.

Seul gezilecek yerler için tıklayınız.

Kuala Lumpur’a Nasıl Gidilir?

Kuala Lumpur gezisi için  Türkiye üzerinden direkt uçuş seferleri mevcut. Kuala Lumpur gezilecek yerler için Malezya’ya uçak bileti alırken Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı’nı tercih etmelisiniz.

Kuala Lumpur gezi rehberi listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Kuala Lumpur turu kapsamında detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Malezya Kuala Lumpur seyahati için gezi listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle