Yolcu360 Blog

Prag Müzeleri | Prag Turu

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan Prag, aynı zamanda ülkenin en büyük şehri. Zengin tarihi birikimi ve gezilecek yerleri ile insanı kendisine hayran bırakan şehir için bu yıl bir tatil planı hazırlamaya ne dersiniz? Şimdiden Prag turu için iyi eğlenceler, bol gezmeler ! 

Prag

Çek kültürünü, tarihini ve sanatını merak edenler için Prag müzeleri eşsiz bir deneyim sunuyor. Orta Avrupa’nın masalsı şehri Prag’da gezip görülecek yerleri tamamladıktan sonra listenize mutlaka Prag müzeleri de ekleyin.

Prag Müzeleri

  • Kafka Müzesi

Dönüşüm, Dava, Şato gibi eserleriyle 20. yüzyıl edebiyatına yön veren Prag doğumlu Franz Kafka’nın müzesi, Prag müzeleri listemizin ilk sırasında yer alıyor. Müzede Kafka’nın mektupları, günlükleri, fotoğrafları, çizimleriyle adeta geçmişe doğru yolculuğa çıkıyorsunuz. Müzede Kafka’nın yaşamına dair önemli detayları keşfedebilir, yazarın depresif dünyasını yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Kafka Müzesi haftanın her günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık. Müzeyi gezdikten sonra yanındaki hediyelik eşya mağazasına uğramayı unutmayın.

  • Prag Şehir Müzesi

Prag tarihini yakından keşfedebileceğiniz ve Prag müzeleri arasında önemli bir yeri olan Prag Şehir Müzesini mutlaka gezmenizi tavsiye ediyorum. Arkeolojik dönemden günümüze kronolojik olarak sıralanan kalıcı serginin yanı sıra geçici sergiler de müzede ziyaret edilebilir. Prag Şehir Müzesi pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09.00-18.00 saatleri arasında açık.

  • Komünizm Müzesi  

İkinci Dünya Savaşı sonrasında Prag’da hakim olan komünist rejime dair bilgiler edinebileceğiniz ve Prag müzeler listenizde yer alması gereken Komünizm Müzesi 2001 yılından bu yana misafirlerini ağırlıyor. O dönemki ismiyle Çekoslavakya’nın tarihi geçmişini kronolojik olarak gözler önüne seren müze haftanın her günü 09.00-20.00 saatleri arasında açık.

Prag gezilecek yerler yazısı için tıklayınız.

Prag Gezilecek Yerler

  • Yahudi Müzesi

Prag’ın Yahudi mahallesi Josefov’a gelmişken Yahudi Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Avrupa’nın en eski Yahudi müzelerinden biri olmasının yanı sıra alacağınız biletle Maisel Sinagogu, Pinkas Sinagogu, Klausen Sinagogu ve İspanyol Sinagogu’nu gezebilirsiniz. Eski Yahudi Mezarlığı da biletinizle ücretsiz gezebileceğiniz yerler arasında. Yahudi kültürünü yansıtan çok sayıda obje, belge, fotoğraf ve kitap bulabileceğiniz Yahudi Müzesi kış döneminde 09.00-16.30 yaz döneminde ise 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Müzenin cumartesi günleri ve Yahudilerin dini günlerinde kapalı olduğunu hatırlatmak isterim.

  • Lego Müzesi

Prag’a çocuklarınızla birlikte geldiyseniz sizler için eğlenceli bir müze önerisinde bulunmak istiyorum: Lego Müzesi. 2500’den fazla lego modelinin yer aldığı müze dünyanın en büyük lego müzesi olarak öne çıkıyor. Çocuklar için legolarla oynayabilecekleri özel oyun bölümünün de yer aldığı müze haftanın her günü 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Çek Cumhuriyeti Vize

Çek Cumhuriyeti için yapacağınız seyahatlerde vize almanız gerekiyor. Çek Cumhuriyetine 90 günden daha az bir süre için seyahat edecekseniz, Schengen vizesi almalısınız. Çek vize başvurunuzun sonuçlanması ise yaklaşık 15 gün sürüyor.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Prag’a Nasıl Gidilir?

Türkiye üzerinden Prag’a direkt uçuş seferleri mevcut. Prag’a hava yolu ile gitmek istiyorsanız Türkiye’den Vaclac Havel Havalimanı için uçak bileti almanız gerekiyor.

Prag gezilecek yerler listesini bitirdikten sonra dönüşte İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Prag müzeleri ve gezilecek yerler sonrasında Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Prag müzeleri listesini tamamlayıp Prag’dan İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle