Yolcu360 Blog
kia-bongo-incelemesi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Kia Bongo İncelemesi: Kia Bongo Özellikleri ve Fiyat Listesi

Kia Bongo İncelemesi: Kia Bongo Özellikleri ve Fiyat Listesi

Kia Bongo, ticari araç sınıfının en kompakt oyuncularından biri. 2022 Kia Bongo incelemesi ile görüyoruz ki günlük işleri kolaylaştıran bir araç tasarlanmış. 2022 Kia Bongo özellikleri ile konforlu bir ticari taşıma süreci sunuyor. Kia Bongo fiyatları da ticari araç almak isteyenlere cazip gelecek bir skalada. Kia Bongo hakkında detaylı bilgi için bu özel analizi okumaya devam edebilirsiniz. Yakınlarda ticari araç almayı düşünüyorsanız 2022 Kia Bongo fiyat ve özellikleri ile iyi bir alternatif sunuyor. Bakalım yeni Kia Bongo nasıl?

Kia Bongo, ticari araç arayışında gerçekten çok pratik çözümler sunan bir model. Sıfır ticari araç almayı düşünüyorsanız Kia Bongo incelemesi yapmalısınız. 

kia-bongo-incelemesi-3

Bongo Hakkında

Bongo, ticari araç kategorisinde erişilebilir fiyat ve güçlü özellikler arayanlar için iyi bir seçenek. Kia Bongo 2022 modeli özellikleri incelendiğinde hem tasarımda hem de iç mekanda gerçekten bu sınıf için öncü niteliğinde detaylar fark ediliyor. Peki, ilk model ne zaman pazara sunuldu? Markanın bu modelle aldığı yola da bakalım…

İlk Bongo modeli, 1980 yılında pazara sunuldu. Yani araç, Kia tarafından 1980 yılından bu yana üretiliyor. Kamyonet ve van karoserde sınıfının öncü modelleri arasında yer alıyor. 1980’den beri ticaretle uğraşanların özellikle tercih ettiği bir model olmayı başarıyor. Araç, ilk olarak Bongo adıyla pazara çıktı. Ancak 1997 yılında üçüncü nesil Bongo Frontier adını aldı. 2004 yılında çıkan dördüncü neslinde “Frontier” adı kalktı. Ticari araç, önden motorlu ve arkadan itişli olarak tasarlanıyor. 

Kia Bongo Özellikleri 

Kia Bongo, dikkat çekici bir ticari araç. Yükleme kapasitesi kadar tasarımı da etkileyici. Ayrıca iç mekanda oldukça güçlü bir konfor alanı mevcut. Donanım özellikleri de hem güvenli sürüşü hem de konforu garantiliyor. 

Ticari araç sahibi olmak isteyenler için öncelikli konu, yük taşıma kapasitesidir. Kia Bongo’nun yeterli yük kapasitesi sunması, bu açıdan önemli. Sınıfında lider motor ve fren performansı ise son yıllarda çok tercih edilmesinin nedeni. Ayrıca aerodinamik tarzı ve sürücüye yönelik ayrıntılara gösterilen özen de dikkat eçkiyor. Gerçekten ticari araç arayışında kullanın  işine odaklanmasını kolay kılan bir seçenek sunuyor. Kia mühendisleri, “işinize odaklanmanızı sağlar” derken çok haklılar. Detaylara bakalım…

Yuvarlak kenarlı kasa kapakları ile yüklemede tehlike minimize ediliyor. Sivri köşe yapısından kaynaklı kazaların önüne geçiliyor. 90 derece ve 180 derece açılabilen arka kasa kapağı ise önemli bir yükleme konforu sizi bekliyor. İç mekana geçtiğimizde deri koltuklar bizi karşılıyor. Standart pakette de olan deri koltuklar, iç mekana çok yüksek bir kalite algısı sunuyor. 

İmmobilizer anahtar, elektrikli ön camlar gibi detaylar da çekici. Düzenli torpido gözü isteyenler için güzel bir tasarım. Koltuk arası konsol da çok kullanışlı. Şimdi Kia Bongo boyutlarına bakalım. 

Bongo Ölçüler

Ticari araç alacaksanız ölçülere mutlaka bakın. Ölçüler, araçtan beklentinizin karşılanması konusunda önemli ipuçları verir. Peki, yeni Bongo ölçüleri nasıl? Hemen bakalım.

  • 1995 mm toplam yükseklik
  • 770 mm kasa yüksekliği
  • 1740 mm toplam genişlik
  • 1630 mm kasa genişliği
  • 2615 mm dingil mesafesi
  • 1205 mm ön dingil çıkıntısı 
  • 1305 mm arka dingil çıkıntısı 
  • 35 mm yerden yükseklik

Bu ölçüler sınıfı için çok ideal. Yükleme ve sürüş konforu açısından iyi optimize edilmiş ölçüler. 

Bongo Teknik Özellikler ve Donanım

kia-bongo-incelemesi-1

Kia Bongo dizel motor seçeneği çok seviliyor. Yeni Bongo da 2.5 litrelik dizel motorla geliyor. 2.497 cc motor silindir hacmi var. 130 / 3600 HP toplam güç verisi. Maksimum tork verisi ise 255 / 1.250 ~ 3.500 şeklinde ifade ediliyor. Ek olarak bu motora CRDi şanzıman teknolojisi eşlik ediyor. Araç, 6 ileri manuel şanzımanla geliyor. Çap x Strok (mm) 91,0 X 96,0. 

Performans ve Yakıt Tüketimi

Aracın maksimum hızlanması 150 km/s. Kia Bongo’nun yakıt tüketimi fabrika verilerine göre 9,8 litre. CO2 emisyonu ise (Karışık, g/km) 259 gram. Yakıt tipi yukarıda da belirttiğimiz üzere dizel. Yakıt tüketimine etki eden azami yük oranı verisi önemli. Bongo azami yüklü ağırlık (kg) 3.240 şeklinde. Ayrıca yakıt deposu kapasitesi (L) 65 litre. 

Kia Bongo İncelemesi: Donanım Özellikleri

Donanımı zengin bir ticari araç. Hatta bazı detaylar konfor paketinde de var. Bazıları da hem standart pakette hem konfor paketinde var. Örneğin ​​gündüz farları, ön sis farları konfor paketinde var. Ayrıca gövde rengi ön tampon, jant kapağı, önde hava soğutmalı disk frenleri standart pakette de var. Ek olarak, AdBlue sıvısı deposu,  deri koltuklar, devir göstergesi standart pakette sunuluyor. Yine far yükseklik ayarı, elektrikli ön camlar, gece gündüz ayarlı dikiz aynası standart pakette var. 

Kia Bongo Fiyat Listesi

Öncelile sıfır km Kia Bongo aldığınızda marka, 3 yıl garanti veriyor. Bongo 2,5 litre 130 Ps manuel dizel fiyatı, 317.900 TL. Bu fiyat 2022 şubat ayı fiyatıdır. Bir önceki yılın sıfır km Bongo fiyatı ise 294.900 TL şeklinde. 

Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360, otomotiv dünyasında zengin içeriklerle size hem Türkiye’de hem de yurt dışında desteğe hazır. Ayrıca merak ettiğiniz her detay için blog’umuzda arama yapabilirsiniz. Üstelik tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızda mobil uygulamamız üzerinden 1 dakikada işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle