Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Kaş’ta Nerede Kahvaltı Edilir? / Kaş Kahvaltı Mekanları

Kaş’ta Nerede Kahvaltı Edilir? / Kaş Kahvaltı Mekanları

Kaş yaz aylarının en gözde tatil noktalarından biri. Sizler için daha önce Kaş mekanlarını ve Kaş tatlıcılarını listelemiştik. Sıra geldi kahvaltı faslına… Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Kaş’ı keşfetmeye ne dersiniz?

Kaş Kahvaltı Mekanları

Kahvaltısız güne başlamayı sevmeyen var mıdır aramızda bilmiyoruz. Ama biz kesinlikle fazlasıyla sevenlerdeniz. Düşünsenize mis gibi kokular, mükemmel bir masa, her şey ağzınıza ve gözünüze layıkken üstüne bir de kahvaltıyı hazırlayan siz değil profesyonel eller☺.  Ah nasıl hayır denebilir. İnsanın hayallerini süsleyen cinsten☺. Ama malum bunu tatiller dışında her gün yaşayabileceğimiz lükslere sahip değiliz. O yüzden Kaş’ta geçireceğiniz tatilde, günün en önemli öğünü olan kahvaltı için size güzel tavsiyelerle geldik. Hazırsanız bu yolculuğa başlayalım ☺ Yola çıkmadan önce Yolcu360‘tan Antalya Havalimanı araç kiralama fiyatlarına bakmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece Kaş ve çevresinde rahatlıkla mekandan mekana gezebilirsiniz.

Kaş’ta Nerede Kahvaltı Edilir?

  • DUDU MUTFAK

Baştan belirtelim Dudu Mutfak’ın işletmecisi , “Türkiye’nin En Güzel Kahvaltıları” kitabının yazarlarından Tülin KILIÇ. Yani siz kendinizi mekana bırakın. Gerisi çok lezzetli olacak☺. Kahvaltı da neler var derseniz; Pişi tabağı, üç çeşit peynir, zeytin, bal kaymak, lorlu salata, söğüş tabağı, tereyağ, göz yumurta, sucuk, kendi yaptıkları iki çeşit reçel, süzme yoğurtlu böğürtlen marmelatı ve acuka ile  bir pot çay iki kişilik kahvaltıya dahil olanlar.

Herhangi bir mekana gelmişsiniz soğukluğundan uzak, kendinizi evinizde hissettirecek sıcacık bir yer burası. Fonda eski Türkçe şarkılarla aynı zamanda ruhunuzu da besliyor olması çok hoş☺. Kısacası Dudu Mutfak’a bir gelenin bir daha vazgeçmesi imkansız gibi☺.

  • OMLET KAHVALTI

Size yöresel Antakya kahvaltısı sunan Omlet, Kaş’ın sevilen mekanlarından… Yöresel ev yapımı reçelleri, Antakya’ya özgü biberli ekmek, avokado yatağında fırında yumurta, kekikli dil peyniri ve zahter mekanın favorileri arasında.

Ayrıca kahvaltınızın yanında gelen, kendi fırınlarında yaptıkları ekmekleri her zaman sıcak servis ediliyor. Ağaçlar altında serin bir kahvaltı isteyenler için oldukça ideal.

  • PELL’S GECE GÜNDÜZ LEZZET

Eskiden İstanbul Cihangir’de bulunan bu mekan sahibinin Kaş’a taşınmasıyla yeni yerine merhaba demiş oldu… Size doğal, organik tatlar sunan Pell’s kutu gibi ve oldukça şirin.

Abartıdan uzak, güzel ve doyurucu bir kahvaltısı var. Çalışanlar oldukça güler yüzlü. Kendi kuruttukları bergamot kabuklarıyla hazırladıkları bergamotlu çay muhakkak denemeniz gerekenlerden☺.

  • TAŞ BAHÇE

Meydana oldukça yakın olan Taş Bahçe yine kahvaltı yapabileceğiniz güzel yerlerden. Aile işletmesi olan bu mekan, şekersiz ev yapımı reçelleri, pişisi ve ev yapımı peynir toplarıyla yine sizi mest edecek cinsten.

Yorum ekle