Kapadokya gezilecek yerler için keşfe çıkıyoruz. Bu yolculukta Kapadokya’da yapabileceğiniz aktivitelere ve yaşayabileceğiniz özel anlara tanıklık edeceğiz. Masalsı Peribacalarının diyarı Kapadokya sizi büyüleyici bir maceraya çağırıyor…
Kapadokya gezisi ülkemizde dört mevsim boyunca ilgi görüyor. Çünkü Kapadokya’da gezilecek yerler her mevsim ayrı güzel. Peribacaları güneşin altında nasıl hayranlık uyandırıyorsa, karlar altında da bir o kadar büyüleyiciler.
Peki, eksiksiz bir Kapadokya turu için neler yapmalıyız? Şimdi masallar diyarı Kapadokya’yı keşfe çıkalım. Ama öncesinde bu turizm cennetini yakından tanıyalım.
İçindekiler
- 1 Kapadokya Hakkında Kısaca Bilgi: Peribacaları Nasıl Oluştu?
- 2 Kapadokya Nerede, Hangi İlde? Peribacaları Nerede?
- 3 Kapadokya’ya Nasıl Gidilir?
- 4 Kapadokya’da Gezilecek Yerler: Mutlaka Görmeniz Gereken 11 Yer!
- 4.1 1 – Göreme: Kapadokya Gezilecek Yerler
- 4.2 2 – Aşk Vadisi: Kapadokya Gezilecek Yerler
- 4.3 3 – Tokalı Kilise: Kapadokya Gezilecek Yerler
- 4.4 4 – Yılanlı Kilise: Kapadokya Gezilecek Yerler
- 4.5 5 – Hayal Vadisi: Kapadokya Gezilecek Yerler
- 4.6 6 – Karanlık Kilise: Kapadokya Gezilecek Yerler
- 4.7 7 – Ihlara Vadisi: Kapadokya Gezilecek Yerler
- 4.8 8 – Gomeda Vadisi: Kapadokya’da Gezilecek Yerler
- 4.9 9 – Avanos Saç Müzesi: Kapadokya’da Görülecek Yerler
- 4.10 10 – Güray Müzesi: Kapadokya’da Gezilecek Müzeler
- 4.11 11 – Göreme Güllüdere Vadisi: Kapadokya’da Gezilecek Doğal Yerler
- 5 Kapadokya’da Yapılacak Aktiviteler
- 5.1 Kapadokya’da Balon Turuna Çıkın
- 5.2 Kapadokya Balon Fiyatları 2024
- 5.3 Kapadokya’da Çömlek Yapımı Derslerine Katılın
- 5.4 Doğa Yürüyüşlerine Çıkın
- 5.5 Yeraltı Şehirlerini Ziyaret Edin
- 5.6 Kapadokya’da Kaç Yeraltı Şehri Var?
- 5.7 Kapadokya Yeraltı Şehirleri
- 5.8 Kapadokya’yı ATV Turuyla Gezin
- 5.9 Vadilerde Kamp Yapın
- 5.10 Cappadox Festivaline Katılın
- 5.11 Konsept Otellerde Kalın
- 5.12 Kapadokya Safari Turu: Maceraya Atılın!
- 5.13 Kapadokya Mavi Tur: Farklı Tur Seçeneklerini Keşfedin!
- 6 3 Günlük Kapadokya Turu Önerisi
Kapadokya Hakkında Kısaca Bilgi: Peribacaları Nasıl Oluştu?
Türkiye’nin turizm cennetlerinden Kapadokya, milyonlarca yıllık bir tarihe sahip! Burada vadiler boyunca boyları 1 metreden 15 metreye kadar değişen Peribacalarını görebilirsiniz. Peki, Peribacaları nasıl oluştu?
İlk olarak bu bilgiye bayağı şaşıracaksınız. Büyüleyici doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Kapadokya, milyonlarca yıl önce bir iç denizdi. Aynı zamanda Erciyes Dağı, Hasan Dağı ve Güllü Dağı’nın aktif volkanlardı. Milyonlarca yıl içinde volkanların püskürttüğü lavlar iç denizi kuruttu.
Lavların içinde birçok element var. Bu lavlar zamanla birikti ve tabakalar oluşturdu.
Dünya şekillenirken rüzgar, yağmur, sel ve erozyon gibi doğa olayları bu tabakaları şekillendirdi. Daha yumuşak tabakalar aşındı, geriye koni biçiminde mantara benzeyen volkanik yapılar kaldı. İşte bunlara Peribacaları diyoruz!
Kapadokya Nerede, Hangi İlde? Peribacaları Nerede?
Türkiye’nin turizm cenneti Kapadokya’nın büyük bölümü Nevşehir ilinde bulunuyor. Ayrıca Kayseri, Niğde, Kırşehir ve Aksaray il sınırları içinde kalıyor.
Kapadokya’ya Nasıl Gidilir?
Kapadokya’ya gitmek için hava ve kara yolunu tercih edebilirsiniz. Ayrıca buraya raylı sistemle ulaşabilirsiniz. Kapadokya gezi turu için en uygun seçenek, kendi aracınızla gelmeniz. Çünkü bölge çok büyük. Böylece burada dolu dolu bir tatil yaşayabilirsiniz.
Buraya büyük illerden otobüsle gelebilirsiniz. Hava yoluyla gelmek istiyorsanız, Nevşehir Kapadokya Havalimanı ya da Kayseri Havalimanı üzerinden ulaşmanız mümkün.
Trenle gelmeyi planlıyorsanız, Kayseri üzerinden rota oluşturmanız gerekiyor.
Kapadokya Ankara Arası Kaç Km?
Ankara Kapadokya arası yaklaşık 330 km. Araçla bu yolu 3 buçuk saatte tamamlayabilirsiniz. Niğde Otoyolu – Tarsus Otoyolu (O-21) rotasını takip edin.
İstanbul Kapadokya Arası Kaç Km?
İstanbul Kapadokya arası yaklaşık 760 km. Araçla bu yolu ortalama 7 buçuk saatte tamamlayabilirsiniz. O-4 – Niğde Otoyolu – Tarsus Otoyolu (O-21) rotasını takip edin.
Nevşehir Kapadokya Arası Kaç Km?
Nevşehir Kapadokya arası yaklaşık 13 km. Araçla bu yolu ortalama 10 dakikada tamamlayabilirsiniz.
Kayseri Kapadokya Arası Kaç Km?
Kayseri Kapadokya arası yaklaşık 66 km. Araçla bu yolu ortalama 1 saatte tamamlayabilirsiniz. Kayseri Niğde Yolu/D805 rotasını takip edin.
Nevşehir Kapadokya Havalimanı Araç Kiralama ve Uçak Bileti İhtiyaçlarınız için Yolcu360!
Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!
Kapadokya’da Gezilecek Yerler: Mutlaka Görmeniz Gereken 11 Yer!
Büyüleyici doğasıyla Kapadokya’da gezebileceğiniz birbirinden güzel yerler var. Tatil planınızdan birkaç gün öncesinde kendinize bir rota oluşturun. Böylece güzel atlar diyarını tam anlamıyla deneyimleyebilirsiniz.
1 – Göreme: Kapadokya Gezilecek Yerler
Göreme, peribacalarını görebileceğiniz, taş otellerde kalabileceğiniz ve Kapadokya’yı tam anlamıyla yaşayacağınız bir yer. 60 milyon yaşındaki tüflü arazisi zaman içinde birçok gizeme konu olmuş.
Burada yerleşim 7. yy civarında başlıyor. Bizans İmparatorluğu ve Sasaniler arasındaki savaşlardan kaçan insanlar, buraya yerleşmiş ve kendi kültürlerini oluşturmuşlar.
2 – Aşk Vadisi: Kapadokya Gezilecek Yerler
Aşıklar Vadisi ve Bağlıdere Vadisi isimleriyle de biliyoruz. Burası Göreme’deki en güzel vadilerden biri. Aşk Vadisi, ismini efsanevi bir hikayeden almış. Aşk Vadisi’ne giriş ücretsiz. Ayrıca Aşk Vadisi kamp alanlarını kullanabiliyorsunuz.
Yaklaşık olarak 4900 metre uzunluğunda. Farklı boyutları ve konik biçimleriyle buradaki Peribacaları muhteşem! Ayrıca ATV turu yapmanız mümkün.
Aşk Vadisi Hikayesi
Aşk Vadisi hikayesini duymuş muydunuz? Bu hikayenin geniş versiyonunu Kapadokya’da duymanız mümkün. Şimdilik hikayeyi özetliyoruz.
Eski zamanlarda bu vadi nehirlerin gürül gürül aktığı, meyve bahçeleriyle kaplı adeta bir cennet bahçesiymiş. Burada bir köy ve iki önemli aile varmış. Bu iki aile kendi arasında kavga etmiş ve bu kavga yıllarca sürmüş.
Kavgalı ailelerden iki genç birbirine aşık olmuş. Onların aşkları neredeyse bu kavgayı bitiyormuş fakat bu aşıkların çocukları bu olay yüzünden öldürülmüş. Daha sonrasında çocuğun annesi intihar etmiş. Bu olaylara çok sinirlenen tanrı, vadiye taş yağdırmış ve günümüzdeki biçimine dönüştürmüş.
3 – Tokalı Kilise: Kapadokya Gezilecek Yerler
Tokalı Kilisesi, bölgenin en eski inanç yerleri arasında. Burada yaşayanlar 10. yy civarında bir kilise yapmış. Kilisenin tavanında dini hikayelerden sahneler göreceksiniz. Ayrıca bu çizimler beşli tonoz yapıda.
Kapadokya gezilecek yerler arasında kesinlikle Tokalı Kilise görülmeli.
4 – Yılanlı Kilise: Kapadokya Gezilecek Yerler
On birinci yüzyıl ve on ikinci yy tarihlerinden günümüze ulaşan Yılanlı Kilise, dini hikayelerin sahnelendiği duvar çizimleriyle tam anlamıyla büyüleyici. Yapı serbest Yunan haçı formuna sahip. Çizimler günümüzde de iyi durumda; böylece zamanda yolculuğa çıkabiliyorsunuz.
5 – Hayal Vadisi: Kapadokya Gezilecek Yerler
Burayı Devrent Vadisi olarak da biliyoruz. İsmini buradaki peribacalarının hayvan ve insan şekillerine benzemesinden alıyor. Buraya gittiğinizde başka bir gezegendeymiş gibi hissedeceksiniz!
6 – Karanlık Kilise: Kapadokya Gezilecek Yerler
Göreme’deki en ünlü dini yapı, Karanlık Kilise. 11. ve 12. yy civarında insanlar yumuşak lav kayalarını oymuş. Böylece kilise için alan açmışlar. Buradaki freskler o kadar iyi durumdaki kendinizi bir anda tarihi bir hikayede buluyorsunuz. Bunun yanı sıra Göreme’deki 600 kilise arasında en ihtişamlısı!
7 – Ihlara Vadisi: Kapadokya Gezilecek Yerler
18 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en büyük kanyonlarından Ihlara Vadisi’nde, birbirinden güzel doğa manzaraları sizi bekliyor. Burada doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Melendiz Çayı’nın huzurlu sesini dinleyebilirsiniz. Ayrıca çevrede kamp yapabileceğiniz yerler de var.
8 – Gomeda Vadisi: Kapadokya’da Gezilecek Yerler
Ürgüp’e 5 km uzaklıktaki Gomeda Vadisi, ismini vadi üzerinde karşılaşabileceğiniz harabelerden alıyor. Vadiye Mustafapaşa kasabasından ulaşabilirsiniz. Burada yaklaşık 1.5 km uzunluğunda yürüyüş parkı var. Ayrıca çevrede görebileceğiniz birçok mağara, meyve ağaçları ve harabe mevcut.
9 – Avanos Saç Müzesi: Kapadokya’da Görülecek Yerler
Kapadokya’da Türkiye’nin en ilginç müzelerinden birini görebilirsiniz. Çömlek ustası Galip Körükçü, eğitim verdiği atölyesini bir saç müzesine dönüştürmüş. Atölyenin tavanında ve duvarlarında binlerce saç tutamı sizi bekliyor. Böylece ülkemizdeki en enteresan müzelerden birini gezebilirsiniz!
10 – Güray Müzesi: Kapadokya’da Gezilecek Müzeler
Kapadokya’da gezebileceğiniz müzeler arasında en güzellerinden biri, Güray Müzesi. Ayrıca Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi ismiyle de karşımıza çıkıyor. Burada geleneksel halk seramik koleksiyonlarından çağdaş Türk seramikleri koleksiyonuna kadar zengin bir içerik sizi bekliyor.
11 – Göreme Güllüdere Vadisi: Kapadokya’da Gezilecek Doğal Yerler
Göreme Güllüdere Vadisi, minare tipli peribacaları ve vadilerle kaplı bir doğal alan. 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanan vadide yaşamın izleri Kalkolitik Çağ’a kadar sürebiliyoruz. Doğanın içinde kaybolacağınız bir günün hayalini kuruyorsanız, burayı mutlaka ziyaret edin!
Kapadokya’da Yapılacak Aktiviteler
Gelelim en güzel konuya. Burada neler yapabilirsiniz? Otelinize transfer oldunuz, yol yorgunluğunu attınız, şimdi sıra çevreyi keşfetmede!
Kapadokya’da Balon Turuna Çıkın
Kapadokya aynı zamanda bir balonlar şehri. Burada sıcak hava balonu ile gökyüzünde uçabilirsiniz. Sivil Havacılık tarafından onaylı birçok tesiste bu aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz.
Kapadokya’da balon türü güvenli mi? Cevap veriyoruz, evet. Uçuş sertifikası olan bu tesisler oldukça güvenilir.
Kapadokya balon turu tam bir klasik. Peki, Kapadokya’da balon turu kaç saat sürüyor? Ortalama 1 saat sürüyor. Bu süre seçeceğiniz Nevşehir balon turu opsiyonuna göre değişebiliyor.
Kapadokya balon turunda balona kaç kişi biniyor, diye merak edebilirsiniz. Balonlar çoğunlukla 4 bölmeden oluşuyor. Bunun yanı sıra her bölmeye ortalama 5 kişi binebiliyor. Yani balonlar ortalama 20 kişilik.
Kapadokya Balon Fiyatları 2024
Kapadokya balon fiyatları 2024 itibarıyla ortalama 350-500 Euro aralığında. Balonlar 4 kabinle ortalama 20 kişi taşıyor. Ayrıca kabin lüksü arttıkça fiyat yükseliyor.
Kapadokya’da Çömlek Yapımı Derslerine Katılın
İnsanlığın en eski geleneklerinden çömlek yapımı hakkında ne biliyorsunuz? Kapadokya tatilinizde tüm detayları öğrenebilirsiniz. Burada eğitimlere katılabileceğiniz kurslar var. Ayrıca hediyelik açısından da kesinlikle iyi bir fikir!
Doğa Yürüyüşlerine Çıkın
60 milyon yıl boyunca doğanın özene bezene şekillendirdiği Kapadokya’nın doğası tam anlamıyla büyüleyici. Buradaki vadilerde farklı şekillerde peribacalarını görebiliyorsunuz. Ayrıca bölgeye özgü birçok canlı ve bitki türünü inceleyebilirsiniz.
Yeraltı Şehirlerini Ziyaret Edin
Bölgede birçok yeraltı şehri var. Klostrofobiniz varsa pek önermiyoruz. Fakat tarihi yerlere merakınız varsa, kesinlikle buraları gezin. Eski zamanlarda saldırı olduğunda bölgede yaşayanlar buraya saklanırmış.
Yeraltı şehirlerinde dikkat ederseniz, saldıranları defetmek için çeşitli tuzaklar yapıldığını görebilirsiniz. Mesela çeşitli delikler göreceksiniz, savunmacılar o deliklerden kızgın yağ dökermiş.
Kapadokya’da Kaç Yeraltı Şehri Var?
Burada yaklaşık olarak 200 tane yeraltı şehri var. En azından uzmanların düşünceleri böyle. Günümüzde 36 tanesine ulaştık. Bunlardan 7 tanesini gezebilirsiniz.
Kapadokya Yeraltı Şehirleri
- Kaymaklı Yeraltı Şehri
- Derinkuyu Yeraltı Şehri
- Özkonak Yeraltı Şehri (Avanos)
- Tatlarin Yeraltı Şehri (Acıgöl)
- Mazı Yeraltı Şehri (Ürgüp)
- Özlüce Yeraltı Şehri (Merkez)
- Sivasa Gökçetoprak Yeraltı Şehri (Gülşehir)
Kapadokya’yı ATV Turuyla Gezin
Bölgenin en eğlenceli aktivitelerinden biri, ATV turları. Bu aktiviteyi sağlayan birçok kurum var. Böylece çeşitli rotalarda tura çıkabiliyorsunuz. Fiyatlar rotaya ve kaliteye göre değişiyor ama ortalama 200 TL’den başlıyor.
Vadilerde Kamp Yapın
Kapadokya’da ücretsiz konaklama için kamp yapmayı düşünebilirsiniz. Buradaki vadilerde ücretsiz kamp alanları mevcut. Fakat bu noktada yaz aylarını tercih etmenizi öneriyoruz. Diğer mevsimlerde geceler çok soğuk. Ayrıca ateş yakamıyorsunuz çünkü yasak.
Cappadox Festivaline Katılın
Cappadox Festivali’ne kesinlikle katılın. Uluslararası ölçekte birçok sanatçı farklı sanat türlerinde eserlerini sergiliyor. Ayrıca birçok farklı türde müzisyen burada birleşiyor.
2022 Cappadox Festivali detayları henüz belli olmadı. Biz de heyecanla bekliyoruz! Ama şunu söyleyebiliriz ki büyük olasılıkla 2022 Haziran ayında gerçekleşecek.
Konsept Otellerde Kalın
Kapadokya’nın en güzel yanlarından biri, konsept otelleri. Tamamen taştan odalarda kalabiliyorsunuz. Ayrıca mağara konseptinde odalar da mevcut. Üstelik bu odalarda aradığınız tüm lükse ulaşabilirsiniz.
Kapadokya Safari Turu: Maceraya Atılın!
Kapadokya’da birçok farklı safari türüne katılabilirsiniz. Öncelikle Kapadokya’da ATV ile safari pek popüler. Çevredeki vadileri keşfetmenin en hızlı ve eğlenceli yolu budur, diyebiliriz. Ayrıca Kapadokya’da at turu yapabilirsiniz.
Kapadokya Mavi Tur: Farklı Tur Seçeneklerini Keşfedin!
Kapadokya seyahatinizde mavi tur hakkında bir şeyler duyabilirsiniz. Ama Kapadokya’da deniz yok ki! Buradaki mavi tur, aslında bazı seyahat acentelerinin günlük tur programına verdikleri isim. Ayrıca kırmızı tur ve yeşil tur gibi seçenekler görebilirsiniz.
3 Günlük Kapadokya Turu Önerisi
Kapadokya turu planlıyorsanız ve fikirlere ihtiyacınız varsa sizin için bir plan hazırladık. Böylece tüm tatilinizi dolu dolu yaşayabilirsiniz.
1. GÜN UÇHİSAR – AVANOS TARAFI
- Derebağı- Cevizli mevki: Uçhisar’ın eski yerleşim yeri olup, Uçhisar kalesinin alt kısmından peri bacalarını ziyaret edebilmeniz mümkün.
- O Ağacın Altı: Göreme panoramasına sahip en güzel vadinin bulunduğu yerlerden biri. Buradan bütün Göreme’yi seyredebilirsiniz.
- Göreme: Burada Roma çarşısını ziyaret edebilir, meydandaki Roma kalesi olarak bilinen kaya mezarlarını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca burada ATV kiralayabilirsiniz. Bunun yanı sıra at ile gezintiye çıkabilirsiniz.
- Göreme Açık Hava Müzesi: Bölgenin en büyük açık hava müzesi. Kaya oluşumlarının içindeki manastırlar, kiliseler, şapeller ve yaşam alanları dikkatinizi çekecektir. Özellikle ibadethane içindeki gözle görülen mezarlar oldukça ilginizi çekecektir.
- Çavuşin Kilisesi: Kapadokya bölgesinin en büyük ve en eski kilisesi özelliğini taşımaktadır. Duvarlarda ise Hristiyanlık tarihi için önemli olayların anlatıldığı sahneler anlatılmaktadır. Biraz merdiven çıkarak yüksekte ziyaret edilebilen kiliseye giriş müzekart ile ücretsiz yada 5 TL ödeyerek ziyaret edebilirsiniz.
- Paşabağları: 3 başlı peri bacalarının olduğu bölgedir. Burası aynı zamanda rahipler vadisi olarakta bilinmekte.
- Zelve Açık Hava Müzesi: Bölgenin en eski ve en uzun süre kullanılmış yerleşim yeridir Zelve. Hristiyanlığın ilk yayıldığı bölge olarak da bilinmektedir.
- Devrent Vadisi: Deveye benzetilen ve bebiş peri bacaları denilen ve bu anlamda parklı peribacaları oluşumlarının gözlemlenebildiği özel bir vadidir.
- Avanos: Ülkemizin en uzun nehri olan Kızılırmak Avanos’tan geçer, kenarında keyifle gezebilir ve üzerindeki tarihi sallanan köprüde keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca çanak çömlek atölyelerini burada ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanı sıra atölyeler sayesinde çömlek yapabilirsiniz.
2. GÜN UÇHİSAR – ÜRGÜP TARAFI
- Güvercinlik Vadisi: Vadilere oyulmuş güvercinlik diye adlandırılan yuvalarda kuşları besleyen yöre halkı için önemli bir yer konumundadır.
- Ortahisar & Ortahisar Kalesi: Hititler döneminde elle oyularak şekillendirilen Ortahisar kalesi tarih boyunca doğal bir sığınak işlevi görmüştür. Ayrıca Ortahisar’da bir çok kilise bulunmaktadır.
- Üç Güzeller Peribacaları: Kapadokya bölgesinin en meşhur anne baba çocuk olarak adlandırılan peri bacalarıdır.
- Ürgüp: Kapadokya bölgesinin en popüler çarşıya sahip bölgesi, ayrıca bölgenin en güzel şaraplarını burada bulabilirsiniz.
- Temenni Tepesi: Ürgüp’ü meydanında Ürgüp’ü tepeden seyredebileceğiniz nefis bir yerdir.
- Cemil Köyü: Kutsal haç kilisesinin bulunduğu ve kayadan oyma şapeli görebileceğiniz güzel bir yerdir.
- Şahin Efendi Köyü: Geniş vadi içinde volkanik arazi üzerine kurulmuştur. Peri bacalarının içinde Kırk haramiler ve Altıparmak kiliseleri var. Ayrıca yanında çok sayıda mağarayı gezebilirsiniz.
- Güzelöz Köyü: Eski bir hristiyan yerleşim yeridir. Rumlar 1920’li yıllara kadar buralarda yaşamı sürdürmüşler. Görülmesi gereken güzel bir yerdir.
- Kızılçukur Vadisi: Gün batımını izleyebileceğiniz en güzel yerdir.
- Kaymaklı Yeraltı Şehri: Tarihi MÖ 3000 yılına kadar dayanan 8 katlı yeraltı şehirdir.
3. GÜN UÇHİSAR – NEVŞEHİR – DERİNKUYU TARAFI
- Derinkuyu Yeraltı Şehri: Buranın tarihi ilk yerlileri Asur kolonilerine kadar uzanmaktadır. Burayı uzun süre dışarı çıkamama ihtimaline karşın erzak depoları, havalandırma bacaları gibi alanlarıda yapmaları ilgimi çekti. Astım ve kalbi olanlar dikkatli olmanızı isterim.
- Narlıgöl: Krater gölü olan Narlıgöl görülebilecek güzellikteki yerlerden biri.
- Güzelyurt Köyü: Çok eskiden beri gelmekte olan kültürel geleneklerini hala yaşatan bir Rum köyüdür.
- Ihlara Vadisi: Dünyadaki en büyük kanyonlardan biri olarak kabul edilmektedir. Vadide ayrıca bir çok freskli kiliseler bulunmaktadır. Mutlaka görmelisiniz.
- Selime Katedrali ve Manastırı: Ihlara vadisinin sonunda olan bu ibadethane Kapadokya’nın en büyüğü olma özelliğini taşımaktadır.
- Ağzıkarahan Kervansarayı: Ağzıkarahan kitabesine göre yapımına zengin tüccarlardan Hacı Musa Bin Abdullah tarafından 8 yılda yapılmış, mimari özelliği Selçuklu kervansarayları özelliğini taşımaktadır.
Bu bölgede 3 günlük Kapadokya turu en verimli ve keyifli bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Bu program dahilinde gezerken Yolcu360’tan araç kiralama yapabilirsiniz. Böylece yolculuğun keyfini tam anlamıyla çıkarabilirsiniz. Gezi dolu günleriniz olsun!
kapadokya’da gezilecek yerler hakkında harika bilgiler ve resimler teşekkürler.
Kapadokya eşsiz doğası ile Türkiye’nin turizm merkezi. Ayrıca çömlekçiliğin merkezi.