Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Avanos Gezilecek Yerler | Avanos Nerede?

Avanos Gezilecek Yerler | Avanos Nerede?

Avanos nerede? Sizde ilk kez Avanos’a gidiyorsanız Avanos’a nasıl gidilir diye merak ediyorsunuzdur. Araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Avanos gezi rehberi ile yola çıkmaya ne dersiniz? Avanos gezilecek yerler listesinde neler var? Avanos’da gezilecek yerler hangileri? İşte tüm bu merak edilenleri cevapları sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. 🙂

Avanos Nerede?

Avanos, Nevşehir’e bağlı bir ilçe. Nevşehir merkez ve Avanos arası D300 üzerinden 27 kilometre. Sizde Nevşehir merkez araç kiralama seçeneklerinden sizin için en uygun olanını seçerek 30 dakikada Avanos’a ulaşabilirsiniz.

Nevşehir Gezi Rehberi için tıklayınız.

Avanos Gezilecek Yerler

Hititlere kadar dayanan çok uzun bir tarihi geçmişi var bu güzel ilçenin. İlçe, Hititler döneminde Zu-winasa olarak biliniyormuş. Daha sonrasında Bizans döneminde ise ilçenin ismi Venessa olarak değişmiş. Avanos, Osmanlı döneminde ise Evenez adı ile kayıtlara geçmiş. Aşık Seyrani’de Avanos için söylediği dörtlükle Avanos’u ne kadar güzel tanımlamış bir bakar mısınız? 🙂

Arar isen gerçek Meryem oğlunu,

Elindeki sırığından bellidir.

Kör de bilir Avanos’un yolunu,

Testi, bardak kırığından bellidir.

Evet, hadi Avanos’da gezilecek yerler nerelermiş bir göz atalım.

  • Paşabağ Vadisi

Farklı uzunlukta ve büyüklükteki peri bacaları ve taşlar içerisine oyulmuş yaşam alanları ile harika bir yer burası. Ayrıca hemen belirtelim deve üzerinde vadide turda atabiliyorsunuz burada. Evet gelelim birazda Paşabağ’ın tarihine. Eskiden Hristiyan din adamları burada inzivaya çekilirlermiş. Bu yüzdende buradaki kayaları oymuşlar ve kendileri için yaşam alanı hazırlamışlar.

Paşabağ Vadisi Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız. 

  • Özkonak Yeraltı Şehri

Avanos’a 14 kilometre mesafede Özkonak Kasabası sınırları içerisinde bulanan bir yer altı şehri burası. 2020 giriş ücreti 25 TL. Tam olarak İdiş Dağı’nın kuzey yamacında yer alıyor. 1972’de turistik amaçlı hizmete açılan yeraltı şehrinin içerisinde labirent tüneller mevcut. Hititler döneminde yapıldığı düşünülen Özkonak Yeraltı Şehri içerisinde ahırlar, yaşam odaları ve mutfak gibi bölümler mevcut.

  • Güray Müzesi
Kaynak: http://www.guraymuze.com/

Bu müze Türkiye için gerçekten çok önemli. Bu yüzden Avanos gezilecek yerler çin ilçeye geldiğinizde mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Neden önemli diye merak ettiyseniz diye hemen belirtelim. Burası Türkiye’nin ilk ve tek yer altı müzesi olma özelliğine sahip. Müze, antik eserler salonu ve modern eserler salonu olmak üzere ikiye ayrılıyor. Yerin 20 metre altına 1600 metrekarelik bir alana inşa edilen müze, çömlekçilik geleneğinin en güzel eserlerini sizlerle buluşturuyor.

  • Çavuşin

Çavuşin, Avanos’a bağlı harika bir köy. Köy dediğimize bakmayın içinde yok yok. Göreme-Avanos yolu üzerinde bulunan köy, bölgedeki kayalık içine oyulmuş yaşam alanlarına sahip en eski yerleşim yerlerinden biri. Dolayısıyla çok önemli tarihi yapılara sahip. Bazı önemli yapılar:

Çavuşin Kilisesi

Vaftizci Yahya Kilisesi

Güvercinlik Kilisesi

Haçlı Kilisesi

Bunların yanı sıra Güllüdere ve Kızılçukur Vadileri de sınırları içerisinde bulunduğundan birçok tarihi yapıtı Çavuşin’de görebilirsiniz.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı araç kiralama opsiyonları için tıklayınız.

Avanos Gezi Rehberi

  • Zelve Ören Yeri

Üç vadiden meydana gelen Zelve, Kapadokya’da peribacalarının en çok bulunduğu yer. Hristiyanlar için önemli bir yerleşim yeriymiş. Hatta papazlara ilk dini seminerler burada verilmiş.

Vadi içerisindeki en önemli kiliseler:

Balıklı Kilisesi

Üzümlü Kilisesi

Geyikli Kilisesi

Aynı zamanda Zelve Ören Yeri’nde manastırlar, yerleşim alanları, tünel ve değirmen gibi yapılarda yer alıyor.

Zelve Ören Yeri 2020 giriş ücreti: 20 TL.

  • Sarıhan Kervansarayı / Saruhan Kültür ve Kongre Merkezi
Kaynak: https://saruhan1249.com/

13. yüzyılda Sultan 2. İzzettin Keykavus tarafından yaptırılmış bir Selçuklu yapıtı. Taşınmaz Kültürel ve Doğal Miras listesinde yer alan Sarıhan Kervansarayı, yaz ve kış bölümlerinden oluşuyor. İçerisinde mescit, avlu ve odalar gibi kısımlar yer alıyor. Harika bir panoramik terası da var. Tüm Avanos’u ayaklarınızın altına serecek güzellikte eşsiz bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Kervansarayın en güzel yanlarından biri ise Mevlevi Sema Töreni gerçekleştirmesi. Bu tören her gün yapıldığından mutlaka izlemenizi öneririz.

  • Kızılırmak Sallanan Köprü

1973 yılında açılan köprü, sadece yayaların erişimine açık. Köprüden geçerken kaz ve ördekte görebiliyorsunuz. Kızılırmak Nehri’nin Avanos’tan geçen kısmı üzerine inşa edilen köprü, asılı bir şekilde bulunduğundan adına Sallanan Köprü denmiş. 🙂

Avanos Otelleri

Sizde Avanos’a ilk defa geliyor ve nerede konaklayabileceğinizi bilmiyorsanız endişelenmenize hiç gerek yok. Çünkü Yolcu360 ekibi olarak sizler için Avanos’ta en çok tercih edilen konaklama yerleri nerelermiş diye araştırdık ve listeledik.

  • Sofa Hotel
  • Çavuşin Cave House
  • Avrasya Hotel
  • Kirkit Hotel
  • Hanımkız Konağı
  • İpekyolu Garden
  • Seval White House
Nevşehir’e Nasıl Gidilir?

İstanbul Nevşehir arası kaç km? İki şehir arası mesafe 728 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4 üzerinden 8 saat 50 dakikada Nevşehir’e varılabilir. Özellikle Nevşehir Avanos turu yapmak isteyenler için araç kiralama ideal bir seçenek.

Ankara Nevşehir arası kaç km?  Ankara ve Nevşehir arasındaki mesafe 494 kilometre. Ankara’dan Avanos gezi rehberi listesini deneyimlemek için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D750/E90 üzerinden 3 saat 29 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

İzmir Nevşehir kaç km? İzmir’den Nevşehir Avanos gezilecek yerler için yola çıkanlar, İzmir araç kiralama opsiyonlarına bakarak D300/E96 ve D300 üzerinden 9 saat 38 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler. İzmir ve Nevşehir arası yaklaşık 760 kilometre.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

Yorum ekle