Yolcu360 Blog
ketencimen-kayak-merkezi-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ketençimen Kayak Merkezi ve Fiyatları 2024

Ketençimen Kayak Merkezi ve Fiyatları 2024

Uygun fiyata kayak yapmak isteyenler, son yıllarda alternatif seçenekler arıyor. Bu açıdan bakanlar için Ketençimen Kayak Merkezi, gözde bir tercih.  Özellikle son yıllarda artan popülaritesi nedeniyle bölgeyi kış tatili için tercih edenlerin sayısı oldukça fazla. Doğal güzelliği ve çeşitli ek doğa tatili imkanları ile Ketençimen Kayak Merkezi, tatil ve eğlence için güzel bir alternatif.  Peki, Ketençimen Kayak Merkezi fiyatları 2024’te nasıl? 2024 Ketençimen Kayak Merkezi fiyat bilgisine geçmeden önce merkezi ve özelliklerini inceleyelim. 

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Ketençimen Kayak Merkezi Hakkında

ketencimen-kayak-merkezi

Ketençimen Kayak Merkezi, T.C. Niğde Valiliği İl Özel İdaresine ait. Dolayısıyla merkez, Niğde İl Özel İdaresi Ticaret Anonim Şirketi tarafından işletililiyor. 

Ketençimen Kayak Merkezinin yeri ise kışların çok uzun ve karlı geçtiği Niğde iline bağlı Çiftlik ilçesinde. Ketençimen Kayak Merkezinin pist özellikleri de önemli. Çünkü bu pist, profesyonel kayak sporu için tercih edilen bir alan. Ketençimen Kayak Merkezi’nde yer alan pistin eğimi, kar kalınlığı, kar kalitesi ve pist uzunluğu dikkate alındığında önemli bir merkez olduğunu söylemek gerek. 

Ketençimen Kayak Merkezi İmkanları

Yeni yapılan ve yapılmaya devam eden tesis binaları sayesinde alan, tatil severlere ve sporculara birçok imkan sunuyor. Ketençimen Kayak Merkezinde konaklama, restoran, kafeterya, piknik alanları gibi çeşitli bölümler var. İl Özel İdaresinin verdiği bilgiye göre ikinci etap çalışmaları sonucunda merkez, daha da gelişecek. Babylife, yürüyen bant ve yakın zamanda yapımı planlanan telesiyej alandaki önemli altyapı detayları. Niğde’ye özgü menülerin sunulduğu restoranın yanı sıra dünya mutfağından menülere ulaşmak da mümkün. Kızakla kaymak, kayak yapmak, kayak için özel eğitim almak burada yapılabilecek diğer aktiviteler. Doğanın eşsiz güzelliğiyle baş başa kalmak için de Çok özel bir yer olduğunu söylemek gerek. Ayrıca Ketençimen Kayak Merkezinde ATV ile gezmek de mümkün. Kayaktan sıkılan kişiler ATV Quad Kar Motoruna binerek kayak merkezinde keyifli gezilere çıkabilir. Çocuklara yönelik çok sayıda eğlenceli aktivite de var. 

ketencimen-kayak-merkezi-2

Ketençimen Kayak Merkezi Konaklama 

Ketençimen Kayak Merkezinde konaklama açısından olanaklar zengin. Taş evler, en çok tercih edilen konaklama seçeneği. Ayrıca otel de alan içinde konumlanıyor. Otopark, şömine, buzdolabı, televizyon ve çamaşırhane gibi imkanlar da konaklama içinde var. 

Ketençimen Kayak Merkezi otelinde standart odalar, 2 odadan oluşuyor. 1+1 dubleks şeklinde tasarlanan standart odalarda 1 çift kişilik yatak, 2 tek kişilik kanepe yatak ve bebekler için bebek park beşik imkanı var. Standart odalarda maksimum 5 kişi konaklayabilir. 50 m2 alana sahip olan standart odalar, verandalı. Bu sayede kayak merkezinin muhteşem doğasını odanızdan izleyebilirsiniz. Sabah kahvaltı özelliği standart oda fiyatlarına dahil olarak biliniyor. Ayrıca odaların üst katında manzaranın keyfini yapmanızı sağlayacak bir balkon da mevcut. 

Ketençimen Kayak Merkezine Ulaşım

Niğde şehrinde yer alan Ketençimen Kayak Merkezi, özellikle Niğde ve çevre illerden gelen kayak severlere ev sahipliği yapıyor. Ketençimen Kayak Merkezine ulaşım, ülkenin farklı yerlerinden gelenler için karayolu ya da havayolu ile mümkün. Ketençimen Kayak Merkezi konum olarak Niğde Çiftlik Yolu 22. Km Ketençimen Mevki     51100 Murtaza Köyü Çiftlik NİĞDE / TÜRKİYE adresinde. Kendi özel aracınız ile Ketençimen Kayak Merkezine ulaşabilir, tesisin sunduğu otopark imkanından da yararlanabilirsiniz. Havayolu ile en yakın havalimanına inip oradan araç kiralama yaparak da merkeze ulaşabilirsiniz. 

Ketençimen Kayak Merkezi 2024 Fiyatları

Özellikle Uludağ gibi çok kalabalık olmayan ve doğası bakımından da eşsiz bir doku sunan Niğde Ketençimen Kayak Merkezi fiyatları 2024 yılı için güncellendi. Önceki yıllardaki fiyatlara bakarak diğer kış tatil merkezleri dikkate alındığında Ketençimen Kayak Merkezinin fiyat bakımından daha uygun bir seçenek olduğunu söylemek gerek. Eğer uygun fiyatlı kayak tatili yapmak isterseniz Ketençimen Kayak Merkezini değerlendirebilirsiniz. Hem konaklama açısından hem de yemek ve ulaşım konusunda merkez, size bütçe açısından avantaj sağlayabilir. 

  • Kızak ve Yürüyen Bant (1 Saat) 75 TL
  • Kızak ve Yürüyen Bant (2 Saat) 140 TL 
  • Snowtubing+ Yürüyen Bant (1 Saat ) 75 TL
  • Snowtubing+ Yürüyen Bant (2 Saat ) 140 TL
  • Yürüyen Bant (Günlük): 200 TL
  • Kayak Takımı : 350 TL (Baton-Eldiven-Gözlük-Kask)
  • Snowboard Takımı 400 TL (Board+Ayakkabı)
  • Baby Lift: 200 TL
  • Kayak Mont: 100 TL
  • Kayak Pantolon: 100 TL
  • Kask: 70 TL
  • Eldiven: 70 TL
  • Gözlük: 70 TL
  • Bot: 100 TL
  • Kart Bedeli (Adet) 10 TL

ketencimen-kayak-merkezi-

Ketençimen ve Çevresi

İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den ya da başka uzak bir ilden uçakla veya aracınızla ulaştığınız Ketençimen Kayak Merkezinde harika bir kış tatili geçirebilirsiniz. Özellikle çocuklar ve gençler için unutulmaz anılar sunan, doğaya dokunma fırsatı veren bir tatil olabilir. Bu anlamda kış tatilleri, çok kıymetlidir. Ailece karlar arasında çocuklaşmak, akşam olunca şömine başında ısınıp uykuya dalmak hangi aileye iyi gelmez ki. Peki, onca yolu göz alıp geldiğiniz Ketençimen’de kar tatilinden başka neler var?

Niğde Şehir Merkezi

Niğde şehri, Beylikler dönemi ve Selçuklu döneminden izler taşıyan bir dokuya sahip. Kentin kendisi, gezilmesi ve mutlaka bilinmesi gereken yerler arasında. Niğde Alaaddin Cami, Hudavent Hatun Türbesi, Gülbaba Türbesi, Niğde Müzesi gibi yerleri mutlaka görmelisiniz. Tyana Su Kemerleri, Roma havuzu gibi pek çok Roma Dönemi eseri de var. Andaval Kilisesi de dönemine ait çok özel bir yapı. Ayrıca özellikle Ketençimen bölgesinde çok sayıda güzel yayla var. Bu yaylalar, eşsiz manzarası ile çok güzel bir seyir sunuyor. Vadiler, yaylalar ve tarihi yapılar Niğde’nin ve ilçelerinin sunduğu güzellikler. Ayrıca Kapadokya, Ihlara vadisi gibi önemli noktalara da yakın konumda olmanız nedeniyle güzel bir gezi planı yapabilirsiniz. 

Niğde’ye havayolu ile geldiyseniz yapacağınız gezi organizasyonunda araca ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu amaçla bölgedeki uygun fiyatlı kiralık araç listesine yolcu360.com rehberliğinde ulaşabilirsiniz. Kolayca Niğde kiralık araç fiyatları için bir online araştırma yapabilir, fiyata ve araçların özelliklerine göre de tercihlerinize yön verebilirsiniz. 

Yorum ekle