Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Kadına Yönelik Şiddetin Son Bulması İçin Bilinç Uyandıran Filmler

Kadına Yönelik Şiddetin Son Bulması İçin Bilinç Uyandıran Filmler

Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı dünyamızda bu şiddetin son bulması için bilinç uyandıracak, kadına yönelik şiddeti konu alan filmleri oyuncu Ziya Çiçek sizler için yazdı, iyi seyirler!

Kadına Yönelik Şiddetin Son Bulması İçin Bilinç Uyandıran Filmler

Merhaba sevgili okur. Gün geçmiyor ki kadına yönelik şiddette bir gerileme olsun. Her gün yeni haberlerle karşılaşmaya devam ediyoruz. Ne kadar yeter artık desek de devam ediyor ve biz artık yaşadığımız alanları sorgulamaya başlıyoruz. Kadına yönelik şiddeti konu alan filmler listemizde, erkek ve toplum baskısı altında olan ve bu baskıyı cinsiyet ayrımcılığı, taciz, fiziksel ve sözlü şiddet olarak hisseden kadınlarımızdan bahsedeceğiz. Kadına yönelik şiddeti konu alan filmler listemizin bir daha asla oluşmaması ve bu konunu unutulması dileğiyle #KadınaŞiddeteHayır…

ROOM / GİZLİ DÜNYA

  • GİZLİ DÜNYA FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Lenny Abrahamson
Senaryo Emma Donoghue
Başroller Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen, Sean Bridgers ve William H. Macy
Yapım Yılı 2015 Kanada-ABD-Birleşik Krallık-İrlanda
Türü  Dram
Ek Bilgi 88. Akademi ödülleri’nde Brie Larson ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü almıştır. 73. Altın Küre ve 69. BAFTA ödülleri’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü almıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt3170832/
  •  GİZLİ DÜNYA FİLMİNİN KONUSU

24 yaşında olan Ma, 7 yıl önce Old Nick isimli bir adam tarafından kaçırılmıştır. Old Nick’in sürekli olarak tecavüzlerine maruz kalan Ma, ondan olan oğlu Jack ile evin arkasındaki küçük bir kulübede tutsak olarak yaşamaktadır. Jack’in en yakında dostu televizyondur. Gerçek dünyayı bilmeyen oğlunu idare etmeye çalışsa bile bir gün gerçek dünyayı bilmesi gerektiğini anlar. Bu tutsak hayattan zorlukla kaçan Ma için başka zorlu bir sınav başlar. Gerçek yaşamla karşılaşmamış oğlunu yeni hayata adapte etmek ve yaşamına kaldığı yerden devam etmek. Kadına yönelik şiddeti konu alan filmlerde, bir anne ve çocuğun yaşadıkları ele alan filmimizin fragmanı aşağıdadır.

 INCENDIES / İÇİMDEKİ YANGIN

  • İÇİMDEKİ YANGIN FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Denis Villeneuve
Senaryo Denis Villeneuve, Valerie Beaugrand-Champagne
Başroller Lubna Azabal, Melissa Desormeaux-Poulin, Maxim Gaudette ve Remy Girard
Yapım Yılı 2010 Kanada
Türü Dram-Savaş
Ek Bilgi  Souha Bechara’nın gerçek yaşam hikayesinden uyarlamadır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt1255953/

 

  • İÇİMDEKİ YANGIN FİLMİNİN KONUSU

Aile dostları olan bir avukatın çağırması üzerine ikiz kardeşler Jeanne ve Simon, kendilerine yazılmış bir ile karşılaşırlar. Annelerin son isteği üzerine Lübnan’a yola çıkarlar. İsteksiz olan Simon, kardeşini yalnız bırakmaz ve Jeanne’ye katılır. Aradan geçen yıllar sonrası, karmaşık bir hale gelmiş aile tarihinin izini sürmeye devam ederler. Gün geçtikçe daha fazla derinleşen geçmiş, kardeşleri acı gerçeklerle yüz yüze getirecektir. Kadın yönelik şiddeti konu alan filmlerde ‘İçimdeki Yangın’, Wajdi Mouawad tarafından aynı isimle tiyatro sahnesine çıkarılmıştır. Fragmanı aşağıdadır.

 THE STONİNG OF SORAYA M. / SORAYA’YI TAŞLAMAK
  • SORAYA’YI TAŞLAMAK FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Cyrus Nowrasteh
Senaryo Betsy Giffen Nowrasteh, Cyrus Nowrasteh
Başroller Mozhan Marno, Shohreh Aghdashloo, Jim Caviezel, Parviz Sayyad, Vida Ghahremani ve Navid Negahban
Yapım Yılı 2008 ABD-İran
Türü Dram
Ek Bilgi Fransız-İranlı gazeteci Freidoune Sahebjam’ın ‘La Femme Lapidee’ adlı eserinden uyarlanmıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt1277737/

 

  • SORAYA’YI TAŞLAMAK FİLMİNİN KONUSU

Gazeteci Freidoune, Arabası bozulduğu için durduğu küçük köyde Zahra ile tanışır. Köyde çoğunlukla aşırı dindar insanlar yaşamaktadır. Freidoune’nin gazeteci olduğunu anlayan Zahra, onunla konuşabilmek için ısrarla peşine takılır. Zahra’nın yeğeni Soraya, bir gün önce aynı köyde yaşayan insanlar tarafından vahşice öldürülmüştür. Ölmeden önce yeğenine söz veren Zahra, köyde yaşananların bilinmesi için elinden geleni yapacaktır. Tek çaresi de gazeteci Freidoune’dir. Kadına yönelik şiddeti konu alan film yaşanmış gerçek bir hikâyeden uyarlanmıştır.

 

LILJA 4-EVER / DAİMA LİLYA
  • DAİMA LİLYA FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Lukas Moodysson
Senaryo Lukas Moodysson
Başroller Oksana Akinshina, Artyom Bogucharsky ve Lyubov Agapova
Yapım Yılı 2002 İsveç-Danimarka
Türü Suç, Dram
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0300140/

 

  • DAİMA LİLYA FİLMİNİN KONUSU

16 yaşındaki Lilya, eski Sovyetler Birliği’nin arka mahallerinde yaşayan biridir. Annesi tarafından terkedildiği için kendisine baskı uygulayan teyzesinin yanında yaşamaktadır. Huzuru ise arkadaşları ile zaman geçirmekte bulur. Âşık olduğu Andrei ile birlikte İsveç’e gitme kararı alır. Eski kötü yaşamından kurtulup kendine yeni bir sayfa açmak ister ama yaşam onu seks köleliğine sürükleyecektir. Anladığı şey ise hayatın her yerde aynı olduğu olacaktır. Kadına yönelik şiddeti konu alan filmler listemizde, ‘Daima Lilya’ filmi kendi ülkesinde gösterildikten sonra ilk kez 30 Ağustos 2002 Venedik Film Festivali’nde gösterilmiştir.

  THE COLOR PURPLE / MOR YILLAR
  • MOR YILLAR FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Steven Spielberg
Senaryo  Menno Meyjes
Başroller Danny Glover, Whoopi Goldberg, Margaret Avery, Oprah Winfrey, Dana Ivey ve Laurence Fishburne
Yapım Yılı 1985 ABD
Türü Dram
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0088939/

 

  •  MOR YILLAR FİLMİNİN KONUSU

20. Yüzyılın başlarında, güneyli siyahi kız Celie, babası tarafından hamile bırakılır ve sonrasında yıllar boyunca efendisi olarak göreceği adama evlendirilmek üzere satılır. Kocasından çok fazla şiddet gören Celie’nin tek tesellesi kız kardeşi Nettie’ye yazdığı mektuplardır. Babası ise Nettie’nin cevaplarının Celie ulaşmasını engellemektedir. Her şeye rağmen yaşama tutunan Celie, tanıştığı kimseye kendini ezdirmeye güç biri olan Sofia ile tanıştıktan sonra ondan öğrendikleriyle yaşamı değişir. Alice Walker’ın Pulitzer ödüllü romanından uyarlanan, 11 dalda Oscar’a aday olmuş güçlü bir filmdir.

En İyi Dram Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle