Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > HBO Filmleri | En İyi HBO Filmleri

HBO Filmleri | En İyi HBO Filmleri

Evde şöyle bir oturup ayakları uzatıp keyif çatmaya ne dersiniz? HBO‘yu açarız, bir de film patlatırız. E yanına da mısır yakışır tabi. 🙂 Eğer sizde HBO’da mutlaka izlenmesi gereken filmler nelerdir diye merak ediyorsanız bu yazı tam da size göre. Hem popüler hem de popüler olmayan HBO film önerilerini sizler için listeledik. Birbirinden farklı türdeki bu filmleri açıkçası biz keyifle seyrettik ve umarız sizde beğenirsiniz. 🙂 En iyi HBO filmleri / Mutlaka izlemeniz gereken HBO filmleri yazısı Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı. 🙂

Mutlaka İzlenmesi Gereken HBO Filmleri

  • Us (2018)

Süre: 116 dakika

Bu film yönetmenin korku ustası lakabını pekiştiriyor desek tam olur. Bu çarpık hikâye, tatildeyken kendilerinin benzerleriyle karşılaşan bir Afrikalı-Amerikalı aileyi anlatıyor. Lupita Nyong’o ve Winston Duke, evli bir çift olan Adelaide ve Gabe Wilson’ı canlandırıyorlar. Dahası onlar, ailelerini “bağlı” olarak bilinen varlıklardan, onlarca yıldır yeraltında hapsolmuş ve işi devralmaya hazır klonlardan korumak zorundalar. Peele, sizleri heyecan verici bir yolculuğa çıkararak, neyin gerçek ve kimin kim olduğunu sürekli sorgulamanıza neden olacak.

Not: Bu filmi izledikten sonra muhtemelen gece uyuyamayabilirsiniz. 😊

  • Grey Gardens (2009)

Süre: 104 dakika

Jessica Lange ve Drew Barrymore, başrolde olduğu filmde; Lange, eski First Lady Jackie Kennedy’nin halası olan Büyük Eddie’yi, Barrymore ise Kennedy’nin ilk kuzeni Küçük Edie’yi oynuyor. Film, Küçük Edie’nin annesinden uzakta kendisine bir isim vermeye çalışmasını ve başarısız olmasını anlatırken aynı zamanda, Koca Eddie’nin evliliğinin sona ermesini engellemeye çalışmasının ardından onları yoksulluğa iten yolculuğunu anlatıyor. Film hem sürükleyici hem de oldukça trajik bir hikayeyi sizlerle buluşturuyor.

  • Winter’s Bone (2010)

Süre: 100 dakika

Ozarks of Missouri’de geçen bir kara film olan Winter’s Bone, babası ortadan kaybolduğundan beri ailesine bakan 17 yaşındaki Ree Dolly’nin hikayesini sizlerle buluşturuyor. Ree Dolly karakterinin ayrıca Jennifer Lawrence için çığır açan bir rol olduğunu hemen belirtelim. Evini kaybetme tehdidiyle karşı karşıya kalan Ree, kayıp babasını aramaya başlar ve sonunda güvensizlik ve şiddet dolu bir dünyada kendini bulur. Winter’s Bone,  En İyi Film de dahil olmak üzere dört Akademi Ödülüne aday gösterildi ve Sundance’de Büyük Jüri Ödülü’nü kazandı.

Yılbaşı Filmleri ve Oyunları yazısı için tıklayınız.

En İyi HBO Filmleri

  • Alien (1979)

Süre: 117 dakika

Bu film, Mayıs 1979’da 20th Century Fox tarafından ‘’Uzayda çığlık attığınızı kimse duyamaz’’ sloganıyla yayınlanmış. Filmin yönetmenliğini Gordon Carroll, David Giler ve Walter Hill’in üstlenmiş. Alien bir bilimkurgu filmi olarak, gemiye getirildikten sonra uzay gemisi Nostromo’da mürettebat üyelerini takip edip öldüren uzaylı bir yaratığı konu alıyor. Filmin başrolü olan Sigourney Weaver, bir arama emri memuru olan Ripley’i oynuyor. Dahası, uzaylı olarak Bolaji Badejo, Lambert rolünde Veronica Cartwright, Ash rolünde Ian Holm, Kane rolünde John Hurt, Parker rolünde Yaphet Kotto, Dallas olarak Tom Skerritt ve Brett rolünde Harry Dean Stanton gibi yıldızlardan oluşan bir kadro da film içerinde yer alıyor.

  • The Invisible Man (2020)

Süre: 124 dakika

Elisabeth Moss, zehirli bir ilişkinin sonuçlarının anlatıldığı bu korkunç hikayede başrol olarak karşımıza çıkıyor. Film, Cecilia’nın ondan ayrılmasının ardından intihar ettiği anlaşılan sadist bilim adamı olan erkek arkadaşı Adrian’dan (Oliver Jackson-Cohen) kaçmayı başaran Cecilia (Elisabeth Moss) adlı bir kadının hikayesini anlatıyor. Daha sonrasında ölmediği anlaşılan sadist adamın Cecilia’ya yaptıklarını ise en iyisi kendiniz izleyin diyelim ve burada noktalayalım.

  • Jojo Rabbit (2019)

Süre: 108 dakika

İkinci Dünya Savaşı sırasında, on yaşındaki bir Alman çocuğun nihai hedefi, Hitler Gençlik kampında askeri eğitim almak ve bir gün Hitler’in kişisel koruması olmak. Ancak çocuk, annesinin tavan arasında bir Yahudi kızı sakladığını öğrenince büyük bir ikilem içerisine düşüyor. Jojo Rabbit için diyebileceğimiz en önemli şey, çelişkili duyguların karışımıyla ezici bir sinema deneyimi yaratan bir film olduğu. Mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

  • The Tale (2018)

Süre: 114 dakika

Laura Dern, Jennifer Fox’un otobiyografik draması olan The Tale’de unutulmaz güzellikte bir performans sergiliyor. Film, Fox’un yaşının üç katı olan bir binicilik eğitmeninin elinde yaşadığı cinsel taciz tarihini anlatıyor. Dern, babası olabilecek yaşta bir adamla yaşadığı ilişkiyi gerçekte olanlarla uzlaştırmak için geçmişinin yasadışı anılarını hatırlamakta zorlanan Fox’un yetişkin bir versiyonunu oynuyor.

Netflix Dizi Önerileri yazısı için tıklayınız.

 

Yorum ekle