Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Jeep Wrangler 2.0 Rubicon 4X4 İncelemesi

Jeep Wrangler 2.0 Rubicon 4X4 İncelemesi

Yeni Jeep Wrangler hakkında bilgi arıyorsanız; sizin için yenilenen tasarımı, teknolojisi ve donanımı hakkında detaylı bir araştırma yaptık. İncelediğimiz otomobil; Jeep Wrangler 2.0 Rubicon 4X4

Hava ve arazi koşullarına doğuştan uyumlu olan Wrangler yenilendi. İkonik tasarım öğelerini koruyan otomobil, yeni 2.0 litrelik turbo benzinli motor ve sekiz ileri vitesli otomatik şanzımanla kağıt üzerinde bile farklı bir tecrübe sunacağının ipuçlarını veriyor. Peki, bu yeni Jeep Wrangler nasıl? Hemen detaylara bakalım…

2021 Jeep Wrangler 2.0 Rubicon 4X4 Hakkında

Kaynak: https://www.jeep.com.tr/

Marka, 1941 yılından beri 4×4 arazi aracı üretiyor. Düşünün ki arazi aracı konusunda bu kadar uzman bir marka. Üstelik sedan ya da HB gibi farklı üretimleri yok. Sadece 4X4 arazi aracı üretiyor. Markanın gerçekten bu alanda özgün ve geçilemez bir felsefesi var. Peki, markanın son ürettiği Wrangler nasıl?

Jeep Wrangler 2021 Tasarım Özellikleri

Kaynak: https://www.jeep.com.tr/

Öyle bir otomobil ki bu incelediğimiz; arazi için yaratılmış. Yani şehirde araziden geldim havasını atmak için değil; tam anlamıyla arazide kullanmak için tasarlanmış. Müthiş derecede yetenekli bir çekiş sistemi var. Buna ek olarak karoseri de istediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz. 4. nesil Wrangler modeli yani 2021 model Jeep Wrangler, eski modellerden öyle hemen ayrılmıyor. Çünkü bu ikonik tarzı terketmek olmaz. Marka, ikonik tasarımı asla bozmuyor. Ama ona yeni teknik dokunuşlar ekliyor. Son model Wrangler’in tasarımında da de durum bu. Son model Wrangler’in özelliklerine daha yakından bakalım.

  • Yedi ızgaralı ön panjur ve daire formlu farları korunmuş. Burada bir değişiklik yok. Ancak LED aydınlatma tercih edilmiş. 
  • Kaportadan taşan lastikleri tamamen saran plastik çamurluklar da yeni Wrangler’in değişmeyen tasarım detayları olarak fark ediliyor. 
  • Jeep Wrangler’ın tavanı kolayca iki parça haline sökülüp cabrio keyfi sunabiliyor. Hatta isterseniz ön ve arka cam ile kapıları da sökebiliyorsunuz. 
  • Bagaj kapağı üstündeki yedek lastik zaten markanın ve modelin imzası gibi. O da duruyor. Bagaj kapağı iki parçalı olarak açılıyor. 
  • Wrangler uzunluğu 4751 mm iken 4882 mm’e uzatulmış. İşte bu yeni Wrangler için bir yenilik. Dingil mesafesi ise 2947 mm’den 3008 mm’e uzamış. Jeep Wrangler bagaj hacmi de büyümüş. Eski modelde bagaj 498 litre idi. Şimdi 548 litre. 

Hybrid Jeep Compass Ve Jeep Renegade Özellikleri yazısı için tıklayınız.

2021 Jeep Wrangler İç Mekan Özellikleri

Kaynak: https://www.jeep.com.tr/

Wrangler iç mekanında da yenilikler var. Burada büyüyen boyutlarla gelen bir rahatlama söz konusu olmuş. Baş ve diz mesafesi artınca ortaya daha ferah bir yaşam alanı çıkmış. Yani aracın içinde yeni karoserin sunduğu cömert yaşam alanı hemen fark ediliyor. Malzeme kalitesi zaten iyi olan Wrangler’de şimdi daha da iyi bir noktaya gelmiş. 7 inçlik renkli TFT ekran ve 8,4 inçlik multimedya ekranı başarılı. Detaylara da bakalım:

  • Koltukların eğim ayarı için kumaş kaplamalı bir kol var. 
  • Tavan kısmen ya da tamamen sökülebiliyor.
  • İçeride 9 hoparlörlü Alpine ses sistemi var. 
  • Bagaj kapağını açmak biraz zahmetli. Önce altı açıp sonra iki parçayı açmak gerekiyor. 
  • 8,4 inçlik multimedya ekranından araziye özel bazı fonksiyonları kolayca izlemek mümkün.
2021 Jeep Wrangler Sürüş Özellikleri Nasıl?

Öncelikle bu araç, asfaltta hızlanmak için değil arazide ayakta kalmak için tasarlanmış olduğundan onu, gri yollardan çok çamurlu kahverengi yollar için tercih etmelisiniz. Fren destekli önden çarpma uyarı sistemi ve kör nokta uyarı sistemi ile sürüş güvenliği artan yeni Wrangler, süspansiyon sistemini de değiştirmiş. 2021 Wrangler modelinde yüksek karoser salınımı virajlarda biraz hissediliyor. Yeni nesilde merdiven tipi şasi, önde ve arkada da sabit aks kullanılıyor. Rubicon donanımlı Wrangler alırsanız sekme önleyici sistemin keyfini çıkarabiliyorsunuz. Bu donanım paketinde Tru-Lock adlı elektronik süspansiyon sistemi de var. 

2021 Jeep Grand Wagoneer Özellikleri için tıklayınız.

Jeep Wrangler Fiyatları Nasıl?

2021 model Jeep Wrangler, henüz Türkiye’de satışta değil. Mayıs 2021 itibariyle 2020 model Jeep Wrangler fiyatı ise 1.644.950TL. Tek donanım tek motor seçeneği var. Benzinli otomatik 4X4 Rubicon donanımlı Jeep Wrangler fiyatı 1.644.950TL.

Özetle, şehirde kullanımı zor ve masraflı bir araç olan Wrangler 2021 modeli, arazide gerçekten tam olarak aranan araç oluyor. Şehir içinde görüş açısı ve manevra kabiliyeti ve elbette çokça yakıt tüketimi ile iyi bir seçenek değil. Ama arazide onunla neredeyse dağa tırmanabilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle