Yolcu360 Blog
citroen c5 aircross bluhdi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Citroen C5 Aircross İncelemesi: Yeni Nesil SUV

2021 Citroen C5 Aircross İncelemesi: Yeni Nesil SUV

2021 Citroen C5 Aircross modelini mercek altına alıyoruz.

PSA Peugeot Citroén grubunun 1976 yılından beri üyesi olan Fransız otomobil üreticisi, özgün tasarıma ve dinamik yapıya sahip bir araç olan C5 Aircross SUV modelini 2021 yılında satışa sundu. Tasarım detayları ve zengin kişiselleştirme seçenekleri ile 2021 Citroén C5 Aircross SUV, segmentindeki modellere kıyasla oldukça konforlu ve çok yönlü bir araç olarak geliyor. Araç inceleme konuğumuz, son yıllarda otomotiv dünyasına farklı bir soluk getiren Citroén’in C5 Aircross SUV modeli. 

Fransız üretici Citroén tarafından Eylül 2017’den beri üretilen C5 Aircross SUV, ilk olarak Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı ve Çin pazarı için satışa sunuldu. 2015 yılında tanıtılan Citroén Aircross konseptinden ilham alınarak üretilen ve ilk etapta konsept otomobil olarak satışa sunulan C5 Aircross, Çin’de 2017 yılında 23.000 adet satıldı. 

2018 yılında Cenevre Motor Show’da tanıtılarak Avrupa pazarında satışına başlanan C5 Aircross, aynı yıl Türkiye’de de satışa sunuldu. 2021 yılında birçok yeni özellikle gelen ve kullanıcılara özellikle geniş arka koltuk donanımıyla konforlu bir yolculuk deneyimi sunmayı hedefleyen Citroén C5 Aircross özellikleri ve fiyat listesini yakından inceliyoruz.

2021 Citroen C5 Aircross Özellikleri: Dış Tasarım

Yeni Citroén C5 Aircross SUV, 2021 yılında dış tasarımı ile dinamik bir karaktere sahip olarak karşımıza çıkıyor. İkonik Airbump gibi markaya özgün uygulamalar sonucu hareketlendirilen model, akıcı tasarım çizgilerinin yanında çift renkli tavan barları ile segmentine farklı ve yeni bir soluk getiriyor. C5 Aircross’un sahip olduğu “C” şeklindeki krom cam çerçevesi ve panoramik cam tavan, çekici bir SUV görünümü ortaya koyuyor. 

Arka tasarımında ise modelin geniş ve yüksek yapısı, 3D görünümlü arka farlar ve krom detaylara sahip çift egzoz çıkışı ile buluşuyor. Bunun dışında 7 adet gövde rengi, opsiyonel olarak sunulan siyah tavan seçeneği, 3 farklı renk paketi, 18 inç ve 19 inç boyutlarındaki jantlar; Citroén C5 Aircross SUV’un zengin kişiselleştirme seçeneklerine sahip olduğunu kanıtlıyor. Araçta bulunan beyaz, kırmızı ve gümüş renk seçeneklerini içeren renk paketi sayesinde; Airbump, ön tampon ve tavan barları isteğe göre renklendirilebiliyor.

Citroén C3 Aircross Rip Curl Özellikleri Ve Fiyatı yazısı için tıklayınız. 

2021 Citroén C5 Aircross İç Tasarım Özellikleri

Citroén C5 Aircross SUV iç tasarımı kullanıcılara, geniş ve konforlu bir yaşam alanı sunuyor. Advanced Comfort koltuklar; daha kalın yüzey süngeri ve yüksek yoğunluklu hafıza köpüğü ile donatılmış dolgulu yapısıyla oldukça ergonomik. Ayrıca titreşimi emen koltuklar, uzun yolculuklarda bile basınç hissi oluşturmuyor. Koltuk başlıkları, başlık yanında bulunan düğme sayesinde dikey ve yatay olarak ayarlanabiliyor. 

İki farklı ambiyans seçeneği ile sunulan C5 Aircross’un Wild Gri ambiyans seçeneği, taş gri kumaş ve siyah deri görünümlü koltuklara sahip. Hype Kahve ambiyans seçeneğinde ise siyah deri ve kahverengi nappa deri efektlere sahip koltuk döşemeleri, koltuk sırtlarının üstündeki açık gri Alcantara şerit ile tamamlanıyor. 

citroen c5 aircross özellikleri2021 Citroén C5 Aircross Teknolojik Özellikler

Teknolojik özelliklere baktığımızda sürücünün ön kısmında, sürüş konforunu artıran Grip Control sistemi bulunuyor. 12.3 inçlik bu ekran, güvenlik özellikleri ve sürüş bilgilerine sahip kişiselleştirilebilir bir dijital gösterge paneli. Kokpitte bulunan 8 inçlik dokunmatik ekran sayesinde ise multimedya sistemi, araç ayarları, telefon ve klima sistemlerine kolayca ulaşılabiliyor. 

Mirror Screen özelliği sayesinde de kablosuz şarj sistemi ve ConnectedCAM olmak üzere birçok fonksiyona erişim sağlanabiliyor. ConnectedCAM, aracın içine yerleştirilmiş kamera ile ön camın önündeki yolu çekerek videoların kaydedilmesine veya fotoğraf çekilmesine olanak tanıyor.

c5 aircross suv bluhdi 1.30
www.citroen.com

2021 Citroen C5 Aircross Güvenlik Donanımları

2021 Citroén C5 Aircross güvenlik donanımları arasında oldukça fazla seçenek ve gelişmiş özellikler bulunuyor. Modelin güvenlik donanımlarını maddeler halinde inceleyelim.

  • Aktif kör nokta uyarı sistemi, sürücünün kör noktasında bir araç olduğunu fark ettiğinde yan aynanın köşesinde bulunan turuncu bir LED vasıtasıyla kullanıcısını uyarıyor. Sürücü; algılanan araca doğru yaklaşmaya devam ettiğinde ise sistem, aracın konumunu otomatik olarak düzeltiyor.
  • Sürücü dikkat uyarı sistemi, yol çizgilerine göre aracın yön değişikliklerini izleyerek sürücüsünün uyanık olup olmadığını tespit ediyor ve gerektiğinde araca müdahale ediyor.
  • Çarpışma uyarı sistemi, C5 Aircross ile 30 km/s üzerinde hızla seyrederken olası bir çarpışma riski durumunda kullanıcısını uyararak öndeki araçla aradaki mesafenin korunmasına yardımcı oluyor.
  • Viraj aydınlatma sistemi, viraj ve dönüşlerde iç tarafa ilave ışık yönlendirerek kavşaklarda görünürlüğü artırıyor ve sürüş güvenliği sağlıyor.
  • Geri görüş kamerası ile üst arka görünüm sistemi; geri vitese geçildiği anda araç çevresini arka görünümü de dahil olmak üzere, dokunmatik ekrana yansıtıyor. Engellerin uzaklığı ise ekranda bulunan renkli çizgiler ile belirleniyor.

2021 Citroén C5 Aircross Teknik Özellikler

2021 Citroén C5 Aircross modelinin motor özellikleri, boyutları, bagaj hacmi ve ağırlığı ile ilgili teknik bilgileri edinmek için yazımızı okumaya devam edin.

2021 Citroén C5 Aircross Boyutları ve Bagaj Hacmi

  • Uzunluk: 4500 mm
  • Genişlik: 1859 mm
  • Yükseklik: 1695 mm
  • Yerden Yükseklik: 230 mm
  • Dingil Mesafesi: 2730 mm
  • Bagaj Hacmi: 580 lt
  • Boş Ağırlık: 1505 kg

2021 Citroén C5 Aircross Motor Özellikleri

  • Motor: 1.5 BlueHDi
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 130 Hp
  • Maksimum Tork: 300 Nm
  • Vites Kutusu: Tam Otomatik 8 İleri
  • Maksimum Hız: 189 km/s
  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.6 sn

2021 Citroen C5 Aircross Fiyat Listesi

İncelediğimiz aracın, 2021 model yılı Citroén C5 Aircross SUV 1.5 BlueHDi olduğunu belirtelim. C5 Aircross fiyatları ile ilgili bilgileri inceleyelim. 2021 Citroen C5 Aircross SUV 1.5 BlueHDi 130 HP yaklaşık olarak 390 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Bayilerde test sürüşü yapmanın mümkün olduğunu da belirtelim. 

  • 1.5 BlueHDİ tam otomatik Feel Bold donanım tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı 389.000 TL. Kampanyalı fiyatı ise 383.000 TL. 
  • 1.5 BlueHDİ tam otomatik Shine donanım tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı 462.500 TL. Kampanyalı fiyatı ise 451.500 TL. 
  • 1.5 BlueHDİ tam otomatik Shine Bold donanım tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı 469.000 TL. Kampanyalı fiyatı ise 458.000 TL.

İçeriğimizde segmentindeki araçlara kıyasla yeni standartlara sahip olan 2021 model Citroén C5 Aircross’un tasarım özelliklerine, geniş güvenlik donanımlarına ve teknik bilgilerine yer verdik. Sürüş destek ve bağlanabilirlik teknolojileri ile yeni nesil bir SUV olan C5 Aircross’un, 2021 yılına oldukça donanımlı bir şekilde giriş yaptığını ve Peugeot 3008 ile sıkça karşılaştırıldığını söyleyebiliriz. 

Citroén, yedek parça konusunda kolayca ulaşılabilen ve sürücülerin tercih listelerinde yer alan bir Fransız markası olarak C5 Aircross ile 2021 yılında öne çıkıyor. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

Yorum ekle