Yolcu360 Blog
İvedik-Organize-Sanayi-Bölgesi2
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İvedik Organize Sanayi Bölgesi | İvedik Organize Sanayi Nerede?

İvedik Organize Sanayi Bölgesi | İvedik Organize Sanayi Nerede?

İvedik Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi mi arıyorsunuz? İvedik Organize Sanayi nerede, İvedik’e nasıl gidilir ve İvedik’te neler var bir baktık. İvedik Organize Sanayi Bölgesinden araç kiralama seçenekleri için de önerilerimiz var…

İvedik Organize Sanayi Nerede?

İvedik-Organize-Sanayi-Bölgesi

İvedik Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’nın, Yenimahalle ilçesindeki İvedik semtinde bulunuyor. Bu bölge, 1987’de alınan bir Ankara’nın sanayi bölgesi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ve önemli firmaların ortak çalışmaları ile tamamlanmış. Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi 15 Ocak 2001’de Organize Sanayi Bölgesi Kanunu çerçevesince tüzel kişiliğine kavuşmuş bulunuyor. Bölgenin resmi açılışı ise, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile 26 Haziran 2003 tarihinde gerçekleştirilmiş.

 Ankara araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

İvedik Organize Sanayi Bölgesinin Bulunduğu Yenimahalle Hakkında

İvedik-Organize-Sanayi-Bölgesi

Yenimahalle 1946 – 1949 yılları arasında, dönemin ankara Belediye Başkanı Ragıp Tüzün tarafından dar ve orta gelirli işçi ve memur ailelerin yaşayabileceği bir yakın yerleşim merkezi olarak imar planı yapılmış, bunun ardından bölge çok hızlı bir gelişim gösterip 1957 yılında ilçe merkezi haline gelmiş. Son sayımlara göre, Yenimahalle ilçesinin nüfusu yaklaşık olarak 650 bin kişi kadar.Bugün İvedik Organize Sanayi Bölgesi Ankara Yenimahalle’dedir. 

Ankara gezi rehberi için tıklayınız.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Yenimahalle İvedik’e Ulaşım Nasıl?

Ayrıca, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Yenimahalle’ye şahsi araç ile ulaşmak isteyenlerin yapması gereken Özal Bulvarı ve Ankara Çevre Yolu üzerinden O – 20 ile ulaşmaktır. Bu yol aşağı yukarı yarım saat sürüyor. Eğer aracını yoksa ve toplu taşıma kullanacaksanız Esenboğa Havalimanı’ndan Ego otobüslerine binip Akköprü’de inmeniz ve Akköprü’den metroya binip İvedik durağında inmeniz gerekiyor.

İvedik Organize Sanayi Bölgesi Hakkında Detaylar

Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi 1987 yılından bu yana özel firmaların ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin devletten veya başka kuruluşlardan yardım almaksızın yalnızca öz kaynaklarını kullanarak alt ve üst yapı çalışmalarını tamamladıkları, 15 ocak 2001 yılında da kendi tüzel kişiliğine kavuşan bir sanayi bölgesi. Bölgenin resmi açılışı ise 26 Haziran 2003 tarihinde büyük bir törenle yapılmış. Bu törene dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan da katılmış. Bu bölgenin ilk başlarda şehir merkezindeki ve Ankara’nın çeşitli noktalarına dağılmış bulunan sanayi faaliyetlerini büyük bir çatı altında toplamayı hedefliyordu.

İvedik Organize Sanayi Bölgesi, 488 hektarlık bir alan üzerine kurulu. Bu bölgede 2005 yılında 3 bin 250 firma faaliyete geçmiş. Fakat bu sayı her geçen yıl Ankara’nın her yerinden gelen katılımlarla giderek artmış. 2005 yılında 20 bin kişiye istihdam sağlayan bu sanayi bölgesi, 2008 yılında 5 bin 206 adet firmasıyla yaklaşık 68 bin kişiye istihdam sağlar bir hale gelmiş. Bu hızlı büyüme tabii ki ilerleyen yıllarda da devam etmiş ve 2009 yılında 5 bin 780 firmasıyla yaklaşık 75 bin kişiye istihdam sağlayan İvedik Organize Sanayi Bölgesi, 2011’e gelindiğinde yaklaşık 7 bin işletme sayısına ve 110 bin kişilik istihdam hacmine ulaşmış bulunuyor.

Bu dev sanayi kompleksi, yıllık ortalama 5 milyar dolarlık cirosu ile Türkiye ekonomisinin önemli öğelerinden birini oluşturuyor.

Son olarak, hali hazırda; İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim kurulu başkanının Hasan Gültekin olduğunu belirtelim.

 Beypazarı gezi rehberi için tıklayınız.

Ankara’ya nasıl gidilir?

 

İstanbul Ankara kaç km? İstanbul Ankara arası O-4 üzerinden 449,8 kilometre. İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 4 saat 49 dakika içerisinde Ankara gezinize başlayabilirsiniz.

Bursa Ankara arası kaç km? Bursa’dan Ankara’ya gidecek olanlar, araba kiralama opsiyonları kapsamında Bursa merkez araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak D200/E90 üzerinden 4 saat 46 dakika içerisinde 388,1 kilometre yolu rahatlıkla tamamlayabilirler.

Konya Ankara arası kaç km? Konya üzerinden Ankara için yola çıkanlar, Kiralık araba seçenekleri kapsamında Konya araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek D715 ve D750/E90 üzerinden 262,9 kilometre yolu yaklaşık 3 saat 3 dakika içerisinde gidebilirler.

Yorum ekle