Yolcu360 Blog
ankara-gezisi-11
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ankara Gezisi: Ankara’da Gezebileceğiniz En İyi 10 Yer

Ankara Gezisi: Ankara’da Gezebileceğiniz En İyi 10 Yer

Ankara’ya gittiğinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerleri sizin için araştırdık. Yazımızın devamında, en iyi on Ankara gezisi rotasını derleyip sıraladık. 

Öncelikle Ankara nerede, Ankara nasıl bir şehir, Ankara’da ne yenir, Ankara’da gezebileceğiniz yerler nereleri gibi sorulara cevap verelim. Gelin beraber Ankara hakkında genel bir bilgi edinelim. 

Ankara Hakkında Genel Bilgiler

ankara-gezisi-atakule

Türkiye’nin başkenti olan Ankara, ülkenin ikinci büyük şehri. Şehir, Türkiye’nin merkezine yakın bir konumda yer alıyor. 

Ankara şehri, Batı Karadeniz’de kalan kuzey kesimleri hariç İç Anadolu Bölgesi’nde konumlanıyor. Çankırı, Kırıkkale, Bolu, Kırşehir, Konya, Aksaray ve Eskişehir illerine komşu bir şehir.

Ankara Mutfağı: Ankara’da Ne Yenir?

Ankara tarihi ve turistik cazibe merkezi olan gezebileceğiniz yerlerinin dışında, mutfağı ile de meşhur. Yöreye özgü birtakım yemekler var. 

Ankara tavası, Ankara simidi, bulgur pilavı, öllüğün körü, inceğiz çorbası, kokoreç, Beypazarı güveci, tamtak tiridi bu yemeklerden bazılarını içeriyor. Eğer Ankara’yı ziyaret ederseniz, bu lezzetli yemeklerin de tadına bakabilirsiniz. 

Ankara’da Gezebileceğiniz Yerler

Ankara gezebileceğiniz yerler bakımından oldukça zengin bir şehir. Birçok şehre komşu olması bakımından Ankara çevresinde de gezebileceğiniz yerler oldukça fazla. 

ankara-gezisi

Ankara’da Gezebileceğiniz En İyi 10 Yer

Sizler için Ankara’da gezebileceğiniz en iyi on yeri listeledik. Gelin hep birlikte, hazırladığımız listede hangi gezi rotaları var bir bakalım. 

Anıtkabir

ankara-gezisi-11

Yalnızca Ankara şehrinin değil Türkiye’nin de en çok ziyaret edilen yerlerinden biri Anıtkabir. Ülkemiz için oldukça önemli ve değerli bir yer. 

750.000 m2’lik bir alana yayılan komplekste, Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı da var. Dünyaca ünlü mimarlar Orhan Arda ve Emin Onat tarafından tasarlanıyor. 

Anıtkabir, Ankara’nın ilçelerinden biri olan Çankaya’da. Ayrıca kompleksin içinde Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, İstiklal Kulesi, Hürriyet Kulesi, Mehmetçik Kulesi, Aslanlı Yol, Tören Meydanı, İsmet İnönü Lahdi ve Barış Parkı gibi alanlar yer alıyor. 

Ankara Kalesi

ankara-gezisi-kale

Ankara’da gezebileceğiniz yerlerden biri de Ankara Kalesi. Ankara şehrinin, Altındağ ilçesinde yer alıyor. 

Kale, Ankara şehrinin en önemli tarihi gezi rotalarından bir tanesi. M.Ö 2. yüzyılda Galatlar tarafından yapıldığı düşünülüyor. Fakat Ankara Kalesi zaman içerisinde Bizans, Selçuklu, Roma ve Osmanlı kültürlerine hizmet ederek birtakım değişikliklere uğramış bir yer. 

Yüksek bir tepede bulunan Ankara kalesi, dolayısıyla bulunduğu bölgeye hakim bir manzara imkanı sunuyor. Eğer Ankara’yı ziyaret ederseniz, Ankara Kalesi’ni de gezebilirsiniz. 

Hamamönü

Ankara şehrinin Altındağ ilçesinde bulunan bir gezi rotası daha! Hamamönü, günümüze dek tarihi dokusunu korumuş bir yer olarak mimarisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. 

Osmanlı dönemine ait birçok yapı, konaklar, camiler, hamamlar ve evler Hamamönü’nde yer alıyor. Eğer Ankara’yı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, Ankara’da gezebileceğiniz yerler listenize burayı eklemelisiniz. 

Kızılay Meydanı

ankara-gezisi-kizilay

Aslında yalnızca Ankara’nın değil Türkiye’nin en hareketli meydanlarından bir tanesi. Kızılay Meydanı’nın ismi, meydanda bulunan Kızılay Merkezi’nden geliyor. 

Şehrin en işlek meydanı burası. Dolayısıyla kafeler, sanatsal aktiviteler, restoranlar ve çeşitli çarşılar bünyesinde yer alıyor. Tüm Ankaralıların ve Ankara’yı ziyaret edenlerin uğrak yeri diyebiliriz. 

Ankara Gezisi: Augustus Tapınağı

Augustus Tapınağı, Ankara şehrinin Altındağ ilçesinde yer alıyor. Tapınağın M.Ö 25 yılında Roma İmparatoru olan Augustus tarafından yaptırıldığı tahmin ediliyor. 

Eski zamanlardan günümüze kalan tarihi bir miras olan Augustus Tapınağı, tam bir yapı olarak mevcut değil. Günümüze bir bölümü kalmış olsa da nefis Roma ve İon sütunu örnekleri, kesme taşlardan yapılmış duvarları oldukça dikkat çekici. Ankara’ya gelirseniz bu tarihi yapıyı gezebilirsiniz. 

Ankara Etnografya Müzesi

Türkiye’nin en önemli müzelerinden bir tanesi Ankara Etnografya Müzesi. Ankara şehrinin Altındağ ilçesinde. 

Arkeoloji Müzesi ve Resim Heykel Müzesi olarak kullanıldıktan sonra kapsamı genişletilerek Etnografya Müzesi olarak hizmet vermeye başlıyor. Osmanlı dönemine ait birçok eşyayı ve eseri inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz. 

Ankara Gezisi: Ptt Pul Müzesi

İşte Ankara’da bulunan ilginç müzelerden biri daha! Pul koleksiyonu yapanlar veya buna merak duyanlar için fırsat niteliğinde. 

Ptt Pul Müzesi, Atatürk Bulvarı’nda yer alıyor. Türkiye’de basılmış, orijinal envai çeşit pula ev sahipliği yapıyor. Ayrıca dünyanın çeşitli yerlerinden gelen pullar da mevcut. Oldukça büyüleyici ve eğlenceli bir müze olduğunu söylemeden geçmeyelim. 

Tuz Gölü

Ankara civarı gezebileceğiniz yerler denilince, ilk akla gelen gezi rotalarından biri Tuz Gölü. Dolayısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı diyebiliriz. 

Tuz Gölü Ankara, Konya, Aksaray şehirlerine yakın konumda. Ülkemizin tuz ihtiyacının neredeyse yarısını karşılayan bir göl burası. 

Tuz Gölü, birinci dereceden bir sit alanı. Gölün çevresinde flamingolar ve seksen beşten fazla kuş türünü görmek mümkün. Ayrıca birçok endemik bitki ve yüz ondan fazla hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. 

Ankara Gezisi: Kızılcahamam

Ankara çevresinde gezebileceğiniz yerlerin başında gelen Kızılcahamam, şifalı termal kaplıcalarıyla ünlü. Dolayısıyla Türkiye sağlık turizmi denilince ilk akla gelecek yerlerden bir tanesi. 

Güzel doğası yürüyüş yapmak ve bisiklete gezisi için çok uygun. Ayrıca şifalı termal suyu, yerli ve yabancı turistlerin rağbet gösterdiği başka bir özelliği. 

Kızılcahamam çevresinde birçok termal otel mevcut. Yılın herhangi bir döneminde burayı ziyaret edebilir, şifalı termal suyun ve Kızılcahamam kürünün tadını çıkarabilirsiniz. 

Mogan Gölü

Ankara yakınlarında gezebileceğiniz yerlerden biri de Mogan Gölü. Göl, Ankara şehrinin merkezine 20 km uzaklıkta yer alıyor. 

Mogan Gölü, Türkiye’de bulunan on beş özel koruma alanından bir tanesi. Üstelik gölün çevresinde 200’den fazla kuş türüne rastlamak mümkün. Genelde fotoğrafçıların uğrak yeri olan Mogan Gölü, kesinlikle görülmeye değer bir seyahat rotası! 

Ankara’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

1 yorum