Yolcu360 Blog
Eryaman Ankara

Ankara Eryaman Hakkında Bilgi

Ankara Eryaman hakkında bilgi mi arıyorsunuz? Eryaman Göksu Parkı gibi güzellikler ve semtin şehir dokusunu mu merak ediyorsunuz? Eryaman’daki alışveriş merkezleri hangileri ve Eryaman’da gezilecek yerler listesi... Ankara Eryaman araç kiralama seçenekleri ve ulaşım alternatifleri için devamını okuyun…

Ankara Eryaman Hakkında Bilgi

Başkent Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bulunan Eryaman ilçesi hakkında bilgiler şöyle:

Altay, Göksu, Güzelkent, Şehit Osman Avcı, Şeyh Şamil, Şeker, Tunahan, Yavuz Selim ve semt ile aynı ismi taşıyan Eryaman mahallelerinden oluşmaktadır. Semtin nüfusu 172.603’tür. 2007 yılında ise 121.711 nüfusa sahip olan semtin popüler ve revaçta olduğunu bu rakamlardan da anlayabiliriz.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Eryaman’a Ulaşım Nasıldır?

Ankara Esenboğa Havalimanı ile arasında 49,2 km olan Eryaman’a normal trafik durumunda özel araç ile yaklaşık 40 dakikada varılabiliyor. Toplu taşıma kullanılması durumunda ilk olarak havalimanından Kızılay’a ulaşılması, ardından M1 Kızılay – Batıkent metrosuna binilmesi ve sonrasında M3 Batıkent – Sincan metrosuna aktarma yapılması gerekiyor. Özel araca kıyasla bu şekilde ulaşım oldukça uzun sürecektir elbette.

Ankara oto kiralama için Ankara araç kiralama olanaklarına bakılarak, Ankara’yı baştan sona gezebilirsiniz.

Eryaman’ın Tarihi

Semtin ismi daha önceleri Eryaman Mahallesi’nde bulunan eski bir köy olan Eryaman Köyü’nden gelmektedir. Köyün arazisine 80’li yılların sonuna doğru bir yerleşim projesi başlatılmış, 90’lı yıllarda ise Turgut Özal ve TOKİ desteği ile bu plana devam edilmiştir.

Eryaman Hakkında Bilgiler

Semt genellikle yüksek katlı binalardan oluşuyor ve kiralar diğer Ankara semtlerine nazaran daha uygun. Kiralar uygun olmasının yanı sıra evler genellikle yeni ve siteler halinde kümeleşmiş vaziyette bulunuyor. Bu özelliğinden dolayı memurlar ve öğrenciler (özellikle Hacettepe, Bilkent ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri) tarafından tercih ediliyor.

Birçok spor merkezi ve yeşil alana ev sahipliği yapan semt, sakinleri tarafından Ankara’nın diğer semtlerine kıyasla geniş, yeşil ve ferah olarak tanımlanıyor.

Bütün bunların yanında Eryaman, şehir merkezine oldukça uzak mesafededir. Merkeze otobüsle yaklaşık 20 – 25 dakikalık mesafede olmasına rağmen toplu taşıma kullanıldığında bu süre yaklaşık 35 – 40 dakikaya çıkmakta. Fakat son yıllarda gelen metro hattı ile ulaşım bir nebze kolaylaşmış.

Araç kiralama Ankara için Ankara Kavaklıdere araç kiralama fırsatlarından faydalanarak, Ankara gezilecek yerler için tura çıkabilirsiniz.

Eryaman’da Gezilecek Yerler Nereler?

Eryaman denildiğinde akla ilk gelen yerlerden birisi şüphesiz ki Eryaman Göksu Parkı. Ankara il sınırlarındaki en büyük parklarından biri olan yer eski “Susuz Göl” adı verilen yer üzerine kuruludur. Yöre ve Ankara halkının iyi vakit geçirebilmesi için yeşil alanlar, restoran, kafe ve piknik alanının yanı sıra ziyaretçilerin kullanması için 473 barbekü mevcut. Parkın içindeki devasa gölde balık tutabilmek için alanlar da bulunuyor.

Ankara rent a car için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatlarına yolcu360.com üzerinden bakabilirsiniz.

Semt ayrıca Harikalar Diyarı’na oldukça yakın bir konumda. Yaklaşık 1 milyon 300 bin metrekarelik bir mekan üzerine kurulu olan park bu yüzölçümü ile Avrupa’nın en büyük parklarından biridir. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı bu parkta go-kart, mini golf ve kaykay gibi çeşitli aktiviteler yapılabilmektedir.

Ankara gezi rehberi için tıklayınız.

Eryaman’da Bulunan Alışveriş Merkezleri Nelerdir?

Eryaman’da bulunan bazı alışveriş merkezleri Optimum Outlet merkezi, Dolphin Avm, KC Göksu Avm, Gimsa, Okyanus Avm, Metromall Avm’dir.

Metromall Avm Ankara’nın en büyük alışveriş merkezi olmasının yanı sıra Türkiye’nin de en büyük 5. alışveriş merkezidir. Üstü açılabilir de olan bu mekan 200’ü aşkın mağazası ile ziyaretçilerinin ilgisini çekmekte.

Ankara otelleri

Ankara gezilecek yerler için Ankara’ya geldiyseniz, konaklama konusunda hiç endişe etmenize gerek yok. Ankara’da her bütçeye uygun kalacak yer bulabilirsiniz. Biz de Ankara konaklama ve Ankara hostel için en iyi yerleri sizler için araştırdık ve bulduk. 🙂

  • Sheraton Ankara
  • Wyndham Ankara
  • Point hotel Ankara
  • The Ankara hotel
  • Hilton Ankara
  • Ankara kızılay otel
  • Radisson blu Ankara
  • Holiday inn Ankara
  • Bera otel Ankara
  • Divan Ankara

Ankara’ya nasıl gidilir?

İstanbul Ankara kaç km? İstanbul Ankara arası O-4 üzerinden 449,8 kilometre. Araba kiralama için İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 4 saat 49 dakika içerisinde Ankara için gezinize başlayabilirsiniz.

Bursa Ankara arası kaç km? Bursa’dan Ankara’ya gidecek olanlar, Günlük araç kiralama için Bursa araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak D200/E90 üzerinden 4 saat 46 dakika içerisinde 388,1 kilometre yolu rahatlıkla tamamlayabilirler.

Konya Ankara arası kaç km? Konya üzerinden Ankara için yola çıkanlar, Kiralık araba için Konya araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek D715 ve D750/E90 üzerinden 262,9 kilometre yolu yaklaşık 3 saat 3 dakika içerisinde gidebilirler.

Yorum ekle