Yolcu360 Blog
İstanbul'un en gözde balık restoranları, İstanbul'da balık nerede yenir
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İstanbul’un Gözde Balık Restoranları: İstanbul’da Balık Nerede Yenir?

İstanbul’un Gözde Balık Restoranları: İstanbul’da Balık Nerede Yenir?

İstanbul’un gözde balık restoranları önerilerimize bakmadan balık sezonunu açmamanızı öneririz. ‘Denizden ne çıksa yerim’ demek yerine ‘en lezzetlisi çıksa yerim’ diyenlerdenseniz sizi böyle alalım. Ancak önce mevsimine göre hangi balıkları yiyebileceğinize bakalım.

Hangi mevsimde hangi balık yenir? Buz üzerinde deniz mahsülleriHangi Ayda Hangi Balık Yenir?

Balık restoranına gittiniz ve önünüze menü geldi. Zengin deniz mahsulleri seçenekleri arasından mevsimine uygun olanını seçerek taze balık yiyebilirsiniz. Bulunduğunuz aya göre yiyebileceğiniz balıklar ise şunlar:

  • Ocak ayı balıkları: Hamsi, torik
  • Şubat ayı balıkları: Palamut, hamsi, levrek, mezgit, izmarit, torik, uskumru
  • Mart ayı balıkları: Mercan, levrek, palamut, kalkan, izmarit, mezgit
  • Nisan ayı balıkları: Kalkan, hamsi, sardalya, izmarit, mezgit
  • Mayıs ayı balıkları: Tekir, iskorpit, kalkan, mezgit, minekop, izmarit
  • Haziran ayı balıkları: Orfoz, trança, sardalya, lüfer, levrek, çupra
  • Temmuz ayı balıkları: Trança, orfoz,  sardalya
  • Ağustos ayı balıkları: Palamut, çipura
  • Eylül ayı balıkları: Çupra, sardalya, palamut, barbun, lüfer
  • Ekim ayı balıkları: Palamut, barbun, levrek, kılıç, sardalya, uskumru
  • Kasım ayı balıkları: Mercan, uskumru, barbun, lüfer, hamsi, levrek
  • Aralık ayı balıkları: Hamsi, levrek, mercan

¨Bu ay hangi balık lezzetli olur?¨ sorusunun cevabını aldınız şimdi sıra İstanbul’un en iyi balıkçıları arasında seçim yapmakta. İşte balık severlere özel derlediğimiz öneriler:

İstanbul'un gözde balık restoranları, sardalya ızgara, sardalya kızartmasıAnadolu ve Avrupa Yakası’nın En İyi Balık Restoranları

İstanbul Boğazı, Marmara Denizi ve Karadeniz’in birleştiği nokta olduğu için zengin bir balık çeşitliliğine sahip. Bu zenginliği, gerek yerli balıklar, gerek boğazdan geçiş yapan göçmen balıklar sağlıyor. Boğazın taze balıklarını yiyebileceğiniz mekanlar ise şunlar.

İstanbul'un gözde balık restoranları, tepside pişmiş balıkİstanbul Avrupa Yakası’nda Balık Nerede Yenir?

İstanbul’un gözde balık restoranları arayışımızda ilk durağımız, Avrupa Yakası. Muhteşem Boğaz manzaralarıyla balık keyfi yapabileceğiniz restoranlar için okumaya devam edin.

balıkçı sebahattin nerede, balıkçı sebahattin'e nasıl gidilir, istanbul'un gözde balık restoranlarıBalıkçı Sabahattin: İstanbul’un Gözde Balık Restoranları

Balıkçı Sabahattin’in tarihi 1927’ye kadar uzanıyor. New York Times gazetesinde adından iki kez söz ettirecek kadar da meşhur bir restoran. Balıkçı Sabahattin’in en sevilen yiyecekleri ise; midyeli pilav, fener kavurma ve ayrıca levrek.

Balıkçı Sabahattin’e Nasıl Gidilir?

Balıkçı Sabahattin’in konumu Eminönü’nde. Kennedy Caddesi’nden ulaşabileceğiniz restoran oldukça merkezi bir lokasyonda. Bunun yanı sıra buraya toplu taşıma ulaşımı kolay. Kişisel aracınızla gitmek istiyorsanız çevrede otoparklar var. Ayrıca günlük araç kiralama ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Balıkçı Sabahattin Açılış Kapanış Saatleri, İletişim Bilgileri

Eminönü Cankurtaran’da bulunan bu balıkçı restoranının telefonu ise: +90 (212) 458 1824. Mekanın öğlen 12:00’de açıldığını ve gece 02:00’de kapandığını da hatırlatalım.

Bebek Balıkçı Nerede, Bebek Balıkçı'ya nasıl gidilir, İstanbul'un gözde balık restoranlarıBebek Balıkçı: İstanbul’un Balık Restoranları

Bebek Balıkçı da İstanbul’un eski balıkçılarından. Tarihi 1974’e dayanan balık restoranı, sadece lezzetleri ile değil manzarası ile de göz dolduruyor. Boğaz manzaralı bu balık restoranında kaya koruğu, kabak çiçeği gibi en sevilen mezeleri tadabilirsiniz. Tereyağında karides, ahtapot tava gibi sıcakların ardından da balık keyfini yaşayabilirsiniz.

Bebek Balıkçı’ya Nasıl Gidilir?

Bebek Balıkçı’na Bebek sahili üzerinden gidebilirsiniz. Vapur iskelesine çok yakın. Buraya gitmek için Çengelköy-Bebek vapur hatta kullanabilirsiniz. Ayrıca kişisel aracınızla sahil yolunu takip etmeniz yeterli.

Bebek Balıkçısı Açılış Kapanış Saatleri, İletişim Bilgileri

Restoran, haftanın tüm günleri saat 11:00 ile 23:00 arasında hizmet veriyor. Beşiktaş Bebek’te bulunan deniz mahsulleri restoranının telefon numarası şu: (0212) 263 34 47 – (0212) 263 36 69

Palukçu Balıkçı Nerede, nasıl gidilir, İstanbul'un gözde balık restoranlarıPalukçu Balık: İstanbul’un Gözde Balık Restoranları

Palukçu, Avrupa yakası balık restoranları listemize en iyi salaş balıkçı unvanıyla giriyor. Salaş dediğimize bakmayın, Vedat Milör’ün beğenisini kazanmayı hak etmiş bir restoran Palukçu Balık. Dondurulmuş balık pişirmeyen Palukçu’da yemeğinizi restoranda yiyebileceğiniz gibi paket servisle evinize de isteyebilirsiniz.

Palukçu Balık’a Nasıl Gidilir?

Palukçu’nun konumu, İstanbul’un tarihi semtlerinden Şehremini. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne çok yakın. Aracınızla gidecekseniz, Turgut Özal Millet Caddesi’ni takip edin. Ardından İkram Tatlıcısı ve Kuryenet’i gördüğünüz sokağa girin.

Palukçu Balık Açılış Kapanış Saatleri, İletişim Bilgileri

Şehremini’de bulunan Palukçu Balık’ın telefon numarası: 0 212 529 08 72 73 /  0 539 567 14 14 / 0 554 234 74 21

tarihi karaköy balıkçısı grifin nerede, nasıl gidilir, İstanbul'un gözde balık restoranlarıTarihi Karaköy Balıkçısı Grifin

Beyoğlu Tersane Caddesindeki balıkçının kuruluş tarihi 1923. Grifin Han’ın girişinde bulunan balıkçı gündüz saatlerinde ayrıca esnaf lokantası olarak hizmet veriyor. Bunun yanı sıra çevrede görülebilecek birçok tarihi hazine var. 

Tarihi Karaköy Balıkçısı’na Nasıl Gidilir?

Tarihi Karaköy Balıkçısı’nın konumu, Karaköy. Ayrıca Karaköy iskelesine çok yakın. Bunun yanı sıra buraya kişisel aracınızla gelecekseniz, Tersane Caddesi varış noktanız olmalı.

Tarihi Karaköy Balıkçısı Açılış Kapanış Saatleri, İletişim Bilgileri

18:30 – 00:00 saatleri arasında ise içkili balık restoranı menüsünü sunuyor. Eşsiz bir manzaraya sahip Tarihi Karaköy Balıkçısı Grifin’in telefon numarası: 0212 243 40 80

 

Eskiyer Yeniköy: İstanbul’un En İyi Balık Restoranları

İstanbul’un gözde balık restoranlarından biriyle devam ediyoruz. Eskiyer Yeniköy, Ege mutfağı ve balığını sevenlere hitap ediyor. Ürünlerini Ege’den temin eden balık restoranı, ege otları ve ayrıca çerkes balığı gibi leziz seçenekler sunuyor.

Eskiyer Yeniköy’e Nasıl Gidilir?

İstanbul’un en geleneksel balık lokantalarından Eskiyer, Yeniköy’de Avusturya Konsolosluğunun yanında. Yeniköy sahil yolunda Köybaşı Caddesi üzerinden ilerleyerek mekana varabilirsiniz. Ayrıca buraya toplu taşımayla ulaşım mümkün.

Eskiyer Yeniköy İletişim Bilgileri

Yeniköy’deki bu balık restoranının telefon numarası: ​​0533) 659 2496

 

Set Balık: İstanbul’un Gözde Balık Restoranları

Deniz manzaralı balık restoranlarından birisi de Set Balık. 1967’ye uzanan tarihi ile köklü bir geçmişe sahip Set Balık, bugün Tarabya’da hizmet veriyor. Set Balık’a özel lezzetlerden bazıları; soya soslu uskumru, tereyağlı jumbo karides ve ayrıca narlı maydanoz.

Set Balık İletişim Bilgileri

Set Balık Lokantası’nın telefon numarası: 0 (212) 262 04 11

Sur Balık Sarayburnu Nerede? İstanbul'un gözde balık restoranları, boğaza karşı balık restoranı, lokanta, deniz manzarasıBonus: Sur Balık

Sadece İstanbul Avrupa Yakası’nda değil, birçok bölgede şubesi olan bir balık lokantasıyla devam ediyoruz. Sohbetin ve eğlencenin ön planda olduğu Sur Balık, ziyaretçilerini her zaman mevsime uygun taze balıklarla karşılıyor. CEO’muz Umut Yıldırım, özellikle Sur Balık Sarayburnu’nu tavsiye ediyor! Buradaki Meraklısına duyuruyoruz!

[/vc_column_text][/vc_column]

istanbul'un gözde balık restoranları, istanbul manzarası, köprü manzarası, metropolİstanbul Anadolu Yakası’nda Balık Nerede Yenir?

İstanbul’un gözde balıkçı restoranlarını gezmeye devam ediyoruz. Şimdi sırada Anadolu Yakası’ndaki ünlü balıkçılar var. Hazırsanız başlıyoruz.

uskumru restaurant nerede, nasıl gidilir, istanbul'da balık nerede yenir?Uskumru Restaurant: İstanbul’un Gözde Balık Restoranları

Beykoz’da bir yalıda hizmet veren Uskumru, boğaza nazır bir balık restoranı. İstanbul’da akşam yemeği için gidebileceğiniz kaliteli mekan arıyorsanız, Uskumru harika bir seçim. 1000’den fazla ziyaretçinin oyuyla Google’da 4,5 puan alan mekan, muhteşem boğaz manzaralarıyla gecenize keyif katacak. 

Uskumru Restaurant’a Nasıl Gidilir?

Uskumru Restaurant’a Rumelihisarı’ndan mekana ait kalkan teknelerle ulaşabilirsiniz. Ancak Rumelihisarı size uzaksa, kişisel aracınızla ya da günlük araç kiralayarak da restorana kolaylıkla gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra buraya toplu taşımayla da ulaşabilirsiniz. 

Uskumru Restaurant Açılış Kapanış Saatleri, İletişim Bilgileri

11:30 – 00:00 saatleri arasında açık olan Uskumru Restaurant’ın telefon numarası: 0 216 460 10 00

İsmet Baba: İstanbul’un Gözde Balık Restoranları

Köklü bir aile işletmesi olan İsmet Baba İstanbul’un sevilen balık restoranlarından birisi. Tarihi 1981’e uzanan İsmet Baba, Kuzguncuk’ta yer alıyor. İsmet Baba balıkçısı, geniş balık çeşitlerinin yanı sıra beyin tava gibi sıra dışı lezzetler de sunuyor. Ayrıca burada taptaze deniz mahsulleri sizi bekliyor! 

İsmet Baba İletişim Bilgileri

Restoranın telefon numarası: 0216 553 12 32 / 0216 341 33 75

Tuzla Balıkçısı: İstanbul’da Balık Nerede Yenir?

Sahilde görebileceğiniz balıkçı Anadolu yakasının en bilinen balık restoranlarından. Bunun yanı sıra restoranın en sevilen lezzetlerinden bazıları minekop ızgara, kılıç sote ve kalamar sote. Ayrıca manzara şahane!

İletişim Bilgileri

Tuzla Balıkçısı’nın telefon numarası ise: 0216 395 99 10

Mavi Balık: İstanbul’un En İyi Balık Lokantaları

Kuruçeşme’de bulunan Mavi Balık, boğaz manzarası ile büyüleyen balıkçılardan biri. Tuzda balığı ile meşhur restoran zengin bir menüye sahip. Ayrıca burada keyifli içeceklerle gecenizi şenlendirebilirsiniz. 

Mavi Balık İletişim Bilgileri

Mavi Balık restoranının telefon numarası: 0 532 599 2010 / 0 212 265 54 80-81.

 

Yorum ekle