Yolcu360 Blog

Erzurum’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Erzurum’da ne yenir sorusuna cağ kebap ve ispir kuru fasulyesi cevabını verenlerden misiniz? Cevabınız evet ise sizi Erzurum’a özel eşsiz lezzetleri keşfetmeye davet ediyoruz. Ancak şimdiden uyaralım, Erzurum’un ünlü yemeklerini denemek için bir öğün yetmeyecektir. Erzurum gezinize lezzet durakları da ekleyerek tüm yöresel tatların zevkine varabilirsiniz. İşte Erzurum yeme içme rehberi!

Erzurum’da Ne Yenir: Erzurum’da Kahvaltı

Güne keyifle başlamak için geniş bir kahvaltı yapmaya ne dersiniz? Erzurum’un kültürünü yansıtacak şekilde restore edilen Erzurum Evleri’nde kahvaltı yapmanızı öneririz. Göğermiş peynirden, lavaşa, kıtlama şekere kadar Erzurum’a özel lezzetler sizi burada bekliyor.

Erzurum Evleri Nerede, Erzurum'da ne yenir? Erzurum'da nerede yenir?Erzurum Evleri Nerede? Erzurum Evleri Açılış Kapanış Saatleri

Saat 08.30 – 23:00 saatleri arasında açık olan Erzurum Evleri, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunuyor.

erzurum'da ne yenir, erzurum'da nerede yenir, erzurum mutfağı, yemek sofrası

Erzurum’da Ne Yenir? Bunları Tatmadan Dönmeyin!

Erzurum mutfağında birçok lezzete var. Türkiye’nin genelinde karşımıza çıkan klasik tariflerden Erzurum’a özgü lezzetlere kadar buradaki mutfağı araştırdık. “Erzurum’da nerede ne yenir?” diye soruyorsanız, cevaplar aşağıda 🍽

Döner, Dönerci Hacıbaba: Erzurum’da Ne Yenir?

Erzurum yaylalarında yetişen hayvanların mis gibi etinden tatmadan en iyi döneri yemiş sayılmazsınız. Hazırsanız en iyi dönerciler listenizin başına yerleşecek bir adres vereceğiz: Hacıbaba. Dönerci Hacıbaba Erzurum’u gezenlerin yemek yemeden ayrılmadığı bir mekan.

Size de Hacıbaba dönerini yemenizi, yanında da dereotlu cacık da içmenizi öneriyoruz.

Dönerci Hacıbaba Nerede? En İyi Erzurum Dönercileri, Erzurum'da Ne Yenir?Dönerci Hacıbaba Nerede?

1964 yılında açılan Erzurum’un bu ünlü restoranı İsmetpaşa caddesinde bulunuyor.

Kadayıf Dolması, Kadayıfçı Muammer Usta: Erzurum’da Ne Yenir?

Kadayıflı ya da şerbetli tatlıları pek de sevmiyorsanız bir de kadayıf dolmasına şans verin deriz. Çünkü kadayıf dolması, lokma çıtırlığı ile kadayıf lezzetini birleştiren mükemmel bir tatlı. İçi ceviz dolu kadayıf dolması yağda kızartılarak pişiriliyor.

Kadayıf yağ çekmediği için hiçbir yağ tadı alınmıyor. Dönerci Hacıbaba’da döner yediyseniz, kadayıf dolması ile öğününüzü taçlandırabilirsiniz. Dönerci Hacıbaba, kadayıf dolmasında da iddialı. Farklı bir mekan denemek için de Kadayıfçı Muammer Usta’da bu kadayıf dolması yiyebilirsiniz.

kadayıfçı muammer usta nerede? Erzurum'da ne yenir? Erzurum'da nerede yenir?Kadayıfçı Muammer Usta Nerede?

1984 yılında açılan Kadayıfçı Muammer Usta, Terminal caddesinde bulunuyor.

Lor Dolması, Hünerli Eller: Erzurum’da Ne Yenir?

İsmi sizi yanıltmasın, lor dolması oldukça yağlı ve leziz bir yemek. Karalahana yapraklarına sarılarak yapılan lor dolmasında bol tereyağı kullanılıyor. Bu da normalde pek kuru gelen lor peynirini bir üst noktaya taşıyor. Lor dolmasını Hünerli Eller lokantasında tatmanızı öneririz.

Hünerli Eller Lokantası Nerede? Erzurum’un En İyi Restoranları

Yöresel yemekler sunan Hünerli Eller lokantası Aşağı Yoncalık Muratpaşa mahallesinde bulunuyor.

Cağ Kebabı, Şakir Usta Gelgör Çağ Kebap: Erzurum’da Ne Yenir?

Şimdi sıra Erzurum’un meşhur cağ kebabını yemekte. Şakir Usta Gelgör Cağ Kebap, bu lezzeti 1982’den beri sunan bir mekan. Gelgör Cağ Kebap’ın İstanbul’da da iki şubesi olsa da biz bu yemeği yerinde yemenizi öneririz. Kuzu etinden yapılan cağ kebabını yedikten sonra kadayıf dolmasını da yemeden ayrılmayın.

Gergör Cağ Kebap Nerede? Erzurum'da Ne Yenir? Erzurum Cağ Kebabı Nerede Yenir? Şakir Usta Gelgör Cağ Kebap Nerede?

Şakir Usta Gel Gör Cağ Kebap, Erzurum, Yenimahalle Terminal caddesinde bulunuyor.

Şiş Köfte, Tarihi Emirşeyh Köftecisi: Erzurum’da Nerede Yenir

Türkiye’nin pek çok ilinde olduğu gibi Erzurum’da da köfte farklı bir lezzete sahip. Tarihi Emirşeyh Köftecisi’nde şiş köfte yiyebilir ve köfteyi bir de böyle deneyebilirsiniz. Köfte yedikten sonra ise pekmezli baklava ile yemeğinize tatlı bir son verebilirsiniz. Erzurum Tebriz Kapı’da bulunan lokanta 2004 yılında açılsa da lezzetinin sırrı 1950’lere uzanıyor.

Erzurum Seyahatinizde Kiralık Aracınız 1 Dakikada Hazır!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 sayesinde dilediğiniz aracı en iyi araç kiralama fiyatları ile kiralayabilirsiniz. Geniş seçenekli filtreleme sistemimizle kiralık aracınızı tam da ihtiyaçlarına göre temin edebilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

hemşin pastanesi nerede, erzurum'da ne yenir? erzurum'da nerede yenir?Çay, Hemşin Pastanesi: Erzurum’da Çay İçilecek Yerler

Tatlınızı yediyseniz şimdi sıra Erzurum’un en ünlü mekanlarından Hemşin Pastanesi’nde çay içmekte. Malum, Erzurumlular için çayın ayrı bir yeri var. Ancak Hemşin Pastanesi sadece çay içmek için uğrayacağınız herhangi bir mekan değil. Burası UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından hoşgörü ödülü almaya hak kazanan özel bir mekan. 

Hemşin Pastanesi’nin duvarlarını orayı ziyaret yazarların resimleri süslüyor. İç mekan ise Erzurum’a özel nostaljik eşyalarla kaplı. Pastanenin üst katı ise daha modern bir görünüme sahip, kitaplarla çevrili bir alan. Hemşin pastanesinde tavşan kanı çay içerken yanında incir dolması yiyebilirsiniz. İncir dolması, genellikle ramazan aylarında evlerde pişirilen bir tatlı. Kuru incirin içine ceviz doldurularak yapılan tatlı oldukça hafif. Yani kadayıf dolması yemiş olsanız bile incir dolmasına yer bulabilirsiniz. 

erzurum'da ne yenir, erzurum mutfağı, ekşili dolmaErzurum Mutfağı: Erzurum’a Özgü Lezzetler

Erzurum seyahatinizde buraya özgü yemekleri deneyimleyebilirsiniz. Burası soğuk bir coğrafya olmasından mütevellit, çorbalarıyla pek ünlü. Madem burası çorbalarıyla tanınıyor; biz de size Erzurum mutfağından en lezzetli 2 çorbayı ve 1 ekmeği tanıtalım istedik.

erzurum'da ne yenir? aşotu çorbasıAşotu Çorbası: Erzurum’da Ne Yenir?

Erzurum’da çay ne kadar sevilirse yemek sonunda yenilen aşotu çorbası da o kadar değerlidir. Çorbaya adını veren aşotu, taze kişniş. Ayrıca bu ayranlı çorbanın içinde taze mısır ve yarma buğday da bulunuyor. Peki Erzurum’da aşotu çorbası nerede içilir? Cumhuriyet caddesindeki çorbacılar sokağındaki çorbacılarda en iyi aşotu lezzetini bulabilirsiniz.

erzurum'da ne yenir? kesme çorbasıKesme Çorbası: Erzurum’da Ne Yenir?

Çorba demişken Erzurum mutfağının en bilinen yemeklerinden kesme çorbasını anmadan geçmeyelim. Kesme adı çorbanın içerisinde bulunan erişteden geliyor. Elde açılan hamurdan kesilen erişteler çorbaya yumuşacık bir kıvam veriyor. Bu salçalı, mercimekli çorbada ayrıca Erzurum mutfağında sıkça kullanılan kuru reyhan da var. 

acem ekmeği, erzurum lavaş ekmeği, erzurum'da ne yenirAcem Ekmeği: Erzurum’da Ne Yenir?

Erzurum’da bir eve misafir giderseniz yemek bittikten sonra önünüze peynir ve maydanozlu dürüm gelebilir. Ne kadar tok olursanız olun bu incecik lavaşı tatmayı ihmal etmeyin. Acem ekmeği denilen bu kızarmış, ince lavaş Erzurum’un vazgeçilmez tatlarından. Erzurum’da dolaşırken birçok lavaşçı görebilirsiniz. Bir tanesine girerek sıcak acem ekmeği almanızı öneririz. 

Bonus: Erzurum’un Yöresel Yemekleri: Az Bilinen Lezzetler

Erzurum’a özel ana yemeklerin tadına baktıysanız şimdi yöre halkının bildiği efsane lezzetleri keşfe çıkabilirsiniz. Erzurum’a gittiğinizde şalgam dolması, su böreği, kete, pestil, pestil çullaması, çiriş yemeği yemeden dönmeyin. Hatta Erzurum merkezinden uzaklaşıp köyleri ve yaylaları gezecekseniz mutlaka bir eve misafir olup papara ya da kalacoş (galakoş?) yemenizi öneririz. 

Bu gurme yolculuğun yanında Erzurum’un tarihi mekanlarını görmeden dönmeyeceğinizi biliyoruz. Bu yüzden “Doğu Ekspresi ile Erzurum Turu” konulu yazımızı hazırlamıştık. Merak edenleri oraya alalım!

İyi yolculuklar.

Yorum ekle