Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’da Doğa İle Baş Başa Kalabileceğiniz 8 Yer

İstanbul’da Doğa İle Baş Başa Kalabileceğiniz 8 Yer

İstanbul’da doğa ile baş başa kalabileceğiniz yerler hayli sınırlı. Ancak hala huzurlu bir nefes alarak stresinizi atabileceğiniz birkaç yer var. Elitfukara‘nın yazarları Zehra ve Mutlu sizler için İstanbul’da doğa ile baş başa kalabileceğiniz 8 yeri yazdı…

İstanbul’da Doğa İle Baş Başa Kalabileceğiniz Yerler

İstanbul keşmekeşi hepimizi bir şekilde yorsa da asla vazgeçemediğimiz bir şehir… E hal böyle olunca çalışma hayatında çok uzaklara kaçamasak da arada doğa ile baş başa kalmak hepimize çok iyi gelir. Hadi gelin İstanbul’da sizi yeşile ve doğaya doyuracak yerlere götürelim.

Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı, Sarıyer ilçesinde bulunmaktadır. Doğal oluşumlu bu ağaçlık bölge, girdiğiniz anda sizi doğasıyla alıp başka bir diyara götürüyor. İçeride piknik bölümlerinden koşu parkuruna kadar her şeyi bulabilirsiniz. Her mevsim zevki ayrı olan Belgrad Ormanı’nı doya doya yaşamak isterseniz hafta içi ziyaret etmelisiniz.

Sonbaharda İstanbulda Gezilecek Yerler

Atatürk Arberotumu

Atatürk Arboretumu, Sarıyer ilçesinde Belgrad Ormanı’nın güneydoğusunda bulunmaktadır. İstanbul’un her mevsim en gözde yerlerinden biridir.  Doğayı ve yeşili seviyorsanız burası sizi kesinlikle büyüleyecek yerlerden… Huzura ve doğaya doymak istiyorsanız hafta içi gitmenizde fayda var. Hafta sonları ziyaretçi sayısının fazla ve fotoğraf çekimlerinin yoğun olmasından kaynaklı kalabalık olduğunu belirtelim. Evet, itiraf edelim burada fotoğraf çekimi yaptıranlar arasında biz de varız J. Siz de düşünüyorsanız bizim gibi çekiminizi hafta içi yaparsanız daha rahat edersiniz. Giriş ücretlidir. Tam 7.50 TL, öğrenci 2.50 TL’dir. Pazartesi günleri kapalı olduğu için ziyaretlerinizi diğer günler 8.30-17.00 saatleri arasında yapabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu: İstanbulda bir dinlence noktası

Büyükada

İstanbul’a bağlı olan Büyükada, Prens Adaları’nın en büyüğüdür ve Marmara Denizi’nde bulunmaktadır. Her mevsim ayrı güzel olsa da Büyükada’da baharı ve kışı yaşamak bizim için apayrı bir yerdedir. Yazın gelen turist yoğunluğundan çoğu zaman o güzel sokaklar yaşanamıyor. O yüzden bizce Büyükada’nın en güzel zamanları kesinlikle bahar ve kış…

Büyükada Gezilecek Yerler | Büyükada Turu | Büyükadada Ne Yenir?


Ağva

Ağva, Şile ilçesinde İstanbul’un kuzeyinde Göksu ve Yeşilçay derelerinin ortasında bulunmaktadır. Burası aşıklar diyarı gibi… Ayrı bir huzuru var. Dere kenarında konaklayabileceğiniz yerler ve kafeler bulunuyor. Aynı zamanda bu derede kanoya da binebiliyorsunuz. Yürümek, huzuru içinize çekmek istiyorsanız Ağva çok seveceğiniz yerlerden biridir.

İstanbul’dan Ağva’ya Nasıl Gidilir?


Baltalimanı Japon Bahçesi

Baltalimanı Japon Bahçesi, Baltalimanı, Sarıyer’de bulunmaktadır. Giriş için herhangi bir ücret ödenmiyor. Yazın 07.00 – 19.30 kışın ise 07.00-17.00 saatleri arasında açıktır. Birçok ağaç yanında Japonya’nın sembolü olan Sakura ağacı da bulunuyor. Sakura ağacı bizim görsel olarak da çok sevdiğimiz bir tür sır bu yüzden bile gidebilirsiniz. Aynı zamanda belirtmemiz gerekir ki Balta Limanı Japon Bahçesi’nin harika bir boğaz manzarası bulunuyor.


Polenezköy

Polenezköy, Beykoz ilçesinde bulunmaktadır. Doğayla baş başa kalmak isteyenlerin ilk tercih ettikleri yerlerden… İlk tercih edilen yerlerden olduğu için de hafta sonu çok sakinlik aramamak gerek… Çok güzel kahvaltılık mekanlar var. Güne burada doğa içinde kahvaltı yaparak başlayabilir.


Yıldız Parkı

Yıldız Parkı, Beşiktaş ilçesinde bulunmaktadır. Sincaplarıyla, şehrin içinde ama dışında hissettiren güzel tarihi bir park… Harika bir görsel şölen sunan bu parkın içinde iki tane köşk bulunmaktadır. Dilerseniz güne burada kahvaltı yaparak başlayabilirsiniz.

Yıldız Parkı’nda Görmeniz Gereken 6 Yer – Ulaşım ve Fiyat Bilgileri

İstanbul’un En Güzel Parkları | İstanbulun En İyi Parkları


Kemerburgaz Kent Ormanı

Kemerburgaz Kent Ormanı, Eyüpsultan ilçesinde Göktürk Pirinççi Köyü’nde. İstanbul’da Avrupa Yakası’nın en büyük ormanıdır. Henüz İstanbulluların çok fazla akın etmediği yerlerden biri olduğu için sessiz, sakin ve doğa içinde yer arayanların kaçmaktan mutlu oldukları bir yer olacaktır.

Giriş ücreti var. Motosiklet 10 TL, otomobil ise 15 TL’dir. Ziyaretlerinizi 09.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul’a Yakın Doğa İle Baş Başa Bir Hafta Sonu Kaçamağı: İğneada 

1 yorum