Yolcu360 Blog
yildiz-parki-0-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Yıldız Parkı’nda Görmeniz Gereken 6 Yer – Ulaşım ve Fiyat Bilgileri

Yıldız Parkı’nda Görmeniz Gereken 6 Yer – Ulaşım ve Fiyat Bilgileri

Beşiktaş Yıldız Parkı, İstanbul’daki kalabalığın ve gürültünün ortasında yer alan ve içine girdiğinizde adeta başka boyuta ışınlandığınızı düşüneceğiniz güzellikte bir yer. Nefes almak, kahve molası vermek, piknik yapmak ya da yürüyüş parkurunda doğayla iç içe olmak için ziyaret edebileceğiniz Yıldız Parkı, beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak.

Beşiktaş Yıldız Parkı hakkında merak ettiğiniz her şey ve çok daha fazlası bu yazıda sizi bekliyor, keyifli okumalar!

Yıldız Parkı Nerede?

Gelin dilerseniz ayrıntılara geçmeden önce Yıldız Parkı’na nasıl gidilir konusuna değinelim. Yıldız Parkı’nın genişliği, deniz tarafında Çırağan Sarayı, yukarıda ise Yıldız Sarayı ve Yıldız Teknik Üniversitesi’ne kadar uzanan alanı kaplıyor.

Parkın 2 adet girişi var:

  • Bunlardan ilki alt giriş de denilen Çırağan Caddesi girişi. Parka buradan giriş yapacaksanız, Beşiktaş’tan Ortaköy’e giderken solda Küçük Mecidiye Camii’ni görene kadar ilerlemelisiniz.  Çırağan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü ile Mecidiye Camii arasındaki dar sokaktan ilerlediğinizde alt girişi göreceksiniz.
  • İkinci giriş ise üst giriş olarak da anılan Palanga Caddesi girişi. Parka bu kapıdan girmek isterseniz Barbaros Caddesi’nden Gayrettepe’ye doğru giderken sağda Palanga Caddesi’ni göreceksiniz. Bu cadde ayrıca Ortaköy’e inmek için de kullanılıyor. Ortaköy’e doğru inerken sağda Yıldız Parkı’nın üst girişine ulaşacaksınız.

 

Yıldız Parkı Giriş Ücreti Ne Kadar 2022? 

Beşiktaş Yıldız Parkı girişleri yayalar için ücretsiz. Fakat parka kendi aracınızla gelmek istiyorsanız, 30 TL otopark ücreti ödemeniz gerekiyor. Motosiklet için tüm gün 15, minibüs için ise 60 TL.

Yıldız Parkı’nda Görülecek Yerler

Yıldız Parkı’nın ismi Yıldız Kasrı’ndan geliyor ve bu tarihi kasrı, 19. Yüzyıl’ın başında III. Selim annesine hediye olarak yaptırmış. 46 hektarlık alana yayılan koru, tarihin ve doğanın esintilerini sizlerle buluşturuyor.

Doğa yürüyüşlerini (trekking) seviyorsanız, Beşiktaş Yıldız Parkı tam size göre. Yürürken size sokak köpekleri, kediler, sincaplar ve çeşit çeşit kuşlar eşlik edecek. 

Parkın içerisinde şelale, asma köprü ve yürüyüş yolları da mevcut. Çok engebeli ve yokuşlu bir park olduğu için koru size sürekli bir yerlere tırmanıyormuş hissi verebilir. Dolayısıyla yürüyüşe çıkmadan önce ayaklarınızı rahat ettirecek ayakkabı modeli seçmenizde fayda var.

  • Malta ve Çadır Köşkü

yildiz-parki.jpg

Malta Köşkü’nün 3 yanı da boğazı görüyor. Köşk, Sultan Abdülaziz zamanında sarayın bahçesi olarak kullanılıyormuş. Köşkün yapımında kullanılan taşlar Malta’dan getirilmiş ve dolayısıyla ismi de Malta Köşkü olarak konmuş.

Çadır Köşkü ise bir dekor olarak 1871 yılında ve yine Sultan Abdülaziz döneminde inşa ettirilmiştir. Konum olarak Çırağan Sarayı’nın karşısında yer alan Çadır Köşkü’ne gitmek için koruya Ortaköy tarafından giriş yapabilirsiniz.

Beşiktaş Yıldız Parkı içindeki Malta ve Çadır Köşklerinin işletmesi, belediyeye ait. Dolayısıyla fiyatlar gayet uygun. Yıldız Parkı kahvaltı yapmak için de gayet uygun bir yer. Çadır Köşkü’nde gün içerisinde kahvaltı ve içecek servisi mevcut. Ayrıca dilerseniz piknik sepetinizi kendiniz hazırlayabilir, çimlerde oturabilir ve sevdiklerinizle kahvaltı keyfi yapabilirsiniz.

  • Yıldız Parkı Şelalesi

yildiz-parki-

Yıldız Parkı’na alt kapıdan girdiyseniz ilk olarak çocuk parkı ardından da şelale ile karşılaşacaksınız. Çocuklarınızla geziyorsanız onlar şelaleye yakın parkta oynarken siz de doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Yıldız Parkı Asma Köprü

Parka Beşiktaş Çırağan Caddesi tarafından giriş yaptığınızda, önünüzdeki yokuşu çıkmaya başlıyorsunuz. Yolu yarıladığınızda ise asma köprü sağınızda kalacak. 

Asma köprünün altında gölet ve devamında ise köprüyü yolun diğer ucuna bağlayan uzun bir asma yol var. Asma köprü yolu biraz rampa olsa da şahane manzaralı yürüyüş yollarıyla karşılaşacaksınız. 

Köprülerin birleşme noktaları seyir terası şeklinde. Buralardan çevreyi kuş bakışı izleyebilirsiniz.

  • Yıldız Parkı Göletleri

yildiz-parki-2.jpg

Beşiktaş Yıldız Parkı’nın içinde 2 adet gölet mevcut. İlk köprüye, Çırağan girişinden parka giriş yaptığınızda soldaki yürüyüş rotasını takip ederek ulaşabilirsiniz. Dilerseniz bu göletin çevresindeki piknik masalarında yanınızda getirdiğiniz yiyecekleri yiyebilirsiniz. Fakat parkın içerisinde ateş yakmak yasak.

Göletin kenarında oturarak manzaranın tadını çıkarmalı ve gölette yüzen kazları, ördekleri, balıkları ve kaplumbağaları seyretmelisiniz.

  • Kır Kahvesi

yildiz-parki-3.jpg

Yıldız Koru’suna kahvaltı için geldiyseniz Kır Kahvesi’ne uğrayın. Burada kahvaltı tabağı, serpme kahvaltı, gözleme, tost ya da omlet gibi seçenekler var. Diğer yandan Malta Köşkü’nden göl çevresine doğru inerken dinlenip bir kahve içeyim derseniz, Kır Kahvesi sizin için ideal nokta olabilir. Kır Kahvesi’nin işletmesi Beltur’a ait. Bu yüzden fiyatlar normal diyebiliriz. 

  • 400 Yaşındaki Ağaçlar

yildiz-parki-4.jpg

Yıldız Parkı, Abdülhamit devrinde Çırağan Sarayı’nın korusunu oluşturuyordu. Dolayısıyla buradaki hasbahçe, dünyanın dört bir yanından gelmiş 400 yıllık olanların yanında, 120’den fazla egzotik ağaç ve çalı türüne ev sahipliği yapıyor.

Korunun bitki örtüsü manolya, defne yaprağı, erguvan, gümüş misket limonu, at kestanesi, meşe, selvi, çam, porsuk, sedir ve dişbudak ağaçlarından oluşuyor.

Yıldız Parkı’nı dolaştıktan sonra Beşiktaş’ta laptopla çalışabileceğiniz mekanlara göz atmak ister misiniz?

Beşiktaş’ta Laptopla Çalışılabilecek 14 Mekan

Beşiktaş’ı Rahat Gezebilmek İçin Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Beşiktaş araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle