Yolcu360 Blog
Arabayla Ağva Turu
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’dan Ağva’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Ağva’ya Nasıl Gidilir?

Ağva’ya nasıl gidilir? Ağva İstanbul arası ne kadar? Ağva’da kalacak yer bulmak kolay mı? Ağva’da ne yenir? Ağva’da rent a car ofisi var mı?

İstanbul’dan Ağva’ya Nasıl Gidilir?

Şile’ye bağlı ve Şile’nin biraz ötesinde yer alan Ağva yıl boyu tercih edilen dinlence mekanlarından biri. Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Ağva’da, huzurlu ve eğlenceli bir tatil yapma planınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. İstanbul’a çok yakın olmasının avantajını yaşayan Ağva’ya ulaşım da oldukça kolay.

İstanbul’dan Ağva’ya Ulaşım

İstanbul’dan Ağva’ya nasıl gidilir, sorusunun onlarca alternatif yanıtı var. Elbette İstanbul’un neresinden gideceğiniz konusu çok önemli. Ağva’ya otobüs seferleri var. Bu seferleri kullanabilirsiniz. Ama kendi aracınızla ilçeye ulaşmak daha kolay olacaktır. Arabanız yoksa araç kiralama yapabilirsiniz.

Anadolu yakasında, Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Ağva’ya gitmek için, Sabiha Gökçen’den araç kiralama ile Göçbeyli, Darlık, İsaköy üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Eğer boğazın karşı tarafında, Avrupa yakasındaki İstanbul Havalimanı’ndan geliyorsanız, İstanbul Havalimanı araç kiralama ile Yeşilköy üzerinden sahil yolunu takip edip, Avrasya Tüneli’ni kullanarak Anadolu yakasına geçmeniz, Ümraniye üzerinden Şile Otoyolunu takip ederek, Taşdelen Tünelini kullanıp D020’yi kullanarak Şile merkezine girmeden Ağva’yı kucaklayabiliyorsunuz. Bu arada toplu taşıma ile Beykoz’a gelip Beykoz araç kiralama veya Kavacık araç kiralama seçenekleri de tercih edilebilir. 

Ağva Görselleri

Ağva’da Ne Yapılır?

Ağva’da ne yapılır, sorusunun yanıtı doğanın keyfi çıkarılır şeklinde özetlenebilir. Ağva’ya gittiyseniz yapmanız gereken şeylerin başında Kilimli ve Kadırga koylarını görmek geliyor. Doğal kaya oluşumlarının en güzellerinin yer aldığı koylarda keyifle piknik de yapabiliyorsunuz. Hayatınızdaki stresi ve huzursuzluğun büyük kısmını burada bırakabileceğinize eminiz.

Doğa yürüyüşünü sevenlerdenseniz Ağva bu konuda size oldukça güzel rotalar vaadediyor. Özellikle Gürlek Mağarasına giden rotayı tercih etmenizi öneririz. Patikalardan patikalara ilerlediğiniz rotada bir çok gölet ve şelale bulunurken rotanın sonundaki Gürlek Mağarası da görülmeye değer yerlerden.

Saklı Göl de Karamandere yakınlarında, Ağva’da görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Bölgede bulunan tesiste ihtiyaçlarınız karşılayabilir, keyfili saatler geçirebilirsiniz.

Ağva’da Ne Yenir?

Ağva’da çok geniş bir yemek seçeneği bulunmamakla birlikte yiyebileceğiniz yemeklerin de en iyi örneklerini bulabiliyorsunuz. Özellikle Hanife Teyze’nin köy pidesini mutlaka denemelisiniz. Karadeniz’in kıyısında olmanın verdiği avantajla balığın en tazelerini de Ağva’da tadabilirsiniz. Kıyı boyunca pek çok yerde bulabileceğiniz restoranda Karadeniz balıklarının en lezzetli hallerini yiyebilirsiniz.

Izgara konusunda hizmet veren pek çok restoran ve çiftlik de bulunuyor Ağva’da. Balık, ızgara et, pide ve meze konusunda envai çeşide kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Lezzetli öğünler Ağva’da sizi bekliyor.

Ağva Tesisleri

Ağva’daki Tesisler

Bölgede konaklama yapabileceğiniz pek çok tesis bulunuyor. Otellerden pansiyonlara uzanan bu yelpazede fiyatlar da aynı şekilde değişiyor. Uygun yollu bir Ağva konaklamasından lüks bir konaklamaya kadar bir çok alternatifin mevcut olduğunu belirtelim. Daha bakir olan ve imara açık olmayan alanlarda çadır kamp ve karavan keyfi yaşama şansına da sahipsiniz. Özellikle araç ile ulaşabilen koylarda ev konforunda karavan keyfi de denenebilir.

 

Yorum ekle