Yolcu360 Blog
istanbulda-az-bilinen-guzel-kafe-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’da Az Bilinen En Güzel 9 Kafe

İstanbul’da Az Bilinen En Güzel 9 Kafe

Sürekli gelişen bir şehir olması sebebiyle her gün yeni bir mekan hayat buluyor İstanbul’da. Bu sayede çok güzel fakat az bilinen mekanlar ortaya çıkıyor. İstanbul için özellikle kafeler ayrı bir önem taşıyor. Sosyalleşmenin ve keşfetmenin olmazsa olmazlarından kafeler İstanbul’da adeta kendi kültürlerini oluşturmuş durumda. Her iki yaka için de keyifle zaman geçirebileceğiniz ve uğrak noktalarınızdan biri haline gelecek kafeleri sizler için bulduk. İstanbul‘da çay ve kahve içmek için az bilinen mekan arayanlar buraya! Karşınızda İstanbul’da az bilinen en güzel 9 kafe!

İstanbul’da Uğramanız Gereken 9 Kafe

Bizi bir damla yeşile hasret bırakan, beton yığınına dönüşmüş, her geçen gün daha da kalabalıklaşan ama toprağından taşından asla vazgeçemediğimiz İstanbul’da size nefes aldıracak harika mekan önerileriyle geldik bugün. Ama öncelikle İstanbul’da keyifli vakit geçirmek için ulaşım sorununu araç kiralama ile aşabileceğinizi hatırlatalım. Yolcu360‘tan araba kiralama İstanbul kapsamında İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atmadan yola çıkmayın.

Biz metropol insanları, her gün içinde çalıştığımız plazalardan, o mağaza senin bu mağaza benim gezerek vakit öldürdüğümüz alışveriş merkezlerinden o kadar bunalmışız ki kendimize her fırsatta kaçacak delik arıyoruz. İşte hal böyle olunca da gidilecek mekanlar farklı olsun, değişik bir yer görelim istiyoruz. Tam da bu konudaki yaranıza merhem olacak, İstanbul kafeleri için önerileri aşağıda paylaşıyoruz.

  • Luz Cafe & Shop – Heybeliada

Bir hafta sonunuzu hem şöyle güzelce bir denizi koklamak hem de mis gibi ada havası almak için ayırmaya ne dersiniz? Ha unutmadan, bunların yanına bonus olarak İstanbul cafeleri için önerilenler arasında bulunan  Luz Cafe’de kafa dinlemeyi eklemeyi de unutmayalım. O zaman atlayın Heybeliada Vapuru’na.

Ada’nın sakin sokaklarında bir iki tur attıktan sonra, dinlenmek için yolunuzu Luz Kafe’ye çevirin. Kendinizi 80’li yıllarda hissedeceğiniz, küçük, sevimli ve bize göre harika bir kafe burası. Dantel örtüler, eski bir radyo, eski koltuklar, 80’lerden kalma bir vitrin, vitrinin içinde eski süs eşyaları… Nasıl anlatsak insana huzur veren değişik bir havası var buranın.

Heybeliada’nın merkezi diyebileceğimiz iskele meydanında olmadığı için de genellikle tenha bir mekan burası. Dışarıda oturmak isterseniz kafenin girişinde de 2 – 3 masa var. Önünüzden faytonlar geçerken kahvenizi yudumlayabilirsiniz. ❤

  • Maison – Balat

Son dönemlerin en popüler semtlerinden biri olan Balat, insanın gözüne hoş gelen şirin kafeler konusunda aslında tam bir cennet diyebiliriz. Birbirinden farklı konseptlerdeki mekanların hemen hemen hepsi aslında çok güzel, hepsinin kendi şahsına münhasır özellikleri var.

Fakat içlerinden bir tanesi, hem ambiyansı hem de sakinliği ile bizim kalbimizi fethetti. Maison Balat bir anne – oğulun işlettiği, eski zamanları anımsatan çok tatlı bir kafe. Eski eşyalar, koltuklar ön planda. Vintage bir kafede görmek istediğiniz hemen her şey var. Yemek ve kahvaltı servisi de bulunuyor. Tam merkezde yer almadığı için de oldukça sakin. 👍🏻

  • Nail Kitapevi ve Kafe – Kuzguncuk

Geçmişte hepimizin severek izlediği birçok diziye ev sahipliği yapan Kuzguncuk, günümüzde sakinlerinin yaşamını devam ettirdiği özel bir kasaba tadında. Boğazın hemen kıyısında tüm güzelliği ile sokaklarını keşfetmenizi bekliyor. Tabi bunu yaparken yorgun düştüğünüzde oturup dinlenebileceğiniz kafeleriyle de size göz kırpmayı ihmal etmiyor.

Kuzguncuk’un tam meydanında yer alan ve İstanbul kafeleri arasında özel bir yeri olan Nail Kitapevi de bunlardan biri. Bu Kitabevi aynı zamanda bir kafe olarak da hizmet veriyor. Sakin sohbetler eşliğinde kahvenizi yudumlayabileceğiniz, camlarının önündeki sedirlere kurulup dışarıyı izleyebileceğiniz, belki arada 2 satır kitap okuyabileceğiniz bu sevimli mekana uğrayın. Kuzguncuk’un ruhunu hissedebileceğiniz en güzel mekanlardan. ❤

  • Caferağa Medresesi – Tarihi Yarımada

İstanbul kafeleri için önerilerden biri de Tarihi Yarımada‘nın gizli köşesi Caferağa Medresesi… İstanbul’u gezmeye gelmiş yabancı turistlerin bile keşfedip tadını çıkardığı ama bizlerin bir haber olduğu harika bir mekan. 🌸 Daha girişindeki sarmaşıklarıyla, yemyeşil yoluyla insanı kalbinden vuruyor.

Caferağa Medresesi’ne gittiğinizde, Tarihi Yarımada’nın içerisinde böyle bir yerin, böyle bir sakinliğin var olduğuna inanamayacaksınız. Eski bir medresenin kafeye dönüştürüldüğü bu mekana bir hafta sonu mutlaka uğrayın, uğramışken de yarımadanın güzelliklerini şöyle bir turlamayı ihmal etmeyin elbette.

istanbulda-az-bilinen-guzel-kafe.jpg

  • Avam Kahvesi – Taksim

Avrupa yakası Taksim’de bulunan Avam Kahvesi’nin sadık müdavimleri olduğu doğru. Ancak mekanın gerektiği kadar bilinmediği de aşikar. Eğer İstanbullular burayı keşfederse yer bulunmaması durumuyla karşılaşılması da kaçınılmaz. Bu sebeple az bilinen mekanlar listesinde ilk sırada yer alan Avam Kahvesi’nin genel özellikleri ve ambiyansından bahsedelim.

Avam Kahvesi ilk girildiği andan itibaren hoş bir atmosferle misafirlerini karşılıyor. Mekanın dekorasyonu ve içeriği dingin bir hava yaratıyor. Böylece ruhunuzu dinlendirmek için mola vermek istediğinizde burada soluklanmanız yerinde bir seçim oluyor. Menülerinde iki baş rolleri var. Birincisi kendilerine has hazırladıkları tostları. İkincisi ise gazozları. Raflarda görmeye görmeye unutulan klasiklerden güncel çeşitlere kadar birçok gazoz çeşidi mevcut. Siz de daha önce tatmadığınız bir gazoz çeşidiyle ziyaretinizi daha unutulmaz hale getirebilirsiniz.

istanbulda-az-bilinen-guzel-kafe-2.jpg

  • Fahriye Cafe – Kadıköy

Listeye ikinci sırada Anadolu Yakası’ndan bir seçenek ekledik. Fahriye Cafe Moda ziyaretinizde içinizi ısıtacak mekanlardan biri. Bulunduğu konumda genellikle kalabalık ve kaos hakim olsa da Fahriye Cafe’de sakinliği ve huzuru yakalayabilirsiniz. Özellikle tarihi dokunuşlarla dekore edilmiş iç mekan tasarımı, geçirdiğiniz zamanı çok daha unutulmaz kılıyor.

Bu tarz kafelerin en bilindik özelliği kendilerine has lezzetleri misafirlerine sunuyor olması. Fahriye Cafe için de bu durum geçerli. Kendi tarifleriyle oluşturulmuş ürünler menüde yerini almış bir şekilde bekliyor. Güzel kahveleriyle içinizi ısıtırken birbirinden keyifli tariflerle de ağzınızı tatlandırabilirsiniz.

  • Grandpa Coffee & Eatery – Bebek

Bebek’te bulunan Grandpa Coffee & Eatery adından da anlaşılacağı üzere hem kahvenizi yudumlamak hem de karnınızı doyurmak için seçebileceğiniz bir mekan. Menüsünde bulunan birbirinden farklı lezzetlerle birçok zevke hitap eden seçenekleri bulmak mümkün oluyor. Özellikle kahvelerin lezzeti ve çeşitleri uzun sohbetlerinize eşlik edecek farklı kombinasyonlar oluşturmanızı sağlıyor.

Klasik bebek siluetine uygun dış mekanı hem zaman geçirmek hem de fotoğraf çekmek için ideal. Daha sakin bir hava isteyenler için se mekanın içi ve arka bahçesi tercih edilebilir. Tüm bu seçeneklerin dekorasyonuna özenilmiş. Böylece neresinde oturursanız oturun o sakin ve huzurlu havaya hissetmeniz sağlanmış oluyor.

istanbulda-az-bilinen-guzel-kafe-3.jpg

  • Kavanoz Cafe – Arnavutköy

İstanbul Arnavutköy’de bulunan Kavanoz, az bilinen mekanlardan biri. Burayı özel kılan ise içerisinde sakladığı güzellikler. Dışarıdan bakıldığında anlaşılmayan ama içine girdiğinizde sizi hemen kendi dünyasının içine alan bir yapı. Bahçesi başlı başına görmeniz için bir sebep olabilir. Ancak Kavanoz ziyaretlerinizde tek etken bahçe olmayacak.

Mekan hem içecek hem de yiyecekler için farklı lezzetler sunuyor. Sadece kahve içmek ve bahçesinde huzur bulmak için gitmeniz de mümkün. Tüm mekana hakim olan rahat atmosfer sizi de etkisine alıyor. Böylece buluşmalar ve aktiviteler için zihninizi de dinlendirebileceğiniz bir alternatife sahip olmuş oluyorsunuz. Aynı zamanda hayvan dostu bir tutum sergiliyor olması, patili dostlarınızla da bu keyfi paylaşmanıza olanak sağlıyor.

  • Ops – Karaköy

İstanbul’da az bilinen bir mekan da Ops. Genellikle ziyaretçilerinin kahvaltısı için denediği, ancak sonrasında her lezzetini deneyimlemek istediği ilgi çekici ve yenilikçi bir mekan. Mekanı ilgi çekici kılan bir ayrıntısı da dekorasyonu. Sevimli sürprizler eşliğinde zaman geçirebileceğiniz bir mekan.

Her öğün yemek yeme imkanı olan bu mekanda, kahve ya da içeceklerinizi yudumlarken keyifli sohbetler de edebilirsiniz. Özellikle ferah bir mekan olmasından dolayı da ruhunuza iyi gelen bir konsepte sahip. İstanbul gibi kalabalık bir şehirde böyle ferah noktalar bulabilmek büyük şans.

Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul, her zaman güzellikler sunmuştur. Bunlardan bir çoğu da henüz sizin tarafınızdan keşfedilmemiş olabilir. İstanbul’un keşfedilmeyi bekleyen mekanları içerisinde 5 alternatifi sizlere bu şekilde sunduk. Yeni ve farklı deneyimler için başlangıcınızı bu listeden bir seçenekle yapabilirsiniz. Böylece her daim ziyaret ettiğiniz vazgeçilmez mekanlarınıza bir yenisi ekleme şansı da bulabilirsiniz. Farklı atmosferlerde deneyimleyeceğiniz farklı lezzetleri sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz. Böylece rutinlerinizden çıkarak yeniliklerle hayatınıza renk katabilirsiniz. İstanbul kendini yenilemeye ve her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Bu listeye zaman içinde kendi keşiflerinizi de ekleyerek genişletmeniz mümkün.

 

 

Yorum ekle