Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Bozcaada’da nerede ne yenir? / Çanakkale

Bozcaada’da nerede ne yenir? / Çanakkale

Tatilini kuzey Ege’de değerlendirmek isteyen herkesin uğrak noktası olan Bozcaada özellikle feribot seferlerinin rahatlıkla yapılabildiği yaz aylarında büyük ilgi görüyor. Peki Bozcaada’da nerede ne yenir?

Her daim esen rüzgarı, birbirinden güzel koyları ve yemyeşil üzüm bağları ile Bozcaada son yıllarda tatilseverlerin fazlasıyla rağbet gösterdiği yerlerin başında geliyor. Bozcaada’ya feribot ile ulaşmanız gerektiğini ve kiralık araç ile gitmenizin büyük faydası olacağını belirtmek isterim. Daha uzak bir noktadan uçakla gelmek gibi bir planınız varsa Çanakkale havalimanı araç kiralama seçenekleri için Yolcu360’a göz atmanızda büyük fayda var.

Bozcaada’da nerede ne yenir?

Büyük şehirlerin karmaşasından kaçıp birkaç gün de olsa sakinliğin tadını çıkarmak isteyenlere hitap eden Bozcaada her damak zevkine uygun yeme-içme mekanları ile de öne çıkıyor. Türklerin ve Rumların 500 yılı aşkın süredir bir arada yaşadığı Bozcaada’da yemek sofraları adeta ziyafete dönüşüyor. Bozcaada’da nerede ne yenir merak ediyorsanız size mutlaka uğramanız gereken mekanları sıralamaya çalıştım.

Bozcaada’da Ege mutfağı resitali

Bozcaada’da ne yenir diyenler için ilk cevap hiç şüphesiz taptaze deniz ürünleri olacaktır. Eğer siz de deniz ürünlerine düşkünseniz karides, kalamar, lakerda, levrek buğulama, ahtapot füme, kılıç balığı gibi enfes lezzetleri deneyebilirsiniz.

Ege mutfağının olmazsa olmazı zeytinyağlı mezeler de Bozcaada sofralarının baştacı. Girit ezme, kabak çiçeği dolması, vişneli yaprak sarma, şevket-i bostan, havuç tarator, deniz börülcesi Bozcaada denince akla ilk gelen lezzetler arasında. Ada otları ile hazırlanmış sıcak ot kavurmasını da denemenizi tavsiye ederim. İlkbaharın gelişi ile birlikte Bozcaada’da kuzu ve oğlak eti ile hazırlanan yemekler sofraları süslemeye başlar. Sırf bu lezzetleri denemek için bile Bozcaada’ya gelmek isteyeceğinize eminim.

Battı Balık, Cabalı Meyhane, Vahit’in Yeri, Sandal, Ada’m Restaurant, Madam Niça sevdiklerinizle felekten bir akşam geçirmek isterseniz tercih edebileceğiniz Bozcaada mekanları arasında yer alıyor. Ancak uyarmakta fayda var, eğer Bozcaada’ya yoğun sezonda gitmeyi düşünüyorsanız gitmek istediğiniz mekana mutlaka birkaç gün öncesinden rezervasyon yaptırın.

Bozcaada’da nerede kahvaltı edilir

Bozcaada’da kahvaltı yapmak ise ayrı bir keyif. Dalından kopartılmış mis kokulu domates, salatalık ve biberlere eşlik eden Ege zeytini, patlıcanlı börek, otlu poğaça, çeşit çeşit peynir ve ev yapımı reçelle güne başlamak gibisi yok. Bozcaada’da nerede ne yenir sorusunun belki de öncelikli cevabı sağlam bir kahvaltı sofrasından geçiyordur…

Çiçek Pastanesi, Çınaraltı Çay Bahçesi, Zeytin Kahvaltı Evi, Patiska Bozcaada’da kahvaltı yapmak isteyenlerin en fazla tercih ettiği adreslerden sadece birkaçı. Kahvaltı sonrası Bozcaada’nın meşhur damla sakızlı ve bademli kurabiyesi Türk kahvenizin yanına tat katabilir.

Bozcaada ülkemizin önde gelen şarap üretim bölgelerinden biri. Çavuş, karalahna, vasilaki ve kuntra Ada’ya özgü üzüm türleri arasında yer alıyor. Yani Bozcaada’da nerede ne yenir sorusu yerine Bozcaada’da nerede ne içilir diyecek olursak, sahilde bir kadeh şarap gibisi yok.

Siz de deniz havası eşliğinde birer kadeh Ada şarabı içebilir, merkezdeki şarap dükkanlarından sevdikleriniz için şarap satın alabilirsiniz. Bir sonraki lezzet durağında buluşmak üzere…

Yorum ekle