Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Huzurlu bir hafta sonu için: Çamur Evler / Yalova

Huzurlu bir hafta sonu için: Çamur Evler / Yalova

Hafta sonu ne yapacağız? sorusunun yanıtını arayan herkesin henüz keşfetmediği bir huzur noktası Çamur Evler. Yalova sınırları içerisinde yer alan, haftanın bütün stresini üzerinizden almanızı sağlayacak Çamur Evler’i Keyiflekeşfet ekibi sizin için gitti, gördü, deneyimledi ve yazdı…

Şehir hayatından, teknolojiden, insan yoğunluğundan uzaklaşıp, doğa ve kendimizle baş başa kalmak istediğimiz anlardan birinde karşımıza çıktı Çamur Evler… Çamur Evler, Yalova’nın Çınarcık ilçesine 10 km uzaklıkta yer almakta. İstanbul’dan yaklaşık 2 saatte, Ankara’dan da 5-6 saatte ulaşabilirsiniz. Otobandan çıkıp orman yoluna girdiğinizde, ‘yolda olmak’ da fazladan keyif veriyor.

Yola çıkmadan önce Yolcu360’tan cazip araç kiralama fiyatları‘na göz atmanızda fayda var. Eğer Yalova’dan araç kiralamak isterseniz de Yalova araç kiralama sizin için güzel bir alternatif olabilir.

Adı üstünde: Çamur Evler

Gerçekten çamurdan yapılma, 4 kişi konaklayacağınız evler ormanın içine konumlandırılmış. Orta alanda, hamaklar, masalar, küçücük bir gölet, çardaklar ve dere suyu ile doldurulmuş küçük bir havuz bulunuyor. Dilerseniz bu bölgede, çamur evlerden bağımsız olarak çadır kampı kurmayı da tercih edebilirsiniz.

Tesisi bir aile işletiyor ve işlerinde gerçekten iyiler. Teknolojiden şehir hayatından uzaklaşınca hiçbir şey bulamayacağınızı düşünüyorsunuz ama o kadar mahrumiyet hissetmeyeceğinizi belirtelim.

Kahvaltı ve akşam yemeği konusunda çok özenliler. Yani Çamur Evler’de aç kalma korkunuz olmasın.

Hamakta uzanıp kitap okuyup dinlenmenin dışında harika yürüyüş yolları bulunuyor. Bazen yolunuza devam etmek için derelerden geçmek zorunda kalabiliyorsunuz.

Çamur Evler civarında yapacağınız yürüyüşlerde her şeye hazırlıklı olmanızda fayda var. Mesela yanınızda bir piknik çantası bulundurmanız, anlık keşiflerinizde size doğanın ortasında bir mola fırsatı sunabilir. Çamur Evler’de sadece tesise bağlı kalmadan da gününüzü farklı bir ortamda geçirmenizi sağlayacak pek çok nokta mevcut.

 

Ufak şelalelerin yürüyüşüne eşlik etmesinin dışında, daha büyük bir şelalenin yanında sus sesinde kaybolmak isterseniz Çifte Şelale’ye ulaşmak için biraz daha fazla yürümeniz gerekiyor. Tesise 10 km mesafede Dipsiz Göl diye harika bir doğa harikası var ancak buraya araba ile gitmenizi öneririz.

Teknolojiden uzak bir tatil için: Çamur Evler

Gitmeden önce şunu da belirtmeliyiz ki telefon tesiste hiçbir noktada çekmiyor, yani sevdiklerinize dağ yoluna girmeden haber vermenizi öneririz. Ayrıca evcil hayvanlarınızla konaklayabileceğiniz de sitelerinde belirtiliyor. Ancak ormanda bu tesisi koruyan 3-4 tane çoban köpeğinin olduğunu belirtmekte fayda görüyoruz.

İstanbul’a Yakın Doğa İle Baş Başa Bir Hafta Sonu Kaçamağı için Tıklayın!

Hepimizin bazen durmaya ihtiyacı olur, gerçekten durmak istediğinizde güzel bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz. Şimdiden keyifli vakit geçirmenizi dileriz… Yazarlarımızın Çamur Evler hakkında detaylı incelemelerini okumak için gezi rehberine göz atabilirsiniz.

Çamur Evler’e Nasıl Gidilir?

Yalova’da bulunan Çamur Evler’e İstanbul’dan gidecekler İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama veya direkt merkez semtlerden İstanbul araç kiralama yaparak kolaylıkla ve kısa sürede ulaşabilirler.

 

1 yorum

  • Çamur evler tek kelime ile muhhhteeeşemmmm. Tek kelime ile huuuzzzuuurrr. Selçuk bey eşi aslı hanım. Mükkkemmmellll