Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’a Yakın Doğa İle Baş Başa Bir Hafta Sonu Kaçamağı: İğneada

İstanbul’a Yakın Doğa İle Baş Başa Bir Hafta Sonu Kaçamağı: İğneada

İş stresi, trafik derken İstanbul oldukça yorucu olabiliyor. İstanbul’dan haftasonu gidilecek yerler böyle dönemlerde kurtarıcı olabiliyor. 2 gün bile olsa uzaklaşıp biraz nefes almak için İstanbul’a yakın hafta sonu kaçılacak yerler içinde de birçok seçenek var.

Burnumuzun dibinde, hemen yanı başımızda yer alan bir güzellikle geldik bugün size! İğneada, doğanın tadına doyasıya varabileceğiniz, kuş cıvıltılarını dibine kadar duyabileceğiniz, farklı etkinlikler ile harika zaman geçirebileceğiniz enfes bir hafta sonu kaçamağı. Özellikle İstanbullular için.

İğneada’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan yaklaşık 225 km mesafede yer alan İğneada’ya gitmek için en sık kullanılan yolu tarif edeceğiz sizlere. Bu yol hem daha kısa hem de daha düzgün bir yol. Otobandan Kırklareli’ne doğru ilerlerken ilk Çerkezköy sapağından içeri giriyorsunuz. Saray’a kadar otobandan devam edip Poyralı’dan sonra İğneada tabelalarını takip ediyorsunuz. Ancak Poyralı’dan sonra yollar biraz virajlı ve dar. Dikkatli olmanızı öneririz.

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı olan İğneada hem İstanbul’a çok yakın, araba kiralama İstanbul kapsamında İstanbul araç kiralama yaparak 3 saatlik yolculuğun sonunda bu eşsiz ormana ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Araç kiralama İstanbul için İstanbul havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek de gidebilirsiniz.

 

İğneada, şehir hayatından bıkan insanların özlemini duyduğu her şeye sahip.Bir hayal etsenize; kanoya binip longoz ormanlarını göl üzerinden masalsı bir keşfe çıktığınızı. Ne kadar büyüleyici değil mi? Şahit olacağınız tablo güzelliğindeki manzaraları, kulaklarınızın pasını silen sükûneti bir düşünün… Nerede bulabilirsiniz böylesine enfes bir deneyimi? Üstelik İğneada’nın güzellikleri Sadece longoz ormanları ile sınırlı değil. Sahili ve geniş plajıyla da gönülleri fetheden bir rota burası.

Baştan söyleyelim. Burada öyle harika butik oteller, tarihi sokaklar falan arıyorsanız, bulamazsınız. Ama yok doğayla iç içe zaman geçirmek istiyorum ben diyorsanız, en doğru adrestesiniz. Aşağıda harika bir hafta sonu geçirebilmek için, İğneada’da yapabileceğiniz aktivitelerden ve görmeniz gereken yerlerden bahsettik, hadi bir göz atın.

İğneada’da Gezilecek Yerler & Aktiviteler

İstanbullular için hafta sonu kaçamak rehberi içinde en iyi alternatiflerden biri olan İğneada’da ruhunuzu dinlendirip stresinizi atabilmeniz için tüm imkanlar mevcut. Nadir doğal oluşumlardan olan eşsiz güzellikteki longoz (su basar) ormanları, ormanlara kanoyla ulaşım imkânı sunan ve harika bir deneyim yaşatan Mert Gölü, denize girmeyi sevenler için geniş plajı, civarda bulunan köylerinin güzellikleri, su sporları, ATV turları ve daha sayamadığımız nice aktiviteyi elimizden geldiğince anlatmaya çalışacağız. Trakya yemeklerinin de enfes olduğunu söylemek gerek.


İğneada Longoz Ormanları

Öncelikle yukarıda sık sık dile getirdiğimiz longoz ormanlarının ne olduğunu bilmeyenler için kısaca bilgi verelim. Denize doğru akan dere sularının getirdiği kumların kıyıda set oluşturması ve dere ağzını kapatması sonucu akarsuyun biriktiği yerde oluşan özel bölgeye longoz ormanı deniliyor. Bu ormanlar, içerisinde bulunduğu ekosistem nedeniyle bambaşka bir bitki örtüsüne ve doğal yaşama sahip.

İşte tam da bu yüzden İğneada’ya gittiğinizde mutlaka ama mutlaka longoz ormanlarını ziyaret etmelisiniz. Burayı nasıl keşfedeceğiniz ise size kalmış. İsterseniz Mert Gölü üzerinden kano ile masalsı bir deneyim yaşayabilir, dünyadan soyutlanıp dinginliğe ve sessizliğe doyabilirsiniz.

Longoz ormanlarını gezme seçenekleri arasında yürüyüşü sevenler için trekking seçeneği de mevcut elbette. Arabayla belli bir yere kadar gidip kalan kısmı yürüyerek dolaşabilir, doğayla iç içe birkaç saat geçirebilirsiniz.

Yok daha eğlenceli bir keşif isterim ben derseniz de ATV turuyla çamurlara bata çıka bol kahkahalı birkaç saat geçirebilirsiniz.

Ufak bir not olarak, İğneada’da ATV turunun sadece longoz ormanları için geçerli olmadığını, sahillerde ya da İğneada çevresindeki uygun bölgelerde de ATV turlarına katılma imkanınız bulunduğunu da belirtelim.


İğneada Plajları

İğneada, özellikle İstanbul’a yakın tatilcilerin denize girmek için de bolca tercih ettiği bir seçenek. Geniş plajları veya ormanla birleşen keşfedilmemiş ıssız koylarıyla size deniz – kum – güneş keyifni dibine kadar yaşatma potansiyeline fazlasıyla sahip.

Tabi ki deniz keyfi yapacak olanlar için İğneada’nın bir Karadeniz kıyısı olduğunu hatırlatalım. Gitmeden hava durumuna ve rüzgarın şiddetine bakmanızda ve yüzerken ekstra dikkatli olmanızda fayda var.


İğneada’da Kamp

Kamp yapmayı sevenler için de bir önerimiz var tabi ki. İğneada’nın doğayla iç içe olan kamp alanlarında çadırınızı atabilir, harika zaman geçirebilirsiniz. Yoksa sizin çadırınızı kurup, hamağınıza yayılıp, çay demleyip keyif çatma zamanınız gelmedi mi? İşte İğneada bunun için biçilmiş kaftan olan yerlerden biri.

İstanbul Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakıp İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek, buraya kolayca ulaşabilirsiniz.


Dupnisa Mağarası

İğneada’ya kadar gitmişken buraya çok yakın bir konumda yer alan ve oldukça büyük bir mağara olan Dupnisa Mağarasını da ziyaret edin deriz. Büyüleyici güzellikte sarkıt ve dikitlerini görmeden dönmeyin.

Yorum ekle