Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Müze

Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Müze

Türkiye birbirinden farklı ve büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptığından köklü bir tarihe sahip olduğundan Türkiye’deki müzeler de hayli zengin. Ülkenin her yerinde tarihe ışık tutan değerli eserler ve bu eserlerin bir arada olduğu çok değerli müzeler bulunuyor. Türkiye’deki müzeleri sayıyla sınırlamak zor.

Türkiye’deki Müzeler

Müze gezmeyi severim, tarihin izlerini günümüze yaşatan değerlerdir. Ülkemizde bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için, Türkiye’nin bir çok köşesinde milyonlarca eseri barındıran nefis müzelerimiz var. Gidip görülmeli, tarihin değeri bilinmeli diye düşünüyorum. Tarihini bilmeyenler geleceği öngöremez düşüncesini önemserim.

Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Müze

Türkiye tarih boyunca birçok kültüre başkentlik yaptığından tarihi yansıtan birbirinden değerli müzeye de ev sahipliği yapıyor. Yüzyıllar boyunca bu coğrafyada varlığını sürdürmüş birçok medeniyetin izi bu müzelerde halen görülebiliyor.  Gezmekten büyük keyif aldığım ve etkilendiğim kanımca en iyi 10 müzeyi sizlerle paylaşıyorum. 

Şanlıurfa Müzesi – Şanlıurfa  

Türkiye’deki müzeler arasında tartışmasız en büyük ve en etkileyici müzesi diyebilirim. Taş devrinden, Neolitik Çağa, Tunç döneminden Roma dönemine kadar bir çok değerli eserleri barındıran Şanlıurfa müzesi görülmesi gereken müzelerin başındadır. Şanlıurfa kent merkezinde bulunmaktadır.

Şanlıurfa Müzesi giriş ücreti: 8TLMüze kartınız var ise ücretsiz.

Şanlıurfa Gezi Rehberi için Tıklayın!

 

Zeugma Müzesi – Gaziantep  

Çingene kızı müzenin ihtişamlı eseri. Türkiye’deki tarih müzeleri arasında dikkat çeker. Belkıs harabelerinin kurtarılması sırasında bir villanın zemininde duran mozaik ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Özel bir oda da sergilenen mozaik görenleri küçüklüğü ile şaşkına çevirmiyor değil 🙂 Gaziantep’e yolunuz düşerse mutlaka görmelisiniz diyeceğim eserdir çingene kızı. Gaziantep Oğuzeli Havalimanı araç kiralama seçenekleri veya direkt merkezden Gaziantep araç kiralama yaparak bu eşsiz müzeyi ve şehri konforla keşfedebilirsiniz.

Gaziantep Zeugma Müzesi giriş ücreti : 24 TL Müze kartınız var ise ücretsiz

Gaziantep Gezi Rehberi için Tıklayın!

Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep


Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi – Muğla  

İlk defa ziyaret ettiğim Bodrum Deniz Müzesi yaşayan müzeciliğin en güzel örneklerinden birisidir. Bodrum Kalesi içerisinde bulunan müze dönemin şövalyelerinin denizcilikle ilgili eserlerini sergilemektedir. Uluburun batığı ve su altından çıkan binlerce eseri keyifle ziyaret edebileceğiniz tarih kokan bir müze burası. Gelmişken Bodrum kalesinden  Bodrum ve çevresini keyifle izlemelisiniz. Muğla Bodrum havalimanı araç kiralama veya Bodrum araç kiralama seçenekleri ile bu eşsiz müzeye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi giriş ücreti: 20 TL 65 yaş üstü ve 18 yaş altına ücretsiz. / Müze kartınız var ise ücretsiz.

Muğla Gezi Rehberi için Tıklayın!


Ünye Müze Ev– Ordu 

Eğer çocukluğunuzda ki o güzel günlere dönmek isterseniz, burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Çocukluğunuzda ki gibi, ip atlayabilir, sek sek oynayabilir, niyet çekebilir üstüne bir de gölge oyunu Hacivat ve Karagöz’ü izleyebilirsiniz. Ünye Belediyesi tarafından 2012 yılında şehre kazandırılan müze aynı zamanda Unesco logosunu da alarak büyük bir başarıya imza atmış. Üst kısımlarda ise Kaptan Server Beyin dönemin kullanılan konağı ve eşyaları sergilenmektedir. Ordu havalimanı araç kiralama veya Ordu araç kiralama seçeneklerini kullanarak gidebilirsiniz.

Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi giriş ücreti : Ücretsiz

Ordu Gezi Rehberi için Tıklayın!


Burdur Müzesi – Burdur

Gördüğüm en güzel müzelerden birisidir. Ben küçük şehrin büyük müzesi olarak adlandırıyorum burayı. Gezmekten büyük keyif aldığım tarihi yerlerden birisi oldu. Bahçesindeki lahit ve heykeller ilginizi çekecektir. Özellikle Kibyra eserlerini dikkatle incelemenizi öneririm. Burdur araç kiralama yaparak rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Burdur Müzesi giriş ücreti: 7 TL / Müze kartınız var ise ücretsiz.

Burdur Gezi Rehberi için Tıklayın!


Efes Müzesi – İzmir

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen tarihi alanının müzesi de muhteşem olur. İçerisindeki heykeller, eski döneme ait paralar, takılar ilgi çekicidir. Özellikle Efes Artemis heykeli, Eros başı ve Mısırlı rahip heykeli beni büyüleyenler oldu. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama yaparak veya direkt İzmir araç kiralama yaparak rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Efes Müzesi giriş ücreti: 14 TL / Müze kartınız var ise ücretsiz.

Efes Antik Kentini Gezmeden Önce Okuyun!

 

Rahmi Koç Müzesi – İstanbul  

İçeri girdiğinizde saatlerce çıkmak istemeyeceğiniz güzellikte bir yer. Deniz altından, Fenerbahçe Feribotuna, maket taşıtlardan gözlem evine kadar mükemmel tasarlanmış bir müze. Gerçekten tebrik etmek gerek. Müze kartınıza indirim sağlanmakta, fakat önemli girişler ücrete tabi. İstanbul’da görülecek yerlerin başındadır. İstanbul Havalimanı araç kiralama veya direkt merkez semtlerden İstanbul araç kiralama yaparak ulaşabilirsiniz.

Rahmi Koç Müzesi giriş ücreti.18 TL, Öğrenciler için 7 TL

İstanbul’da Gezilecek Müzeler için Tıklayın!


Göreme Açık Hava Müzesi – Nevşehir 

Bu listede olmazsa olmaz diyeceğim muhteşem müze Göreme Açık hava Müzesi. Göreme ilçe merkezinden 15 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz müze açık alanda dağınık olmasına rağmen etkileyicidir. Özellikle ilginç freskleriyle müzeye bağlı Tokalı kilisesini gezmelisiniz. Kapadokya bölgesinin en özel yerlerinin başında gelir. Nevşehir Kapadokya Havalimanı araç kiralama yaparak veya direkt Nevşehir araç kiralama yaparak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Göreme Açık Hava Müzesi giriş ücreti: 54 TL/ Müze kartınız var ise ücretsiz.

Nevşehir Gezi Rehberi için Tıklayın!


Beypazarı Etnoğrafya Müzesi – Ankara  

Türkiye’de en çok sevdiğim Etnoğrafya müzelerin başında gelir. Özellikle 7 gün 7 gece Türk düğünlerindeki kültürün canlandırmalar ile anlatılması enfes olmuş. Beypazarı ilçesinde keyifli anlar geçirmenizi sağlayacaktır, mutlaka görmenizi öneririm. Ankara Esenboğa araç kiralama yaparak veya direkt Ankara araç kiralama yaparak konforlu bir şekilde gidebilirsiniz.

Beypazarı Etnoğrafya Müzesi giriş ücreti: 10 TL

Ankara Gezi Rehberi için Tıklayın!


Minyatür Kurtuluş Müzesi – Kahramanmaraş  

Kahramanmaraş’ın Fransızlar’dan kurtuluşunu minyatür heykeller ile mükemmel anlatılmış. Küçük ama şirin bir yerdir, ben inanılmaz çok etkilendim. Tarihini çok iyi şekilde kurgulanıp anlatılan müzeyi ücretsiz gezebilirsiniz, bu harika tasarlanmış yer Kahramanmaraş kalesinin içerisinde bulunmaktadır. Kahramanmaraş merkez araç kiralama yaparak ulaşabilirsiniz.

Kahramanmaraş’ın Neyi Meşhur? Kahramanmaraş’tan Ne Alınır? 

Keşfetmeniz dileğiyle…

 

Yorum ekle