Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Gebekse Koyu / Marmaris Gebe Kilise Koyu

Gebekse Koyu / Marmaris Gebe Kilise Koyu

Türkiye‘nin her bölgesi ayrı bir cennet. Ancak Ege ve Akdeniz Bölgesi, yaz tatili için bambaşka bir güzelliğe sahip. Özellikle tatil beldeleri açısından Ege’de öyle bir şehir var ki neredeyse her ilçesi tatil için yaratılmış. Evet doğru tahmin Muğla‘dan bahsediyoruz. 🙂 Bodrum, Dalaman, Datça, Marmaris, Fethiye ve diğer ilçeleri ile adeta yaz tatili için bir hediye gibi. Araba kiralama fırsatlarından yararlanarak, Muğla’nın birbirinden güzel ilçelerini kolaylıkla kefedebilirsiniz. Muğla’nın Marmaris ilçesinde yer alan Gebekse Koyu ise berrak denizi ile yaz tatilinizde yer alması gereken yerler arasında. İşte Ege denizinin bu eşsiz koyu için Marmaris Gebe Kilise Koyu / Gebekse Koyu sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Gebekse Koyu

Gebekse Koyu, Marmaris koyları arasında belki de en güzeli. Doğal güzelliklerin turkuazın her tonu ile buluştuğu bu eşsiz yer, dalgasız denizi ile ön plana çıkmakta. Denizin içerisindeyken bir an durup Gebekse Koyu’na baktığınızda çevrenizin hem masmavi bir deniz hem de çam ağaçları ile sarıldığını fark edeceksiniz. Özellikle büyük şehirlerin kaos ve gürültüsünden yorulduysanız, bu manzaraya baktığınızda kendinizi adeta bir manzara resminin içerisinde gibi hissedeceğinize eminiz. Su o kadar berrak ki denizin adeta içi gözüküyor. Bizden size tavsiye yanınıza mutlaka deniz gözlüğü alın ve burada suyun altındaki yaşama tanıklık edin. Ayrıca bazı günler bu güzel koya Caretta Caretta kaplumbağaları da uğramakta. Şanslı bir gününüzdeyseniz, bu sevimli kaplumbağalar ile yakından tanışabilirsiniz. Gebekse Koyu nerede / Gebekse koyuna nasıl gidilir diye merak ediyorsanız, Marmaris’den 58 kilometre uzaklıkta bulunan Çiftlik Koyu‘nun hemen yanında 10-15 dakikalık bir yürüme mesafesinde. Muğla Marmaris araç kiralama fırsatlarından yararlanarak, Gebekse Koyu için konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Araç kiralayıp Gebekse koyunun tadını çıkardıktan sonra Muğla – Marmaris – Amos sahiline de gitmenizi öneririz.

Gebekse Koyu gezi rehberi

Gebekse Koyu sadece denizi ile çevresindeki antik şehir kalıntıları ile de bilinmekte. Bu antik kalıntılar içerisinde tarih aşımına dayanan Gebe Kilisesi bulunmakta. Zaten Gebekse Koyu’nun diğer bir adı da Gebe Kilise Koyu. Gebe kilisesi hakkında birçok efsane bulunmakta. Gebe Kilisesi hikayesine göre, kilise eski çağlarda hamile kalamayan kadınlar için ibadethane amaçlı inşa edilmiş. Kilisede yaşayan rahip ve rahibelerin bu kadınlara yardım ettiğine inanılırmış. Muğla Milas Bodrum Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak Marmaris’in birbirinden güzel koylarını, Kedrai Antik Sahili ve Turgut Şelalesi‘ni kolayca keşfedebilirsiniz.

Marmaris Gebe Kilise Koyu

Bir diğer Gebe Kilise koyu hikayesi ise burada bulunan Bizans döneminden kaldığı düşünülen antik kalıntıların eski çağlarda yaşayan yerel balıkçı ve süngerciler tarafından yapıldığı söylenmekte. Gebekse Koyu kamp için de oldukça elverişli. Kampınızı kurduktan sonra güne sakin deniz dalgalarının sesi ile uyanmak bütün bir yılın yorgunluğunu üstünüzden atacaktır. Tatil planınızı Bodrum üzerine kurduysanız, Bodrum’da gezilebilecek en iyi yerleri keşfettikten sonra Muğla Bodrum araç kiralama olanaklarını inceleyerek Türkiye’nin En Güzel Sahilleri arasında olan Muğla – Marmaris – Loryma‘ya ve Gebekse Koyu’na giderek gezinizi eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Marmaris gezi rehberi

Marmaris gezilecek yerler listenize yaz tatili için öncelikli olarak Marmaris plajlarını eklemenizi öneririz.

Marmaris plajları için önerilerimiz: Marmaris Halk PlajıUzunyalı Plajı, İçmeler PlajıTurunç Plajı, Kleopatra  PlajıOrhaniye Kızkumu Plajı ve Cennet Adası Plajı.

Kültür turizmi kapsamında Marmaris Kalesi ve Müzesi, Loryma Antik Kenti ve 3. Halıcı Ahmet Urkay Müzesi‘ni gezebilirsiniz.

Ayrıca Marmaris en iyi oteller ve en iyi restoranlar listesini de sizin için hazırladık. Marmaris’e gittiğinizde daha çok deniz ürünleri yemenizi tavsiye ederiz. Marmaris’te mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında Balık, Börülce Ekşilemesi, Döş Dolması, CızdırmaKarışık Ot Salatası, Muğla Saraylısı yer almakta.

Marmaris’te konaklama için en güzel yerler:

  • Julian Club Hotel
  • Grand Azur Marmaris
  • Club Aida
  • Green Nature Resort & Spa
  • Casa De Maris Spa & Resort Hotel
  • Elegance Hotels International

Marmaris’te ne yenir / Marmaris’te nerede ne yenir?

  • Kalimera Rum Meyhanesi
  • Cihan Ocakbaşı Restoran
  • Yalıbaşı Yasemin Restaurant
  • Pineapple
  • Jimmys Martinis
  • Hacis Cafe – Restaurant Bar

Yorum ekle