Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Turgut Şelalesi – Marmaris – Muğla

Turgut Şelalesi – Marmaris – Muğla

Turgut Şelalesi yaz sıcağında serin bir cennet düşleyenler için ideal bir gezi rotası. Dört mevsim doğayla kucaklaşmak isteyenleri kendisine çeken bu tabiat harikasını sizin gezdik ve inceledik.

Turgut Şelalesi Nerede?

Turgut Şelalesi, Marmaris‘in Selimiye ilçesinin Turgut Köyü’nde yer almaktadır. Adını içinde bulunduğu köyden almıştır. Marmaris’ten Kızkumu Plajı’na ya da Datça’ya doğru giderken yolunuzun üstünde kalan anayoldan sadece 500 metre içeride bulunan bir şelaledir Turgut Şelalesi.

Turgut Şelalesi Adres: Orhaniye, 48700 Marmaris/Muğla

Turgut Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Herhangi bir otobüs güzergahında bulunmadığı için yalnızca araba kiralama ile gidebilirsiniz.  Bu yüzden birbirinden farklı araç seçenekleriyle  Yolcu360‘tan araç kiralama rezervasyonu yapmak işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Dileyenler Muğla Marmaris araç kiralama tekliflerini de değerlendirip şehir merkezinden yola çıkabilirler.

Turgut Şelalesi Gezi Rehberi

Ağaçların gölgesinde ve buz gibi akans suyun kıyısında suya girmeseniz de serinleyebileceğiniz, ya da akarsuyun içerisine kurulan sandalyelerde oturup bir şeyler içip gözleme yiyebileceğiniz tam keyif yapmalık  bir yer burası. Fakat yüzdükten sonra üşüyeceğiniz için akarsunun içinde keyif yapma olayını yüzmeden önce yapmanız tavsiye edilir. Çünkü suyu sahiden çok soğuk.

Yüzmek için bir tane havuzu bulunuyor buz gibi şelalenin aktığı havuzda yüzmek insana sanki yeni doğmuş gibi hissettiriyor. Yukarısında başka şelaleler de bulunuyor fakat hepsinde yüzülmüyor. Kızkumu Plajı’nı gezmeye gelenler mutlaka 10 dakikasını ayırıp görmesi gereken bir yer  ya da datçaya gidenler yol üzerinde Turgut  Şelalesi yazılı tabelayı göreceksinizdir, rotalarınızın arasına eklerseniz hiç pişman olmazsınız.

Şelaleye giriş ücretsiz olup park ücreti de yoktur. Yaşlı ağaçların arasından akan küçük şelalecikler arasında yürüyüş yapabilirsiniz. iki  tane yürüyüş yolu bulunuyor, Uzun uzun yürüyüş yapmak isteyenler ağaçların gölgeleri arasında hiç güneş ışığı görmeden yürüyebilirler. Şelaleye girişte eski taş ev ve değirmen bulunuyor.  Bu kalıntılar burada eskiden burada bir yaşam olduğunu göstermektedir.

Turgut Şelalesi Kamp

Kamp yapmaya maalesef izin vermiyorlar hatta çadırları girişte  bırakmanızı istiyorlar. Öğle saatleri ve öğleden sonra oldukça kalabalık olabilmekte kalabalık olmasını istemiyorsanız sabah erken saatlerde gidebilirsiniz. Buraya kadar gelmişken çok yakınında bulunan meşhur Kızkumu Plajı’nı ya da trekking ve adrenalin seviyorsanız İçmeler Kanyonu’nu ziyaret edebilirsiniz. Keyifli gezmeler mutlu güzel yollarınız olsun.

1 yorum

  • Muğlada yaşıyorum Turgut şelalesini çok seviyorum,yılda en az iki defa giderim .Şelalenin suyu eskiden çok fazlaydı son yıllarda epey azaldı,yaz aylarında çok az akıyor artık :(((