Yolcu360 Blog
eminönü tahtakale alışveriş dünyası
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Eminönü Tahtakale Alışveriş Dünyası Hakkında Her Şey! 

Eminönü Tahtakale Alışveriş Dünyası Hakkında Her Şey! 

Kalabalığıyla, ticaretiyle, tarihi dokusuyla İstanbul’un nadide semti Eminönü’nde bulunan Tahtakale, bir alışveriş cenneti. Haftanın hangi günü, günün hangi saati giderseniz gidin burayı tenha göremeyeceksiniz. Herkesin kendine göre bir şey bulabildiği ender yerlerden biri Tahtakale. 

eminönü tahtakalı alışveriş yapılacak yerler

Tahtakale Alışveriş Dünyası

Turistlerin de uğrak adresleri arasında yer alıyor burası. Birçok kişi tarafından beğenilen, rağbet gören Tahtakale’yi sizler için araştırdık. Yazımızda Tahtakale nerede, Tahtakale’ye nasıl gidilir, burayı bu kadar özel yapan şey ne, Tahtakale gezilecek yerler ve Tahtakale alışveriş dünyası konularına yer vermeye özen gösterdik. Gelin hep beraber, Tahtakale’nin dar sokaklarında biraz turlayalım.

Alışveriş ve Toptancılar Diyarı: Tahtakale

Tahtakale, İstanbul’un canlı, hareketli, popüler alışveriş noktalarından bir tanesi. Eminönü’ne alışveriş yapmak için gelen her bireyin Tahtakale’ye de bir göz atmasında fayda var. Çünkü neredeyse aradığınız her ürünü, oldukça uygun fiyatlara bulmanız mümkün. 

Tahtakale bujitericileri, Tahtakale saatçileri, Tahtakale oyuncakçıları, Tahtakale’de hobi malzemesi satan dükkanlar çok meşhur. Ayrıca Tahtakale birçok esnafın ürün temin ettiği Tahtakale toptancılarına da ev sahipliği yapıyor. 

Tahtakale Alışveriş Dünyası: Tahtakale Nerede?

Tahtakale Eminönü‘nde bulunuyor. Alışveriş cenneti Tahtakale, kendisi gibi bir alışveriş merkezi olan Mısır Çarşısı’nın güneybatısında yer alıyor. Rüstem Paşa Camii ve turistik Hasırcılar Caddesi arasında kalıyor. 

Bizans ve Osmanlı döneminde olduğu gibi Tahtakale, şu an da bir ticaret merkezi. Burada eskiden gayriresmi döviz işlemleri yapılıyormuş. Bu nedenle Tahtakale denince birçok kişinin aklına, döviz fiyatlarının belirlendiği yer geliyor. 

Tahtakale ismi aslında “Taht El Kale” kelimesinden geliyor. Kalenin altı demek. İstanbul’un o eski dokusunun bir nebze de olsa korunduğu yokuşlarla dolu, dar sokaklarında gezmek, büyük bir zevk. 

eminönü hanlar bölgesi, tahtakale ve çevresi

Tahtakale’ye Nasıl Gidilir?

Tahtakale, İstanbul’un Avrupa Yakasında bulunan Eminönü’nde yer alıyor. Ayrıca Fatih’e bağlı bir semt. Buraya gelmek için öncelikle Eminönü’ne gelebilirsiniz. Oldukça merkezi bir yer olduğundan çok rahat bir ulaşımı var. 

Eminönü oldukça turistik ve merkezi bir yer. Bu sebeple buraya her türlü toplu taşıma aracıyla gelebilirsiniz. Vapur, tramvay, metro, marmaray veya kendi hususi aracınızı kullanabilirsiniz. 

Eminönü’nde Yeni Camii’nin önüne gelip yüzünüzü camiye dönerseniz, hemen sağ tarafınızda Mısır Çarşısı’nı görebilirsiniz. Mısır Çarşısı‘na hiç girmeden tatlıcı ve peynircilerin adresi Tahmis Sokak’tan devam ederek meşhur Kuru Kahveci Mehmet Efendi’nin dükkanına doğru ilerleyebilirsiniz. İşte bu kadar, artık Tahtakale’desiniz! 

yolcu360 blog arama banner

Eminönü Araç Kiralamalarınızda Yolcu360 Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Tahtakale Alışveriş Dünyası: Tahtakale Toptancıları

Tahtakale ucuz alışverişin adresi olduğu kadar toptancıların da bulunduğu bir semt. Birçok esnaf bu semtten ürün temini yapmak için toptancıların yolunu tutuyor. Tahtakale’de envai çeşit ürün var. Bijuteri, saat, oyuncak, hediyelik eşya, kumaş ve ev tekstili, elektronik aletler diye uzayan bir liste mevcut. 

Pir Han, Zaza Han, Tahtakale Ticaret Merkezi, Asri Han, Yıldız Han, Surkent Teknikçiler Çarşısı gibi birçok alışveriş yeri bulmak mümkün. Buralarda hem perakende satış yapan dükkanlar hem de toptancılar bulunuyor. Ayrıca Tahtakale Pazarı isimli çok büyük bir mağaza da gözünüze çarpabilir. 

eminönü tahtakale hobi örgü sepet el işi

Tahtakale Alışveriş Dünyası: Tahtakale Hobi Dükkanları

Tahtakale’de ürün yelpazesi o kadar geniş ki herkese ve her keseye uygun ürün bulmak mümkün. Genelde kişiler kumaş, el sanatlarında kullanılan malzemeler, çeşitli hobi malzemeleri, sanatsal araç ve gereçleri bu semtten ucuza temin ediyor. Çünkü Tahtakale’de büyük hobi dükkanları var ve birçok ürünü ucuza bulmanız da cabası. 

Tahtakale Alışveriş Dünyası: Tahtakale Bujiteri

Tahtakale birçok kişinin aksesuar ve bujiteri alışverişi yaptığı bir yer aynı zamanda. Bunda turistik bir yer olmasının da payı var elbette. Çok sayıda bujiteri dükkanı ve bujiteri toptancısına ev sahipliği yapan bir semt. 

Tahtakale Alışveriş Dünyası: Tahtakale Saat

Tahtakale saat gibi aksesuarların da satıldığı bir yer. Ayrıca Tahtakale saat dükkanları hem perakende hem de toptan olarak iş yapıyor. Birbirinden güzel ürünlere rastlamak çok olası. 

tahtakale hediyelik eşya nereden alınır

Tahtakale Alışveriş Dünyası: Tahtakale Hediyelik Eşya 

Tahtakale’de binbir çeşit hediyelik eşya dükkanı bulunuyor. İstediğiniz ürünü makul fiyatlara alabilirsiniz. Turistlerin de rağbet ettiği bu dükkanlar, çok sayıda ürüne sahip. 

Çarşıyı gezerken keyifli ve eğlenceli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz. Biz yine de çarşının oldukça kalabalık olduğunu ama yaptığınız alışverişin buna değeceğini söylemeden geçmeyelim. 

Tahtakale Alışveriş Dünyası: Tahtakale Oyuncak

Geldik çocukların en sevdiği kısım olan oyuncaklara! Tahtakale’de rengarenk oyuncaklarla bezeli dükkanlar görmek mümkün. Hatta o güzel oyuncakları görünce insanın çocuk olası geliyor. Oyuncakçılar ve oyuncak toptancılarının bulunduğu Tahtakale’yi gezmek için çok fazla neden var. 

eminönü gezilecek yerler

Eminönü Tahtakale: Tahtakale Gezilecek Yerler

İstanbul Tahtakale alışveriş dünyasının dışına çıkmadan gezilecek yerler neresi, gelin bir de ona bakalım. 

Tahtakale Hamamı

Tahtakale Hamamı oldukça eski, Osmanlı dönemine ait bir yapı. Tarihi hamam, Tahtakale Mahallesinde ve hemen Rüstem Paşa Külliyesi’nin yanında bulunuyor.

Şehrin en eski hamamlarından biri. Ancak geçirdiği son restorasyon çalışmasından beri yerel bir iş hanı olarak hizmet veriyor. 

Kuru Çeşme

Kuru Çeşme, Tahtakale Hamamı’nın karşısındaki sokakta yer alıyor. Bunun yanı sıra çeşme almaşık tarzda yapılan dört yüzlü bir yapı. Ayrıca günümüzde hala kullanılıyor. 

Tahtakale Çelebioğlu Alaaddin Camii

Buranın başka isimleri de var. Çelebioğlu Alaattin Camii’ye, Ketenciler Mescidi ya da Marpuçcular Mescidi de deniyor. Caminin yapılış tarihinin 14. yüzyıllara dayandığı tahmin ediliyor. Fakat 1945 yılında cami büyük ölçüde yeniden yapılıyor. 

Yorum ekle