Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ege’de Ucuz Tatil Yapabileceğiniz Rotalar

Ege’de Ucuz Tatil Yapabileceğiniz Rotalar

Covid-19 salgını nedeniyle hepimiz uzun süre evlerimizde kaldık. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla seyahat planları da hız kazanmaya başladı. Ancak unutmamak gerekiyor ki salgın tehlikesi geçmiş değiş. Kendimizi korumaya devam etmeli ve mümkün olduğunca kalabalık yerlerden uzak durmalıyız.

Ege’de Ucuz Tatil Yapabileceğiniz Rotalar

  • Akbük, Muğla

Mavi ve yeşilin muhteşem uyumu ile sizleri karşılayan Akbük Gökova’nın en güzel koylarından biri. Cam gibi denizi ve bol oksijenli havası ile Ege’nin cennet köşesi Akbük’te ister bungalovlarda konaklayabilir isterseniz çadır kampı yapabilirsiniz. Ancak aklınızda bulunsun, hafta sonları ve bayram gibi özel günlerde kalabalık olabiliyor. Akbük’e gidişte yollar virajlı olduğu için aracınızı kullanırken dikkatli olmanızı öneririm.

Muğla araç kiralama fırsatları için tıklayınız.

  • Sokakağzı, Assos

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos en huzurlu tatil beldelerinden biri. Sokakağzı ise Assos’un yanı başında sadece müdavimlerinin bildiği şirin bir koy. Bir yanda mis gibi çam ormanları bir yanda Ege’nin berrak suları ve bol huzur… İnsan daha ne ister ki… Sokakağzı’nda konaklama seçenekleri de bütçe dostu. Pansiyon ve moteller denize yürüme mesafesinde. Gündüz denizin tadını doyasıya çıkarabilir, akşam sevdiklerinizle rakı-balık keyfi yapabilirsiniz.

Assos gezilecek yerler için tıklayınız.

  • Küçükkuyu, Ayvacık

Çanakkale taraflarından bir diğer önerim ise Kazdağları’nın bol oksijenli havasını doyasıya içinize çekebileceğiniz Küçükkuyu. Üstelik burada yapabilecekleriniz deniz tatili ile sınırlı değil. Adatepe ve Yeşilyurt köylerini ziyaret edebilir, Zeus Altarı’ndan Edremit Körfezi’nin muhteşem manzarasını fotoğraflayabilir, Kazdağları’nda yürüyüş turu yapabilirsiniz. İster deniz kıyısında pansiyonda, isterseniz zeytin ağaçlarının arasında gizlenmiş bir bungalovda konaklayabilirsiniz. Küçükkuyu kalabalıklara karışmadan yaz tatili yapabileceğiniz en ideal rotalardan.

Çanakkale merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Bütçe Dostu Ege Rotaları

  • Dalyan, Muğla

Hem doğa hem kültür turu yapmak isteyenler için Dalyan ideal bir seçenek, üstelik fiyatlar oldukça bütçe dostu. Ülkemizin en güzel plajlarından biri olarak gösterilen İztuzu Plajı, çamur banyoları ile ünlü Sultaniye Kaplıcaları, Kaunos Antik Kenti ve kaya mezarları Dalyan listenize eklemeniz gereken yerlerden sadece birkaçı. Dalyan’a gelmişken tekne turuna çıkmayı ve buranın meşhur mavi yengeçlerinin tadına bakmayı unutmayın!

Dalyan gezi rehberi için tıklayınız.

  • Akçay, Balıkesir

Balıkesir’in Edremit ilçesine yaklaşık 10 kilometre mesafede yer alan Akçay Kazdağları’nın yanı başında, sakin ve huzurlu tatil beldelerinden biri. Altınkum plajında gündüz denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra akşam Kordon’da yürüyüş yapabilirsiniz. Akçay’da konaklama seçenekleri hem zengin hem de birçok tatil beldesine göre oldukça hesaplı. Deniz kenarındaki pansiyonlarda konaklayarak nefis bir manzarayla güne başlayabilirsiniz.

Balıkesir merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Bergama, İzmir 

Tarihe meraklıysanız ve antik şehirlerde vakit geçirmeyi seviyorsanız sizler için harika bir önerim daha var: Bergama. İzmir’in kuzeyinde yer alan Bergama konum olarak öyle avantajlı ki, burada konaklayıp Dikili, Bademli, Ayvalık, Edremit ile birlikte mini bir Kuzey Ege turu yapabilirsiniz. Konaklamak için çok sayıda Rum konağının yer aldığı Bergama’dan Kozak Yaylası, Bergama Antik Kenti ve Asklepion’u görmeden dönmeyin.

Bergama’da ne yenir yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle