Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dünyanın En Ünlü 5 Kanyonu | Doğası İle Nefes Kesen Kanyonlar

Dünyanın En Ünlü 5 Kanyonu | Doğası İle Nefes Kesen Kanyonlar

Nehirlerin kalker kayaları aşındırmasıyla oluşan kanyonlar jeolojik öneme sahip doğa harikalarıdır. Siz de sıra dışı seyahatlerden hoşlanıyorsanız ekipmanlarınızı yanınıza alın ve dünyanın en güzel kanyonlarına doğru keşfe çıkın.

Dünyanın En Ünlü 5 Kanyonu

  • Büyük Kanyon, Amerika

Uzun süre hafızanıza kazınacak bir seyahat deneyimi için hazır olun. Amerika Birleşik Devletleri’nin Arizona eyaleti sınırlarında yer alan Grand Canyon (Büyük Kanyon) dünyanın en etkileyici doğal güzelliklerinden biri. 466 kilometre uzunluğundaki kanyon aynı zamanda 1800 metre derinliği ile dünyanın en derin vadilerinden biri. İki milyar yıllık bir coğrafi oluşuma tanıklık edebileceğiniz Grand Canyon 1919 yılından bu yana milli park olarak korumaya alınmış durumda. Rehberli turlara katılarak ister günübirlik isterseniz konaklamalı olarak bu eşsiz güzelliği keşfetme imkanı bulabilirsiniz. Yürüyüş ve raftingin yanı sıra bölgeyi kuş bakışı izlemek isteyenler için helikopter turları da düzenleniyor.

  • Colca Kanyonu, Peru

Rotamızı Arizona’dan Peru’ya çeviriyoruz ve bir başka doğa harikasını keşfe çıkıyoruz. 3270 metre derinliği ile Amerika’nın en derin kanyonu olan Colca Kanyonu nefes kesen bir güzelliğe sahip. Peru’nun Arequipa şehrine yaklaşık 150 km. mesafede bulunan Colca Kanyonu aynı zamanda ülkenin en fazla ziyaretçi ağırlayan yerlerinden biri. Kanyon gezinizi konaklamalı olacak şekilde planlarsanız bölgeyi daha rahat keşfetme şansı bulabilirsiniz. Colca Kanyonu aynı zamanda And kondoru olarak bilinen akbaba türüne de ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 70 yıl yaşadığı için sonsuzluğu sembolize eden kuşu görmek ve fotoğraflamak kanyonun popüler aktiviteleri arasında.

Peru Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

  • Verdon Kanyonu, Fransa

Güney Fransa’da Alpes de Haute Provence bölgesinde yer alan Verdon Kanyonu Karadağ’daki Tara Kanyonu ile birlikte Avrupa’nın en büyük kanyonu olarak biliniyor. 25 kilometre uzunluğa, 700 metre derinliğe sahip kanyon Castellane şehri yakınlarından başlayarak Sainte Croix baraj gölünde sona eriyor. Kanyonun büyüleyici coğrafyasında yürüyüş yapabilir, yırtıcı kuşları fotoğraflayabilir, kano kiralayarak zümrüt yeşili nehirde unutulmaz dakikalar geçirebilirsiniz.

Fransa Turu için tıklayınız.

Doğası İle Nefes Kesen Kanyonlar

  • Yarlung Tsangpo Kanyonu, Tibet

Dünyanın en büyük ve en derin kanyonunun Tibet’te olduğunu biliyor muydunuz? 5590 metre derinliğe sahip kanyon 505 kilometre uzunluğunda. Tibet’in Nyingchi şehrinde yer alan kayalıkları, dik yamaçları, buzulları ve nehirleriyle kanyon göz kamaştıran bir doğa harikası. Bölgenin iklim koşulları gereği haziran ve temmuz ayları yağışlı olduğundan kanyon turu için tavsiye edilmiyor. Trekking yapmayı sevenler nisan-mayıs, ağustos-ekim ayları arasında Yarlung Tsangpo Kanyonu’nu ziyaret edebilir.

  • Blyde River Kanyonu, Güney Afrika

Dünyanın en etkileyici kanyonlarından bir diğeri Güney Afrika’da bulunuyor. Mpumalanga şehrinde yer alan kanyon yemyeşil doğası ile görülmeye değer rotalardan biri. 25 kilometre uzunluğa, 750 metre derinliğe sahip olan Blyde River Kanyonu Namibya’daki Fish River Kanyonu’ndan sonra Afrika’nın en uzun ikinci kanyonu. Güney Afrika’nın göz alıcı manzaralarını sunan kanyonda Panorama Rotası boyunca ilerlediğinizde “Three Rondavels”, “God’s Window”,”Bourke’s Luck Potholes gibi en ikonik noktaları görme şansı bulabilirsiniz.

1 yorum