Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dünyanın En Güzel Gölleri | Doğası ile Hayranlık Uyandıran Göller

Dünyanın En Güzel Gölleri | Doğası ile Hayranlık Uyandıran Göller

Doğası ile hayranlık uyandıran, seyahat listelerinde her daim üst sıralarda yer alan bu göller turistlerin de ilgi odağı. Ürdün’den İsviçre’ye dünyanın en güzel gölleri listesine birlikte göz atmaya ne dersiniz?

Dünyanın En Güzel Gölleri

  • Lut Gölü, Ürdün

Yüzme bilmeyenlerin bile batmadığı, yeryüzünün en alçak seviyedeki gölü olan Lut Gölü İsrail, Filistin ve Ürdün arasında yer alıyor. %33’lük tuz oranı ile dünyanın en tuzlu üçüncü gölü olarak bilinen Lut Gölü bir zamanlar Lisan Denizi’nin parçası iken suların çekilmesi ile göle dönüşmüş. Tuz oranının yüksekliği nedeniyle gölde gazete veya kitap okuyarak fotoğraf çektirmek adeta bir ritüele dönüşmüş durumda. Deniz seviyesinden 450 metre aşağıda yer alan Lut Gölü’nün minarelleri ve çamurunun pek çok cilt hastalığına iyi geldiği biliniyor.

Ürdün Petra Antik Kenti yazısı için tıklayınız.

  • Baykal Gölü, Rusya

Dünyanın en derin gölünün Baykal Gölü olduğunu biliyor musunuz? Sibirya’nın güneyinde yer alan gölün en derin noktası neredeyse 1700 metreyi aşıyor. 636 kilometre uzunluğundaki göl aynı zamanda dünyanın en eski göllerinden biri olarak kabul ediliyor. 1000’i aşkın balık türüne, 2000’den fazla hayvan türüne ev sahipliği yapan Baykal Gölü aynı zamanda dünyada tatlı su foklarının yaşayabildiği iki gölden biri. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte donmaya başlayan Baykal Gölü’nde buz kalınlığı öyle yüksek seviyeye ulaşıyor ki gölün üzerinde rahatlıkla araç yolculuğu yapılabiliyor.

Moskova Turu yazısı için tıklayınız.

Doğası ile Hayranlık Uyandıran Göller

  • Bled Gölü, Slovenya

Slovenya’nın incisi Bled Gölü turkuaz mavisi rengi ile görenlerde hayranlık uyandırmayı başarıyor. Julian Alpleri’nin görkemli manzarası ile birlikte adeta kartpostallık görüntüler sunan Bled Gölü Avrupa’nın popüler balayı rotaları arasında yer alıyor. Slovenya’nın başkenti Ljubljana’ya 60 kilometrelik mesafede yer alan gölde tekne turlarına katılabilir ya da kano kiralayabilirsiniz. Yeşilliklerle çevrili yürüyüş parkurunda birbirinden güzel fotoğraf kareleri çekebilir, Bled Kalesi’ni ziyaret ederek manzarayı bir de tepeden görme şansı bulabilirsiniz.

Slovenya Ljubljana Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

  • Como Gölü, İtalya

Gezi rotanızda Milano varsa görmeden dönmemeniz gereken yerlerden biri Como Gölü. İtalya’nın en büyük üçüncü gölü olan Como ülkenin kuzeyinde, Lombardiya bölgesinde yer alıyor. İsviçre sınırındaki göl kenarında irili ufaklı pek çok kasaba bulunuyor. Bellaggio, Menaggio, Varenna, Lecco Como’nun en meşhur kasabalarından birkaçı. Milano’dan 45 dakikalık araç ya da tren yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Como bahar ve yaz aylarında seyrine doyulmaz manzaralar sunuyor. Füniküler ile Brunate Tepesi’ne çıkıp göle bir de buradan bakmayı sakın unutmayın.

Como Gölü yazısı için tıklayınız.

  • Luzern Gölü, İsviçre

Dört ayrı kanton arasında yer aldığı için Dört Kanton Gölü olarak da bilinen Luzern Gölü doğa ile baş başa keyifle vakit geçirebileceğiniz yerlerden biri. Uri, Schwyz, Nidwalden ve Luzern kantonları arasında sınır oluşturan göl Alp Dağları’nın eteklerinde masal kitaplarını andıran görüntülere sahne oluyor. Luzern Gölü çevresini ister bisiklet kiralayarak isterseniz yürüyerek keşfedebilir ya da tekne turlarına katılarak keyifli birkaç saat geçirebilirsiniz.

 

Yorum ekle