Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Avrupa’nın En Güzel Köprüleri | Avrupa’nın Hayranlık Uyandıran 5 Köprüsü

Avrupa’nın En Güzel Köprüleri | Avrupa’nın Hayranlık Uyandıran 5 Köprüsü

Bir şehrin iki yakasını birleştiren köprüler aynı zamanda görkemli mimarileriyle görenlerde hayranlık uyandırıyor. Avrupa’daki en güzel köprüler listemizde İtalya’dan İngiltere’ye uzanan bir yolculuğa çıkıyoruz.

Avrupa’nın Hayranlık Uyandıran 5 Köprüsü

 Rialto Köprüsü, Venedik

Sadece Venedik’in değil İtalya’nın görülmeye değer yapılarından biri olan Rialto Köprüsü 1591 yılına uzanan tarihiyle dünyanın en eski çarşılı köprüleri arasında. Venedik’teki Büyük Kanal üzerinde yer alan Rialto Köprüsü aynı zamanda şehrin sembollerinden biri. Günün her saati canlılığını koruyan köprü San Polo ve San Marco bölgelerini birbirine bağlıyor. Üzerinde pek çok dükkanın yer aldığı Rialto Köprüsü’nde canlı performanslar ve müzik gösterileri de sıkça düzenleniyor.

Avrupa’nın Saklı Rotaları için tıklayınız.

  • Zincir Köprü, Budapeşte

Avrupa’nın en güzel köprülerinden bir diğeri hiç şüphesiz Budapeşte’deki Zincir Köprü. Tuna Nehri üzerinde Buda ve Peşte yakalarını birleştiren köprü 202 metre uzunluğuna sahip. Aslan heykelleri ile süslü köprü bu nedenle Aslanlı Köprü olarak da biliniyor. Köprü araç geçişinin yanı sıra yaya trafiğine de açık. 1849 yılından bu yana şehri süsleyen Zincir Köprü gece ışıklandırmasıyla da bambaşka bir görsel şölen sunuyor.

Budapeşte Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

  • Karl Köprüsü, Prag

Çekya’nın başkenti Prag’da Vltava Nehri üzerinde yer alan Karl Köprüsü şehrin adeta simgesi konumunda. Dördüncü Karl tarafından inşa ettirilen köprünün tarihi 1342 yılına uzanırken ismini de buradan alıyor. Heykellerle süslü Karl Köprüsü günün her saati cıvıl cıvıl. Şehre gelen turistlerin uğrak durakları arasında yer alan köprüde bol bol fotoğraf çekebilir, hatıralık eşyalar satın alabilir, müzisyenler eşliğinde müzik ziyafeti yaşayabilirsiniz.

Prag Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Avrupa’nın En Güzel Köprüleri 

  • Pont Du Gard Köprüsü, Vers Pont du Gard

Romalılar tarafından inşa edilen Pont Du Gard Köprüsü Fransa’nın güneyinde, Vers Pont du Gard kasabasında yer alıyor. MS 1. yüzyılda su kaynağını Nimes şehrine taşıma amacıyla inşa edilen köprü 50 kilometre uzunluğunda bir su kemeri köprüsü. Segovia Su Kemeri ile birlikte Romalılar’dan günümüze en iyi şekilde korunarak gelen köprü olan Pont Du Gard Köprüsü tarihi önemi nedeniyle 1985 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne eklenmiş.

Avrupa’nın En Güzel 5 Kasabası yazısı için tıklayınız.

  • Kule Köprüsü (Tower Bridge), Londra

En ihtişamlı köprülerden bir diğeri ise Londra’daki Tower Bridge, nam-ı diğer Kule Köprüsü. Thames Nehri üzerinde yer alan Tower Bridge ismini yakınındaki Londra Kulesi’nden alıyor. 1894 yılında inşa edilen köprü iki katlı ve açılır kapanır özelliğe sahip. Hem araç hem yaya trafiğine açık olan Tower Bridge’e bilet alarak üst katına çıkıp muhteşem mimarisini keşfedebilir, cam zeminde yürürken eşsiz fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Londra Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle