Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Peru Gezilecek Yerler / Peru Gezi Rehberi

Peru Gezilecek Yerler / Peru Gezi Rehberi

Peru, Güney Amerika‘nın batı kısmında yer almakta. Peru; Ekvador, Kolombiya, Brezilya, Bolüvya, Şili ve Büyük Okyanus ile komşu. Yağmur ormanları, Peru’nun çoğunluğunu oluşturmakta. Tumbes, Lima, Sullana ve Piura gibi birbirinden güzel şehirlere sahip. Peri turistik yerler ve Peru tarihi yerler açısında oldukça zengin. Peru gezi rehberi için rota belirlemeye ve ülkenin dört bir yanını gezmeye ne dersiniz? Peru gezilecek yerler için gezi yazısı Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı.

Peru gezilecek yerler

  • Machu Picchu Peru

Peru gezilecek yerler listesinin başında bulunan Machu Picchu, İnka Medeniyeti’nin izlerini taşıyan tarihi bir yer. Antik kent, deniz seviyesinden 2430 metre yükseklikte bulunmakta. Machu Picchu antik kenti, 13 kilometrekarelik geniş bir alana kurulmuş.

UNESCO Dünya Mirası Listesine 1973 yılında dahil edilen antik kent, 2007’den beri Dünya’nın Yeni 7 Harikası olarak adını tarihe yazdırmış durumda. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Machu Picchu tarihi ise 1450 yılına dayanmakta. Kuruluşundan tam 100 yıl sonra antik kent boşaltılmış. Bunun nedeninino dönem de yayılan çiçek hastalığının olduğu düşünülmekte.

  • Sacsayhuaman

İnka Kalesi’nin kalıntılarının bulunduğu bölge olan Sacsayhuaman, Cusco kenti yakınlarında konumlanmış. Sacsayhuaman, kalenin şehre en tehlikeli girişi koruduğu düşünüldüğünden bir şehir koruma yapısı olarak nitelendirilebilir. Günümüzde kale harabe halinde.

  • Coricancha​

Coricancha, Cusco kenti içerisinde bulunmakta. Burası Peru’nun tarihi abideleri ile ünlü. Özellikle İnka Medeniyeti’ne ait güneş tapınağı oldukça ilgi çekici bir yer. Tapınağın alt ve üst kısımlarının altınla kaplanmış olması, Güneş tanrısı İnti’ye adandığını göstermekte. Tapınak aynı zamanda ibadet yeri olarak kullanılmış. İnka İmparatorluğu‘na ait en önemli taş yapılardan biri olan tapınak, Peru gezilecek yerler kapsamında mutlaka ziyaret edilmeli.

Peru gezisi

  • Winay Wayna

Winay Wayna,  Urubamba Nehrine kuş bakışı bakan harika bir manzara sahip olmasının yanı sıra Inca harabeleri ile de tarihi bir özelliğe sahip. Winay Wayna’da üst ve alt kat merdivenlerle birleşmiş bir planlama görülmekte. Çeşme, Ev gibi yapılarında bulunduğu yer, yeşilliklerin içerisinde adeta bir cennet gibi görünmekte.

  • Inca Pisac

Inca Pisackeklik anlamına gelmekte. İnka geleneklerine göre, şehirdeki binalar kuş ve hayvan betimlemeleri içermeli. Bu betimlemelerden biri de keklik. İnca harabeleri içerisinde ise kaleler, dini tapınaklar ve evler bulunmakta.

  • Lima Katedrali

Peru şehir merkezindeki Plaza Mayor üzerinde bulunan Roma Katolik katedrali. 1535 yılında katedralin inşaatına başlanıp, 169 yılında bitirildi. Yani neredeyse 100 yıl sürdü diyebiliriz. Lima Katedrali’nin mimari yapısı ise Barok tarzda. İhtişamlı ve büyüleyici görünüşü ile haftanın her günü 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Peru gezi turları

Nazca Çizgileri

Peru gezilecek yerler arasında değişik atmosferi ve ilginç eserlere ev sahipliği yapan Naca Çölü mutlaka yer almalı. Dünyaya gizemli havası ile ün yayan Nazca çizgileri tam olarak burada bulunmakta. Nazca ve Palpa şehirlerin arasında bulunan çöl, her yıl birçok turist tarafından ziyaret edilmekte.

  • Pizarro Sarayı

1600’lü yıllarda inşa edilen Pizarro Sarayı, Peru’nun başkenti olan Lima şehri içerisinde bulunmakta. Şuan Hükümet Sarayı olarak kullanılan saray, oldukça ilginç bir hikayeye sahip. Öncelikle saraya adını veren kişinin İspanyol işgalci komutan Francisco Pizarro olduğunu hemen belirtelim. Pizarro sarayının hikayesi ise bina yapım aşamasındayken yerli halk tarafından kuşatılmış.Kuşatma sırasında komutanın yakın dostu olan Almagro, yerli halk tarafından öldürülmüş. Almagro’nun oğlu ise babasının intikamını İspanyol komutanı öldürerek almış. Daha sonrasında ise Pizarro, Lima Katedrali içerisine defnedilmiş.

Peru mutfağı / Peru’da ne yenir?

Peru yöresel yemekleri arasında AnticuchosCancha, Papa a la HuancaínaCausaArroz chaufa ve Lomo saltado yer almakta. En iyi Peru restoranları:

  • Mark Allen’s American Kitchen
  • Haze Smokehouse
  • Duffy’s Tavern
  • Jalapenos
  • Skoog’s Pub & Grill
  • Cajun Connection
  • Uptown Grill
Peru otelleri

Peru’da herkesin bütçesine uygun konaklama imkanı bulmak mevcut. Peru için en iyi otelleri araştırdık ve  sizler için hazırladık. 🙂

  • Casa Andina Select Tacna
  • Selina
  • The Grasshopper Hostel
  • Hotel Costa del Sol Trujillo
  • Chachapoyas Backpackers Hostel
Peru ulaşım

Peru’nun başkenti olan Lima üzerinden Peru’nun her bir bölgesini rahatlıkla keşfedebilirsiniz. Jorge Chávez Uluslararası Havaalanı‘nı tercih ederek, Lima’ya ulaşabilirsiniz.

Peru gezilecek yerler listesini tamamladıktan sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, gezilerine İstanbul Havalimanı araç kiralama imkanlarından yararlanarak kolayca devam edebilirler.

Peru gezi turunu tamamlayıp Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Peru gezisi dönüşü İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakarak Ege turuna da çıkabilirler. 🙂

Yorum ekle