Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Cinque Terre’de Görmeniz Gereken 5 Yer

Cinque Terre’de Görmeniz Gereken 5 Yer

Cinque Terre, İtalya’nın manzarasına doyum olmayan köyleri. Evet yanlış duymadınız. Cinque Terre beş köyün birleşiminden oluşan bir doğa harikası. Hadi gelin İtalya’ya bir de bu açıdan bakalım. İşte Cinque Terre’de Görmeniz Gereken 5 Yer:

Cinque Terre Nerede?

 

“Beş toprak” anlamına gelen Cinque Terre, İtalya’nın Ligurya bölgesinde yer alıyor. Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manorola ve Riomaggiore adında toplam beş köyden oluşuyor. Cinque Terre nerede? diye aratmak istediğiniz zaman karşınıza bahsettiğimiz köylerin ismi çıkacaktır. 

Cinque Terre Nasıl Gidilir?

Ülkemizden Cinque Terre bölgesine direkt uçuş bulunmamaktadır. Fakat İstanbul merkezli Cenova ya da Pisa’ya uçuşlar gerçekleşmektedir. İstanbul-Pisa arası yaklaşık 3 saat sürmektedir. Ardından İtalya’nın değişik noktalarından Cinque Terre köylerine tren ile ulaşmak mümkündür. 

  • Milano ile Cinque Terre arası 2.5 saat
  • Pisa ile Cinque Terre arası 1 saat 15 dakika
  • Roma ile Cinque Terre arası 4 saat sürmektedir. 

Cinque Terre Nasıl Gezilir?

Beş köyden oluşan Cinque Terre bölgesini gezmek için gelmeden önce plan yapmalısınız. Rotanızın başlama noktası ile bitiş noktasını iyi ayarlamalı ve gezi sürenize yaymalısınız. Cinque Terre nasıl gezilir? 

Köyler arasında genellikle trenle ulaşım sağlanmaktadır. Örneğin Riomaggiore’dan Vernazza’ya geçmek istiyorsanız tek yöne bir bilet almanız yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra bot ile de ulaşım sağlanabilmektedir. Deniz manzarası eşliğinde Cinque Terre’nin bir köyünden diğer köyüne geçmek de fena fikir değil. Siz ne dersiniz? Fakat uyarmakta fayda var Cinque Terre köyleri arasında deniz ulaşımı olmayan tek köy Corniglia’dır. Gezinizi planlarken bu detayı göz ardı etmemelisiniz. 

Cinque Terre Nerede Kalınır?

Böylesine eşsiz manzaraya sahip köyleri gezip de konaklamadan olur mu? Elbette olmaz. Ay ışığını seyrederek uyumak gibi yoktur. Her ne kadar yaz mevsiminde Cinque Terre köyleri kalabalık olsa da erken rezervasyon sayesinde güzel bir otel yakalayabilirsiniz. Bu yüzden acele etmeniz de fayda var. Yaz sezonu başlamadan Cinque Terre’de yerinizi ayırın. 

Eğer bu bölgede kendi bütçenize uygun bir konaklama seçeneği bulamazsanız size La Spezia şehrini önerebiliriz. Ulaşım açısından Cinque Terre köylerine en yakın şehir olması sebebi ile turistler genellikle burayı tercih etmektedirler. 

Beş Balıkçı Köyü: Cinque Terre Turu

Akdeniz’in kıyısına kurulmuş benzersiz manzaraya sahip beş balıkçı köyü. Rengarenk evleri, çiçek kokuları arasında adeta rüya gibi. 1997 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras listesine eklenen Cinque Terre, ulusal park ilan edilen bir bölgedir. 

Uçurum kenarına kurulan, yeşil kepenkli pencereli evleri ile alabildiğine heyecanlı bir bölge. Aslına bakarsanız köy demeye vicdanımız el vermiyor. Böylesine büyüleyici manzaralara ev sahipliği yapan bir yere kim köy diyebilir ki? Cennetten bir köşe gibi süzülen bir güzellik. 

Roma, Milano gibi İtalya şehirlerinden sıkılanlar için alışılmışın dışında bir kapı aralanıyor. İyot kokusu, alabildiğine yeşillik ve huzurla karşılayan Cinque Terre köyleri, İtalya’ya bakış açınızı değiştirmeye geliyor. Görenlerin büyülendiği manzaralar, turuncu gün batımı, parıldayan ay ışığı derken Cinque Terre’den ayrılmak neredeyse imkansızlaşıyor.

Temel geçim kaynağı balıkçılık olan Cinque Terre köylerinde bol balık bulunmaktadır. Haliyle hemen hemen her sokakta bir balıkçı ya da deniz ürünü satan tezgahlarla karşılaşmanız olası. Akdeniz gibi bereketli bir denize kıyısı olup da balıksız bir şehir elbette düşünülemez. Meşhur İtalyan lezzetlerinin deniz ürünleri ile buluştuğu benzersiz tarifleri mutlaka denemenizi öneriyoruz. 

Cinque Terre Görmeniz Gereken 5 Yer

 Nereden başlasak rengarenk, nereden baksak capcanlı bir yer. Manzarası ile kalbimizi çalan Cinque Terre görmeniz gereken 5 yeri inceliyoruz. 

  • En Uzun Kumsal Monterosso al Mare

cinque-terre.jpg

Cinque Terre köylerinden en uzun kumsala sahip olan Monterosso yaz aylarının vazgeçilmez adresi. Plaj boyunca sıralanan şezlonglardan birini kiralayıp, Akdeniz güneşinin tadını çıkarabilirsiniz. Duş ve soyunma kabinlerinin de olması Monterosso köyünü daha da cezbedilir kılıyor. Tren istasyonuna varır varmaz karşınızda sahil boylu boyunca uzanıyor. Sağ tarafınız plaj sol tarafınız ise hediyelik eşya dükkanları ile dolup, taşıyor. 

Köyün merkezine doğru yaklaştığınızda ise sizleri ünlü Neptün Heykeli karşılıyor. Bölge halkı tarafından “Gigante” olarak bilinen heykel 1910 yılında Ferrara isminde bir heykeltıraş tarafından tasarlanmıştır.

  • Dar Sokakları İle Vernezza

cinque-terre-1.jpg

Diğer beş köye kıyasla Vernezza yer şekilleri açısından daha düz. Haliyle ulaşım bu köye daha kolay gerçekleşiyor. Dar sokakları, sıcacık atmosferi ile oldukça davetkar bir köy. 

Vernezza Meydanı’na giriş yaptığınız an sizleri tarihi bir eser karşılıyor: 1318 yılında yapılan Santa Margherita Kilisesi. Bölgenin ön plana çıkan tarihi değerlerinden biri olan bu kiliseyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bunun yanı sıra meydanın sol tarafında yer alan merdivenlerden yukarı doğru çıktığınızda ise Doria Kalesi sizleri bekliyor. Manzarasına aşık olacağınız köye kuşbakışı bakabileceğiniz nefis bir kale. Araç ulaşımına kapalı olan ara sokaklarında bol bol dolaşmalısınız. Daracık Vernezza sokaklarında sosyal medyanızı hareketlendirecek pek çok fotoğraf karesi yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra iskele yanından başlayan kayalıklarda trekking yapma fırsatına da sahipsiniz. Trekking tutkunları için dünyanın en güzel manzaralarından biri olan Vernezza, Cinque Terre görmeniz gereken 5 yer arasında. 

  • Yemyeşil Dağ Köyü Corniglia

cinque-terre-2.jpg

Tren seferleri ile ulaşılan Corniglia köyü diğer Cinque Terre köylerinden farklı. Çünkü Corniglia diğer köyler gibi deniz kıyısında yer almıyor. Belki de bu yüzden en sakin ve en huzurlu köy olma özelliğine sahip.

Tren istasyonundan indikten sonra 380 basamak çıkarak ulaşmanız gereken bir noktada bulunuyor. Zorlu ulaşım şartları sebebi ile çoğu zaman Corniglia köyü tercih edilmiyor. Fakat bize sorarsanız 380 basamak sonrası cennetin kapıları aralanıyor. Karşınızda beliren yemyeşil dağ köyü tüm yorgunluğunuzu alıp, götürüyor. Genellikle tüm İtalya sokakları gibi Corniglia köyünün sokakları da oldukça dar. Evleri ise gökkuşağı gibi içimizi açıyor. 

  • Fırça İle Çizilmiş Manarola

cinque-terre-3.jpg

Manarola, Cinque Terre fotoğraflarında görmeye alışık olduğumuz o meşhur köy. Uzaktan adeta yağlı boya resmi gibi gözüken Manarola, İtalya’nın en çok göze hitap eden noktası. Ulaşımın trenle sağlandığı köyde sizleri incecik kumsalıyla halk plajı karşılıyor. Dar sokakların arasından yürüyerek ulaştığınız bu sonsuz mavilik sizleri Akdeniz’e bir kez daha aşık ediyor. Plaj çevresinde bulunan restoran ve kafeler sayesinde öğün sıkıntısı çekmeden gün boyunca dilediğiniz İtalyan lezzetini keşfedebilirsiniz. İster pizza ister makarna. Seçim size kalmış. 😉 

Cinque Terre köyleri arasında en küçük ikinci köy olma unvanına sahip Manarola, mütevaziliği ile içimizi ısıtıyor. Nefes kesen manzarası gün batımı ile buluşuyor ve dünyanın sekizinci harikası canlanıyor. Abartmıyoruz. Manarola’nın manzarasını tarif ederken bizim kelimelerimiz kifayetsiz kalıyor. Siz iyisi mi yaz bitmeden bu sevimli Cinque Terre köyüne bir uğrayın.

  • Külahta Deniz Mahsülleri Riomaggiore

cinque-terre-4.jpg

Sizi deniz mahsulü lezzetlerine doyacağınız bir köye götürüyoruz. Cinque Terre Riomaggiore. “Take away cenneti” olarak tabir edilen köyde akıl almaz lezzetler bir arada. Bir tarafta kızarmış deniz ürünleri bir tarafta ise taze meyveler. Böylece külahlara doldurulan benzersiz lezzetler eşliğinde dar sokakları turlamaya devam edebilirsiniz. Hatta dilerseniz karşı kıyıda kayalıklara oturup, biraz soluklandıktan sonra İtalyan sokak lezzetlerini keşfe yeniden çıkabilirsiniz. Rengarenk evleri ve hareketli sokakları ile enerjisi hiç bitmeyen Riomaggorie’den ayrılamayacağınıza eminiz. Özellikle bahar ya da yaz aylarında gelmeyi tercih ederseniz kıyada bulunan kayalık alanda denize girenleri görmeniz mümkün. Siz de çantanıza küçük bir havlu ve mayonuzu almalısınız. Lezzetli sokak lezzetlerinden sonra Akdeniz’in tertemiz sularına kendinizi bırakıp, şöyle bir rahatlamak size iyi gelecektir. 

İtalya Vizesi Nasıl Alınır?

Turla vize almak

Türk vatandaşlarının Cinque Terre kapsamında İtalya turu yapabilmesi için vize almaları gerekmekte. İtalya için alınan vize ise Schengen vizesi. İtalya vizesi başvuruları için Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gitmelisiniz. 

Vizesiz Gidilecek Ülkeler 2022: Sırt Çantası ve Pasaport Yeter!

iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İtalya vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Taksim araç kiralama imkanlarından yararlanarak, Cinque Terre ve İtalya turu kapsamında vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adres: Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. Cinque Terre ve İtalya gezisi için vize başvurusu yapmaya giderken  İstanbul Kadıköy araç kiralama  opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Yorum ekle