Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dünyanın En Güzel Şatoları | Avrupa’nın En Özel Şatoları

Dünyanın En Güzel Şatoları | Avrupa’nın En Özel Şatoları

Kendinizi masal dünyasının bir kahramanı gibi hissetmeye hazır mısınız? Avrupa’nın dört bir yanında yer alan şatolar ziyaretçilerine unutulmaz bir seyahat deneyimi sunuyor.

Görülmeye Değer Avrupa’nın En Özel Şatoları

  • Neuschwanstein Şatosu

Dünyanın en görkemli şatolarından biri olan Neuschwanstein Şatosu ziyaretçilerini adeta bir masal yolculuğuna davet ediyor. Almanya’nın Bavyera bölgesinde Füssen şehrinde yer alan şato Alp Dağları’nın eşsiz manzarası ile birlikte kartpostallık görüntülere sahne oluyor. Neo Romantizm mimarisi ile 19. yüzyılda inşa edilen şatonun içerisi de dışı kadar göz alıcı. Biletinizi internet üzerinden ayırtarak şato önünde bilet kuyruğuna girmekten kurtulabilirsiniz. Neuschwanstein Şatosu’nu gezdikten sonra Füssen’in şirin sokaklarını keşfe çıkabilirsiniz.

Dünyanın En Görkemli Sarayları yazısı için tıklayınız.

  • Chillon Şatosu

Cenevre Gölü’nün kıyısında Montrö’ye 3 kilometre mesafede yer alan Chillon Şatosu 12. yüzyılda savunma amacıyla inşa edilmiş. İsviçre’nin en fazla ziyaret edilen yerlerinden olan Chillon Şatosu kışın karlar altında seyrine doyulmaz bir güzellik sunuyor. 12. yüzyıldan 16. yüzyıla dek Savoy Kontları’nın ikamet ettiği Chillon Şatosu fotoğraf tutkunları için de eşsiz bir gezi durağı. Şatonun içerisindeki zindanlar ise görülmeye değer.

  • Haut Koenigsbourg Şatosu

Yolculuğunuz Fransa’nın Alsace bölgesineyse rotanıza ekleyebileceğiniz harika bir gezi durağı var: Haut Koenigsbourg Şatosu. Colmar’dan yaklaşık 20 dakikalık uzaklıkta, Orschwiller’in tepesinde yer alan şato 1147 yılında inşa edilmiş. Yemyeşil Alsace ovasına bakan şatonun avlusu ücretsiz gezilebiliyor, şatoya giriş ücreti ise 9 euro. Şatoyu gezerken yüzyıllar öncesine doğru yolculuğa çıkmaya hazır olun. İmparatorların odaları, kişisel eşyaları, savaş aletleri hala ilk günkü görkemini koruyor.

Fransa Turu yazısı için tıklayınız.

Dünyanın En Güzel Şatoları

  • Chambord Şatosu

Loire Vadisi’nde yer alan Fransa’nın en göz alıcı şatolarından bir diğeri Chambord Şatosu. Paris’e iki saat uzaklıktaki şato 16. yüzyılda Kral I. François’in av köşkü olarak inşa edildi. Loire Sarayları’nın en büyüğü olarak bilinen Chambord Şatosu’nda 4500’den fazla sanat eseri yer alıyor. 60’tan fazla odası bulunan şatonun bahçesi de fazlasıyla göz alıcı.

Paris’in En İyi Müzeleri / Paris Müzeleri Gezi Rehberi için tıklayınız.

  • Bled Şatosu

Bled Gölü’nün muhteşem manzarasına bir de Bled Şatosu’ndan göz atmaya ne dersiniz? En eski Sloven kalesi olarak bilinen yapının tarihi 1004 yılına uzanıyor. Ortaçağ döneminde ek kulelerin inşa edildiği şato 1511 yılındaki depremde büyük ölçüde hasar görmüş ve yeniden inşa ederek bugünkü görünümüne kavuşmuş. Bled kasabasının yemyeşil dağlarının üzerine kurulmuş olan şato Slovenya seyahatinizin unutulmazları arasına girecek.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle