Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Paris Çevresinde Görmeniz Gereken 5 Yer

Paris Çevresinde Görmeniz Gereken 5 Yer

Dünyanın belki de en özel şehirlerinden biri Paris. Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Champs Elysees, Le Marais ve daha sayısız yer gezi listenizin ilk sıralarında yer almayı bekliyor olabilir. Ancak Paris çevresinde de keşfedebileceğiniz birbirinden güzel seyahat durakları bulunuyor. İster günübirlik isterseniz 2-3 günlük plan yaparak Fransa gezinizi daha kapsamlı hale getirebilirsiniz.

Paris Çevresinde Görmeniz Gereken 5 Yer

  • Loire Vadisi

 

Fransa’nın şatolar diyarı olarak bilinen Loire Vadisi Paris’ten günübirlik seyahat planı yapmak için ideal rotaların başında geliyor. Rönesans döneminin ihtişamlı şatolarına ev sahipliği yapan Loire Vadisi’nde Chambord Şatosu, Chaumont Şatosu, Clos Luce Şatosu listenize ekleyebileceğiniz görkemli yapılardan sadece birkaçı. Paris’ten ortalama iki saatlik yolculuk sonrası ulaşabileceğiniz Loire Vadisi’nde sanat ve tarih dolu bir gün sizleri bekliyor.

  • Giverny

Dünyaca ünlü Fransız ressam Claude Monet’nin yeşillikler içindeki evinde doğa ile baş başa bir gün geçirmeye ne dersiniz? Başta Monet olmak üzere zamanın pek çok empresyonist ressamına ilham kaynağı olan Giverny kasabası Paris’in kalabalığından sıkılanlar için nefis bir kaçış noktası. Paris’e yaklaşık bir saatlik mesafede yer alan Giverny kasabası özellikle bahar ve yaz aylarında ziyaretçilerini adeta görsel bir şölene davet ediyor. 1883 yılından 1926 yılına dek Giverny kasabasında yaşayan Monet tablolarının birçoğunu burada resmetmiş. Monet’nin uzun yıllar yaşadığı evini ziyaret edebilir, peyzajı ile hayranlık uyandıran bahçesini gezebilirsiniz. Sanat tutkunları Giverny Empresyonizm Müzesi’ni (Museum of Impressionism Giverny) mutlaka görmeli.

  • Chartres

12. yüzyıldan günümüze miras kalan Notre Dame Katedrali ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Chartres şehri Paris çevresinde gezilebilecek en güzel şehirlerden biri. Ortaçağ mimarisi ile adeta zaman yolculuğuna çıkacağınız kentte arnavut kaldırımlı dar sokaklar arasında yürüyüş yapabilir, fresklerle bezeli evleri fotoğraflayabilirsiniz.

Paris Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Paris’e Yakın Gezilecek Yerler

  • Normandiya

Paris’e gelmişken kaçırmamanız gereken bir gezi noktası da Normandiya bölgesi. Ancak hatırlatmakta fayda var, bölgeyi detaylı gezmek için en az 3-4 günlük bir gezi planı yapmanız gerekiyor. İkinci Dünya Savaşı’nda Normandiya Çıkarması’nın yaşandığı bölgede Omaha Sahili’ni ve uçsuz bucaksız Amerikan Mezarlığı’nı ziyaret edebilirsiniz. Manş Denizi kıyısında yer alan Mont Saint Michel ise gezinizi unutulmaz kılacak bir dünya mirası. Fransa’nın en fazla ziyaretçi çeken yerlerin başında gelen Mont Saint Michel medcezir nedeniyle kimi zaman denizin ortasında bir ada, kimi zaman da kumsaldan yürüyerek ulaşılabilen bir kaya görünümüne sahip oluyor.

  • Champagne

Dünyaca ünlü Fransız şaraplarının tadımını yapmaya ne dersiniz? Paris’e sadece 40 dakika mesafede bulunan Champagne bölgesinde üzüm bağları arasında nefis bir gün geçirebilirsiniz. Şarap tadım turlarına katılabilir, üzüm bağları arasında öğle yemeği yiyebilir, hem kendiniz hem sevdikleriniz için bölgenin meşhur şaraplarından satın alabilirsiniz.

Yorum ekle