Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Dünyanın En Büyük İkinci Kanyonu Türkiye’de: Uşak Ulubey Kanyonu

Dünyanın En Büyük İkinci Kanyonu Türkiye’de: Uşak Ulubey Kanyonu

Dünyanın en büyük kanyonu olan ABD’deki Büyük Kanyon’dan sonra ikinci büyük kanyon ülkemizde yer alıyor. Uşak iline bağlı Ulubey ilçesinde bulunan Ulubey Kanyonu dünyanın en büyük ikinci kanyonu. Peki Ulubey Kanyonu nerede? Ulubey Kanyonu kaç metre? ve Ulubey Kanyonu kamp seçenekleri neler? gibi soruların cevaplarını sizler için bu yazıda bir araya getirdik.

Ulubey Kanyonu Nerede?

Ulubey Kanyonu Uşak merkeze 31 km uzaklıkta yer alan Ulubey ilçesinde yer alıyor. Araç kiralama yaparak yaklaşık yarım saatte ilçeye ulaşabilir ve bu eşsiz kanyonu keşfedebilirsiniz. Uşak gezi rehberi içinde bulunan diğer yerleri de rotanıza ekleyebilirsiniz. 

Yerli yabancı turistlerin ilgisini çeken bu doğal güzelliği Ulubey kanyonu cam teras sayesinde kuşbakışı izleyebilir, şahane fotoğraflar çekebilirsiniz. 


Ulubey Kanyonu Kaç Metre?

Uzunluğu 45 kilometreyi aşan Uşak Ulubey Kanyonu’nun derinliği 50 ile 170 metre arasında. Zemininden bulunan granit ve kum taşı gibi sert kayalıklar zamanla hava akımı ve erozyon etkisiyle aşınarak bugünkü halini almış. Konumu itibariyle yamaç paraşütü yapmak için hayli elverişli olan kanyonda yakın gelecekte bu tarz aktiviteleri de beraberinde getirecek. 

Ulubey Kanyonu Cam Teras

Uşak Ulubey kaymakamlığı tarafından inşa edilmiş Ulubey Kanyonu cam teras kanyonu seyretmek için güzel bir alan sunuyor. Yüksekliği 150 metreyi bulan cam terasın uzunluğu 12 metre, genişliği 14 metre olan cam teras aynı zamanda kurşun geçirmez dayanıklı camlarla kaplı. Ulubey Kanyonu Cam Teras giriş ücreti olarak 3 TL alınıyor.


Ulubey Kanyonu’nda Ne Yapılır?

Dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan Ulubey Kanyonu mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Ulubey Kanyonu Cam teras sayesinde gün boyu bu eşsiz kanyonu seyre dalabilir, burada bulunan restoranda bir şeyler yiyip içerek manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Ayı zamanda cam terasın girişinde bulunan yöresel ürün stantlarından alışveriş yapabilir kendinize ve sevdiklerinize hediye alabilirsiniz.


Ulubey Kanyonu Kamp

Özellikle bahar aylarında tercih edilmesi gereken Ulubey Kanyonu kamp için de oldukça uygun. Dilerseniz alanda bulunan ve 3 kişinin kalabileceği büyüklükteki bungalovlarda kalabilir dilerseniz de çadırınızı kurarak bu eşsiz kanyonda uyanmanın keyfine varabilirsiniz. 

Uşak ile ilgili aşağıdaki içerikler de dikkatinizi çekebilir:

Yorum ekle