Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bağazın Hakimi Kim / Anadoluhisarı Hakkında

Bağazın Hakimi Kim / Anadoluhisarı Hakkında

Anadoluhisarı hakkında ne biliyoruz? Anadoluhisarı ne zaman inşa edildi? Anadoluhisarı’nda görülecek neler var? Anadoluhisarı’nın özelliği ne? Türkiye’deki kaleler deyince akla ilk gelenlerden biri olan Anadoluhisarı hakkında yazdık…

Bağazın Hakimi Kim/ Anadoluhisarı

İstanbul Boğazı’nın Anadolu yakasında Göksu Deresinin Bağaza karıştığı yerde yükselen bu kale, muhteşemdir. Güzelcehisar ve Yenicehisar adlarıyla da bilinir. Anadoluhisarı, 1394’te Yıldırım Bayezıt tarafından inşa edilmiştir. Bu arada hisar, boğazın en dar yerinde konumlanır. 

Fatih Sultan Mehmet zamanında Anadoluhisarı önüne bir mescid yapılmış. Kanuni döneminde de bu hisar, yeniçeri hapishanesi olarak kullanılmış. Daha sonra da önemi ve işlevini epeyce yitirmiştir. Ancak hala şehrin çok önemli bir simgesidir. 

Başlangıçta surlarla çevrili olan dört köşeli baş kule planı hemen suyun dibindeki kulede görülür. Göksu deresinin biriktirdiği alüvyonlar nedeniyle hisar, bugün kıyıdan uzaklaşmıştır. Eskiden moloz taş malzemeden inşa edilen kalede zamanla yapılan onarımlar sonunda kesme taş hata tuğla görülür olmuştur. 

Anadoluhisarı kalesini gezmek için Hisarlar Müzesi Müdürlüğü’ne başvurmak gerekiyor. Anadoluhisarı çevresinde muhteşem villalar, yalılar ve keyifli restoranlar bulunuyor. Zira, boğazın en güzel manzarası burada. 

İstanbul Anadolu Yakası

İstanbul Anadolu Yakası, Avrupa yakasına göre sakindir. İstanbul gezilerinde de Adalar, Tuzla Marina, AVM’ler, Cadde Bostan, Boğaz Turu ve Anadoluhisarı şeklinde özetlenir. İstanbul Göksu araç kiralama seçenekleri ile Anadoluhisarı çevresini gezebilirsiniz. 

Sultanbeyli Göleti

Sultanbeyli Göleti Sosyal Tesisleri’ine gidebilir, Sultanbeyli’deki AVM’lerden alışveriş yapabilirsiniz.

Yorum ekle