Yolcu360 Blog
orman-mi-deniz-mi-3
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Deniz Mi Orman Mı? Halka Açık En Güzel Tatil Lokasyonları

Deniz Mi Orman Mı? Halka Açık En Güzel Tatil Lokasyonları

Havalar ısındı, artık herkesin kafasında bir tatil planı yavaş yavaş oluşmaya başlamıştır. Her yaz, o yazı en güzel haliyle hatırlayacak şekilde planlar yaparız. En keyifli tatillere çıkmayı planlarız. Bu yaz da yine her yaz gibi en neşeli ve keyifli tatil planı için kolları sıvamışızdır.  Büyük çoğunluğumuz her yıl yaptığı tatil rezervasyonuna bu yıl şöyle bir uzun uzun bakmıştır. Çünkü geçen senenin fiyatlarıyla bu senenin fiyatları hayli farklı. Malum, artan kur fiyatları yine bir çoğumuzu daha ekonomik tatil planları yapmaya itecek. Yine de ekonomik olması doyasıya keyif alacağınız harika bir tatil yapmaya engel değil. Halka açık koylar, ormanlar, denizler, kamp alanları hepsi müthiş bir tatil planı için sizi bekliyor. Peki sizin favoriniz hangisi deniz mi orman mı?

O zaman bu yazıda deniz kenarında tatil yapmak mı daha keyiflidir yoksa ormanda kamp tarzı bir tatil planı mı? Tatilin tadı en güzel nerelerde çıkar? Haydi gelin birlikte keşfedelim.

Deniz mi orman mı? Deniz Tatili:

orman-mi-deniz-mi-adrasan-2.jpg

Hem ekonomik kriz hem de virüsten dolayı artık çoğumuz kapalı yerlerde öyle uzun uzun durmaya tahammül edemiyoruz. Eskisi gibi otel rezervasyonları da yapamıyoruz. O zaman ne yapmalı? Deniz tutkunları için ülkenin keşfedilmemiş birçok koyu, kıyısı var. Çadır ya da karavanınızla buralarda tatili tadını en güzel haliyle çıkarabilirsiniz.

Hitit Kabartması Kamp Alanı/ Kemalpaşa


Kabartma, Kemalpaşa-Torbalı yolu üzerinde bulunan Karabel geçidi başlangıcında Torbalı yönünde yolun sağ tarafında kalıyor. Kayalık, Ege Bölgesinin en eski tarihi yapıtlarından birisidir. Kaya etrafında kampa uygun yer bulunmasa da patika yoldan biraz ilerleyerek manzarası güzel birçok kamp alanı mevcut. Bölgeye ulaşmadan son olarak Kemalpaşa’da tüm ihtiyaçlarınızı gidermeniz gerekiyor.


Kaynaklar Kamp Alanı/ Buca


Doğayla iç içe huzurlu bir kamp yapmak isteyenler için vazgeçilmez uğrak noktalarından biri de Buca’da bulunan Kaynaklar kamp alanıdır. Sadece yılın belli zamanlarında dağ tırmanışı için sporcuların uğrak noktası olsa da onun dışında köy merkezine yakınlığı ve kamp alanının ücretsiz olmasıyla da yılın her zamanı ziyaretçilerine açık.

Çıralı


Bu yaz deniz kum güneş üçlüsüne doymak istiyorsanız size Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı olan Çıralı’yı tavsiye ediyoruz. Çıralı Akdeniz kıyısında masmavi denizi, temiz kumsalı, mis kokulu portakal ve limon bahçeleri arasında cennetten bir köşe. Deniz kaplumbağalarına, endemik bitki ve farklı hayvan türlerine ev sahipliği yapan Çıralı, adını Olimpos’taki Yanartaş’tan alıyor.

Dalyan

Dalyan, Ege’yle Akdeniz’in kavuştuğu yerde bir yanı göl bir yanı deniz cennet bir belde. Burada hem yeşilin hem mavinin tadını çıkarabilirsiniz. Sazlıkların oluşturduğu labirenti andıran kanalları, antik ören yerleri onu benzersiz kılan özelliklerinden sadece birkaçı. Ayrıca The Times gazetesi, 6 aylık bir araştırmanın sonucunda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı Dalyan’daki İztuzu Plajını, ‘Avrupa’nın En İyi Açık Alanı’ ilan etmişti. Buraya geldiğinizde mutlaka göldeki labirent şeklindeki sazlıklar arasında tekne turu yapmalısınız.

Deniz mi orman mı? Orman Tatili: 

Eğer çadırımı sırtlayıp temiz havada oksijen soluya soluya mis gibi dinlendirici bir tatil yapmak istiyorum diyorsanız gitmeniz gereken tatil beldeleri belli. Ormanlık alanlarda kamp tatili. Ormanda tatil yapmak çoğu insana ürkütücü ve zor geliyor olabilir. Çünkü sivrisineği bile başlı başına dert. Ama siz önleminizi aldıktan sonra bu meşakkatli durumu keyifli hale döndürebilirsiniz. En güzel kamp alanları neler görelim bakalım.

Çadır kampı ve çadır tatili hakkında bilmeniz gereken her şey bu yazıda!

Çubucak Orman Kampı / Marmaris

 Muğla kamp denince akla ilk gelen yerlerden. Muğla’daki kamp alanları deyince de akla ilk Çubucak Orman Kamp alanı gelir. Kamp alanı Marmaris’in en güzel noktalarından birinde. Ayrıca ortalama bir kamp alanından daha büyük bir alana yayılmış durumda. Çubucak Orman Kampında market, küçük bir pazar yeri, wc, duş ve bulaşıkhane gibi alanlar da mevcut. Alanda karavan ve çadır kampı bölgeleri birbirinden ayrı. Özetle doğayla kucaklaşmak isteyenler için ideal bir tercih. Çok cüzi bir miktar ödeyip kamp alanına yerleşebiliyorsunuz.

Akdeniz Camping (Cemil’in Yeri) / Köyceğiz Gölü

Akdeniz Camping ya da diğer adıyla Cemil’in yeri Köyceğiz Gölü kıyısında çok şirin bir kamp alanı. Eğer salaş kamp alanlarından hoşlanıyorsanız Akdeniz Camping tam da size göre bir yer. Restoranın bahçesinde yer alan kamp alanında bolca huzur, dinginlik ve muhteşem manzaralar yer alıyor. Doğanın tüm renklerine şahit olacağınız bir kamp yerinde konaklamak ister misiniz? Çadırınızı toplayın ve rotanızı Köyceğiz’e çevirin. Burası da yine ücretli kamp alanlarından.

Adrasan Kamp Alanı

orman-mi-deniz-mi-adrasan.jpg

Antalya’ya geldiniz denizin mavinin tadını çıkardınız ve biraz da yeşile doymak istiyorsunuz. İşte tam size göre bir yer: Adrasan kamp alanı.  Yeşilin, mavinin ve denizin üzerinde doğan güneşin keyfini çıkarabileceğiniz Antalya’nın sakin bir tatil cennetidir Adrasan. Burada su öyle berrak ki denizinde 20 metreye kadar su altı görüş mesafesi vardır. Adrasan, 2 kilometrelik plajı ile Antalya’daki en güzel kamp yapılacak yerlerinden  bir tanesi. Ayrıca burada hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanı bulabiliyorsunuz.

Assos Kamp Alanları

 Aramızda Assos’u duymayan kalmamıştır. Çanakkale’nin mitolojik güzelliği Assos’ta yapacağınız harika kamp tatili sizi şehrin karmaşasından kurtarıyor. Assos sizi mistik, tarihi bir sakinliğe davet ediyor. Assos’ta ücretli ve ücretsiz olmak üzere birçok kamp alanı bulunuyor. Eğer Kaz Dağları’nın kalbinde bir doğa kampı yapmak isterseniz tüm ihtiyaçlarınızı yanınıza alıp medeniyetle tamamen ilişkinizi kesebilirsiniz. Kendinizi Assos ormanlarının derinliklerine atabilirsiniz. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle