Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Karpuzkaldıran Şelalesi : Aşağı Düden gezi rehberi / Antalya

Karpuzkaldıran Şelalesi : Aşağı Düden gezi rehberi / Antalya

Karpuzkaldıran Şelalesi nefes kesen manzarası ile Antalya’dan yolu geçen herkesin mutlaka görmesi gereken bir gezi noktası.

Karpuzkaldıran Şelalesi gezi rehberi

Antalya‘nın Lara ilçesinin Barınaklar mevkinde bulunan, Düden Park sınırları içerisinde, falezlerden dökülen bir şelaledir. Yukarı Düden Şelalesi ile karıştırılmaktadır.  Yukarı Düden şelalesi Kepez ilçesinde bulunmaktadır. Karpuzkaldıran şelalesi çoğu insan tarafından keşfedilmemiş bir şelaledir.

Karpuzkaldıran denilmesinin nedeni ise suyunun çok tuzlu olmasından dolayı on kiloya kadar karpuzları kaldırabildiği içindir. Karpuzkaldıran Askeri Kampı‘na yakın olmasından dolayı kamp ile aynı ise sahiptir. Aşağı Düden ya da Kıyı Düdeni de diyebilirsiniz.

Karpuzkaldıran Şelalesi Türkiye‘de Denize 45 metreden dökülen tek şelaledir. Suyu oldukça gür akmaktadır. Güneş ışınlarının kırılması nedeniyle hergün her saat gökkuşağı görmeniz mümkündir.

Çoğunlukla yat ya da tekne turu ile gezintiye çıkanlar daha rahat izleyebilir, en güzel açı denizden görülebilmektedir. Şelaleyi falezlerden net görmek mümkün değildir. Şelale 45 metreden denize dökülmektedir. Aşağı iniş çok tehlikelidir fakat mümkündür. Her ne kadar riskli olsana bu riski göze alarak inmiş bulunmaktayım. Çok iyi bir tırmanış gerektiren 9 metrelik bir tırmanış ardından inmek mümkündür. Yukarıdan izlemek de epey keyiflidir. Buranın serpme kahvaltısı meşhurdur. Düden çayının kıyısında çay veya kahvenizi yudumlamak, kahvaltınızı manzara eşliğinde yapıp güne enerji toplayarak başlamak için idealdir. Şelaleyi aşağıdan görmek için ise tekne turlarına katılabilirsiniz. Düden çayı üzerinde zipline yapmak isterseniz de  bu park içerisinde mevcuttur.

Eğer buraya kadar geldiyseniz falez parkta bisiklet turu yapmanızı tavsiye ederim. Falezlerden aşağıya inen merdivenleri takip ederek Antalya’da heryerde denize girmek mümkün. Çok yakında bulunan İnciraltı Plajı‘nı da tavsiye ederim, eminim çok seveceksiniz. Ayrıca Karpuzkaldıran şelalesi Lara Halk Plajına çok yakındır.

Karpuzkaldıran Şelalesi nerede ve nasıl gidilir?

Merkeze 15 km uzaklıktadır. Şehir merkezinde bulunduğu için otobüsle ya da araçla ulaşım çok kolaydır. Park sorunu yaşamazsınız. Düden Park‘a giriş ücretsizdir. Karpuzkaldıran Şelalesi‘ne gitmek için Antalya’da Yolcu360‘tan bir araç kiralayıp karayoluyla gelebilirsiniz. Bunun için   Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Dileyenler Antalya araç kiralama tekliflerini de değerlendirip şehir merkezinden yola çıkabilirler.

Kaputaş’ın Antalya Havalimanı’ na uzaklığı 21 km olduğu için mutlaka yolcu360.com ile araç kiralama yapmanız tavsiye edilir. Yolcu360 uygulaması ile kiralık araç fiyatlarını karşılaştırabilir, en uygun fiyatlı seçeneği hızlı ve pratik bir biçimde bulabilirsiniz.

Karpuzkaldıran ‘da kamp ve konaklama

Çevrede 3,4 veya 5 yıldızlı oteller bulunmaktadır. Uygun fiyatlı oteller de mevcuttur. Düden Park içerisinde kamp kurabilirsiniz. Ama şehir merkezinde kamp yaptığınızı unutmayın.Düden park içerisinde wc mevcuttur.

Karpuzkaldıran ‘da ne yenir?

Düden Çayı genelde serpme kahvaltı için tercih edilen bir yer olması nedeniyle bol bol şadırvan ya da  restaurant görebilirsiniz. Ayrıca Teracity Avm‘ye oldukça yakındır. Şehir merkezinde olduğundan dolayı kolayca yiyecek bulabilirsiniz.

Yorum ekle