Yolcu360 Blog

Cunda Adası En İyi 7 Otel

Cunda Adası, Ege’nin en keyifli tatil noktalarından biri. Yemyeşil doğası ve Ege mavisine karşı huzurlu bir tatil yapmanın adresi. Gelin Cunda Adası’nı yakından inceleyelim. Cunda Adası nasıl gidilir? Cunda Adası en iyi 7 otel nerede? Tüm bu sorulara birlikte cevap bulalım.

cunda (1)

Cunda Adası Nerede?

Benzersiz Ege Denizi manzarasına ev sahipliği yapan Cunda Adası nerede? Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yer alan Cunda, Ege Denizi’nin dördüncü büyük adası olma özelliğine sahip. Namı diğer Ali Bey Adası olarak da biliniyor. 

Cunda Adası Nasıl Gidilir?

Cunda Adası turizm açısından gözde olması sebebi ile ulaşımı da epey kolaydır. İster deniz ister kara yolu olsun dilediğiniz gibi adaya gelebilirsiniz. İstanbul’dan ulaşım sağlayacak tatilcilerimiz için İDO seferleri ile Balıkesir’e gelebilmek mümkündür. Oradan da Ayvalık ilçesine geçiş yaparak Cunda Adası’na gidebilirsiniz. Eğer kendi aracınız ile adaya seyahat etmek istiyorsanız Ayvalık ilçesi ile Cunda arası sadece 8 km mesafede yer almaktadır. Bunun yanı sıra diğer illerden tatile gelecek olanlar için ise Balıkesir Havalimanı’na gün içerisinde pek çok sefer düzenlenmektedir. 

Cunda seyahatiniz öncesinde Yolcu360’tan en uygun kiralık araç fiyatlarına bakmayı unutmayın. İstanbul’dan yola çıkacaksanız, İstanbul araç kiralama seçeneklerine mutlaka göz atın. İsterseniz Balıkesir araç kiralama tercihlerini değerlendirebilirsiniz.

Cunda Adası’nda Görmeniz Gereken 8 Yer

Cunda Adası Otelleri: Cunda Adası En İyi 7 Otel

Tatil cenneti Cunda Adası konaklama seçenekleri ile de misafirlerin yüzünü güldürüyor. Özellikle yaz sezonun da sık tercih edilen rotalardan biri olması da yoğunluğu epey artırıyor. Her bütçeye hitap eden fiyatları, hijyenik ortamı ile Cunda Adası en iyi 7 oteli sizler için listeliyoruz. 

  • Cunda Fora Otel

Cunda Adası otelleri arasında en beğenilenlerden olan Cunda Fora Otel tatilde sizleri bekliyor. Denize olan konumu ve imkanları ile pek çok misafir tarafından tercih ediliyor. Eşsiz deniz manzarası, lezzetli Ege yemekleri eşliğinde konforlu bir tatil imkanı sunuyor. Her bütçeye uygun fiyatları ile de sizleri zorlamıyor. Fakat gelmeden birkaç gün önce rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Hatta yaz sezonu gibi yoğun aylarda gelecekseniz aylar öncesinden bile rezervasyon yapmanız gerekebilir.

Cunda Fora Otel Adres: Mithatpaşa, Mevlana Caddesi, 1/1. Sokak, No:7, 10405 Ayvalık/Balıkesir

  • Begonvilla

Begonvilla, Cunda Adası en iyi 7 otel arasında ilk sıralarda yer almayı başarıyor. Bölgenin ilk ve en kalıcı eski eser restorasyonlarından olan bina adeta tarihe meydan okuyor. 110 yıllık geçmişe sahip olan Begonvilla misafirlerini tarihte yolculuğa çıkarıyor yeridir. Sakin bir sokakta yer alması da tatilcilerin daha çok ilgisini çekiyor. Midilli Adası manzaralı otelde kahvaltı yapmanın da tadı bir başka. Organik sebzeler ile hazırlanan kahvaltı da yok yok. Açık büfe servisi ile sınırsız seçenek sunuyor. El yapımı reçeller, sıcacık pişiler ile sağlam bir menüye sahip. 3-4 kişinin konaklayabileceği tatil evleri konseptiyle hazırlanan Begonvilla’yı sizlere tavsiye ediyoruz. Hemen hemen her köşesinde antika bir eşyanın ya da tablonun yer aldığı sıradışı Cunda butik otelinde birkaç gün konaklamalısınız. Özellikle akşam saatlerinde yasemin ve begonvil kokuları eşliğinde serinlemenin keyfi ise bir başka güzel.

Begonvilla Adres: Mithat Paşa Mahallesi, Bakkal Sokak, No:30 Cunda, 10405 Ayvalık/Balıkesir

  •  Despot Evi 

Evin eski sahipleri tarafından restore edildikten sonra ayrı bir ruh kazanıyor. Cumhuriyet öncesi de dahil olmak üzere Cunda Adası’nın tarihi dokusuna ev sahipliği yapmış bir ev. Tıpkı Ege’nin kozmopolit yapısı gibi Despot Evi de yaşamın izlerini taşıyor. 1862’den kalan restoranların mutfağı ise oldukça iddialı. Meşhur zeytinyağlılar, marine edilmiş deniz ürünleri ile adeta bir lezzet şöleni oluyor. Bunun yanı sıra çeşitli aroma terapiler, masajlar ile de sakinleşip, ruhunuzun derinliklerine dokunabilirsiniz. Geleneksel hamam ritüellerinden, yogaya geniş bir seçenek skalası sizleri bekliyor. Caddeye açılan büyülü kapısı sizleri huzura davet ediyor. İster Despot Evi’ne özel kumsalı ile güneşlenebilir, ister yaldızlı su görüntüsü ile havuzda yüzebilirsiniz. 

Despot Evi Adres: Cunda Adası, Mithatpaşa Mahallesi, Mektep Sokak, N:2/2, 10400 Ayvalık/Balıkesir

  • Efruze Otel

Hem ulaşım hem konfor açısından Cunda butik otellerinden en keyiflisinden biri. Benzersiz deniz manzarasına karşı kurulan kahvaltı sofrası ve taze reçellerin tadı ise bir başka. Boşnak böreğinden, pişiye; zeytinyağlı ara sıcaklardan, doğal kaymağa kadar neredeyse kuş sütünün bile eksik olmadığı bir sofra. 

Bunun yanı sıra kendine ait sahilde yürüyüş yapabilir, gece ay ışığını seyredebilirsiniz. Hatta dilerseniz deniz manzaralı odalarda konaklayabilir; gece boyu yakamozun keyfini çıkarabilirsiniz. Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na uzaklığı sadece 35 km olan Efruze Otel, Cunda Adası’nda yerli ve yabancı turistler tarafından en sık tercih edilenler arasında. Aynı zamanda Sarımsaklı Plajı’na 14 km mesafede yer alıyor. Zeytin ağaçlarıyla kaplı bölge huzur bulmak için tam size göre. Ege’ye karşı geçireceğiniz birkaç günlük tatilin tadını başka nerede bulabilirsiniz ki? Doğa ile başbaşa bu küçük taş binada misafir olmak çok güzel. 

Efruze Otel Adres: Mithatpaşa, Mevlana Caddesi, No:52, 10400 Ayvalık/Balıkesir

  • Labris Otel

Cunda Adası’nda aradığınız ne varsa Labris Otel’de bulabilirsiniz. Tarihi yel değirmenlerinden, dar sokaklarına kadar otelin bulunduğu bölge adeta küçük bir Cunda Adası. Hemen hemen çevresindeki tüm ilçeler ile bağlantısı olan Ayvalık’ın bu özel bölgesine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kaz Dağları’na yaslanıp, engin Ege’nin keyfini çıkarabilirsiniz. Kalabalıktan uzak yaklaşık iki dönümlük araziye kurulan Labris Otel’in yemyeşil bahçesine konumlanmış iki taş bina sizleri karşılıyor. Toplamda 24 odadan oluşan Labris Otel, Cunda butik otellerinden mimarisi en kusursuz olanı. Tarihi Rum evlerinde görmeye alışık olduğumuz taş işlemeciliğini otel duvarlarında görmemiz mümkün. Taş duvarlar sayesinde otel oldukça geniş ve ferah. Dekorasyonun tarih ile sentezlendiği Labris Otel huzurlu bir tatil arayanların ilk tercihi. İki kişilik standart odaların yanı sıra 4 kişilik aile odaları da bulunmaktadır. Hatta evli çiftler için özel dekore edilmiş suit odalar da mevcuttur. 

Labris Otel Adres: Namık Kemal Mahallesi, 15 Eylül Caddesi, Bayır Sokak, No:73-79, 10405 Alibey Adası/Balıkesir

  • Parna Hotel

Ağaçların arasında yer alan Parna Hotel’in ortasında ise kocaman bir havuz var. Havuz kenarında kahvaltı yapabilir, ağaçların serin havasında kuş seslerini dinleyebilirsiniz. Cunda Adası butik oteller listesinde en üst sıralardan giriş yapmayı başarıyor. Alanında uzman şefleri ile Ege lezzetlerine doyacağınız bir tatil sizleri bekliyor. Bahçeden sofraya doğal ürünler, katkı maddesiz yemekler ile mideniz şenlenecek; yüzünüz gülecek. Teras barda içkinizi yudumlarken, Ege’nin kusursuz maviliğini seyre dalabilirsiniz. Parna Hotel hoş sohbet ortamı, güler yüzlü çalışanları ile her yaz tatilinizde müdavimi olacağınız bir otel. Bu arada otel kışın da hizmet vermektedir. Dilerseniz soğuk kış günlerinde, şömine başında doğal üzümlerden yapılan yöreye özgü şarapları tadabilirsiniz. Ya da terasta ada manzarasına karşı romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. 

Parna Otel Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Mevlana Caddesi, 1. Sokak, No:3 Cunda, 10405 Ayvalık/Balıkesir

  • Moshinos Otel

Büyülü bir isme sahip öyle değil mi? “Güzel kokulu” anlamına gelen “moshinos” aynı zamanda Cunda Adası’nın Rumca karşılığıdır. Böylesine büyüleyici bir otelde kim tatil yapmak istemez öyle değil mi? Nitekim bölgeyi yaseminden, limona; kekikten, begonvile binbir çeşit çiçeğin kokusu sarıyor. Yürürken bile parfümsü havayı siz de hissedeceksiniz. Toplamda 8 odası bulunan Moshinos, tam bir Cunda butik otel. Her oda birbirinden farklı dizayn edilmiş olsa da hepsinin tek bir ortak özelliği var. Beyaz renk temasının hakim olduğu tüm odalarda özgünlük hakim. Yüksek tavanlar, eski tip cibinlikler ve daha pek çok büyüleyici tasarım sizleri karşılıyor. Moshinos Otel’in her köşesinde bir tarih, bir antika sizleri selamlıyor. Dantel perdeler, el işi kanaviçeler sizleri alıp bambaşka diyarlara götürüyor. Balıkesir Havalimanı’na sadece 30 dakikalık mesafede yer alması da tercih edilirliğini artırıyor. Ayrıca unutmadan hatırlatalım. Moshinos Otel öylesine sevecen ki biricik dostlarımızı; evcil hayvanları da misafir etmekten büyük keyif duyuyor. 😉

Moshinos Adres: Mithatpaşa, 10400, Orta Sokak, No:10, 10405 Ayvalık/Balıkesir

Cunda Adası’nda Denemeniz Gereken En İyi 9 Restoran

 

Yorum ekle