Yolcu360 Blog
budapeste-restoranlari (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Budapeşte’nin En İyi 10 Restoranı

Budapeşte’nin En İyi 10 Restoranı

Budapeşte’yi tarihi geçmişi ve kadim kültürü ile tanıyoruz. Peki ya mutfağı? Macar mutfağına ne kadar hakimiz? Sulu et yemeklerinden, tavuk kızartmasına ve daha adını sayamayacağımız yüzlercesine. Macar mutfağını incelerken, Budapeşte’nin en iyi 10 restoranı ile karşılaştık. İşte Budapeşte’nin en iyi restoranları ve bu restoranlarda mutlaka yemeniz gereken yerel lezzetler!

Budapeşte Nerede?

Balkanların etkileyici mimarisi ve kadim tarihiyle büyüleyen şehri Budapeşte, Macaristan’da. Aynı zamanda Macaristan’a başkentlik de yapan şehir, kültürüyle tüm Avrupa’yı etkilemiştir.

Budapeşte Nasıl Gidilir?

Balkanlarda yer alması Budapeşte’ye ulaşımı kolaylaştırmıştır. Budapeşte Ferenc Liszt Uluslararası Havalimanı’na İstanbul üzerinden hemen hemen haftanın her günü uçak seferi bulunmaktadır.

Budapeşte’yi konforla keşfetmek isterseniz Yolcu360’ın Budapeşte araç kiralama seçeneklerini inceleyerek dakikalar içerisinde ideal aracınızı kiralayabilirsiniz.

Budapeşte Yemekleri İpucu

budapeste-restoranlari-1-1.jpg

  • Malum turist olarak Budapeşte’yi ziyaret ediyorsunuz. Haliyle sizleri daha çok turistik mekanlar karşılar. Turistleri ağırlayan restoranların daha pahalı olabileceğini Budapeşte gezisi boyunca aklınızdan çıkarmamalısınız.
  • Bahşiş usulüne alışık olan şehir, turistlerden de aynı şekilde bahşiş bırakmalarını ister. Tabi ki sözel olarak böyle bir istekte bulunmazlar. Ama menü fiyatlarına bahşişleri de dahil eden restoranlara rastlamanız mümkün.
  • Eğer bütçenizi zorlamayan ve lezzetli yemekler arıyorsanız şehrin merkezi ve turistik mekanlarından biraz uzaklaşmanızı öneriyoruz. Her ne kadar pahalı bir şehir olmasa da tatil sezonlarında fiyatlarda değişiklik yaşanabiliyor.
  • Yüzyıllardır süregelen yemek kültürü ile tam bir gastronomi şehri olan Budapeşte, akşam yemekleri başta olmak üzere sınırsız seçenekli bir mutfak sunuyor. Özellikle akşam yemeğine ayrı bir ihtimam gösteren bölge halkı sizleri her damağa hitap eden lezzetler ile buluşturuyor. 
  • Avrupa gelenekleri etkisi altında olması Budapeşte inançlarını da etkilemiş durumda. Nitekim bazı yemeklerde domuz eti, domuz yağı gibi sağlığa da zararlı gıdalar yer almaktadır. Hassas davrandığımız bu hususlar için restoran sahiplerinden sipariş vermeden önce bilgi edinmekte fayda var. 

Budapeşte Restoran Tavsiyesi: 10 En İyi Budapeşte Restoranı

budapeste-restoranlari-.jpg

Balkan lezzetleri deyince akan sular durur. Ortak tarihimiz ve benzer kültürel değerlerimiz ile adeta iki elmanın yarısı gibiyiz. Et yemeklerinden, tatlılara hemen hemen tüm lezzetlere az çok aşinayız. “Tuna’nın incisi Budapeşte ne yenir?” sorusuna birlikte cevap arıyoruz. Budapeşte’nin en iyi 10 restoranı listemize mutlaka göz atmalısınız. 

  • Drum Cafe Budapest

İsmi sizlere de bir yerden tanıdık geliyor öyle değil mi? Sığır eti kullanılarak yapılan bir çeşit sulu et yemeği diyebiliriz. “Budapeşte ne yenir?” sorusuna verilebilecek ilk cevaplardan biri kesinlikle gulaşdır. “Gulyas” olarak bilinen bu geleneksel yemek Macar mutfağının olmazsa olmazıdır. Gulyasın yapımında bifteğin yanı sıra taze sebze ve baharatlar da kullanılır. Odun ateşinde yavaş yavaş pişirilerek elde edilen bu lezzet şöleni, damaklarda eşsiz bir tat bırakır. Fakat Gulyasın farkı tarifleri de tercih edilmektedir. Bazı restoranlar çorba kıvamında hazırlarken, bazıları susuz et yemeği olarak servis yapmaktadır. Bu sebeple sipariş vermeden önce yemeğin yapılışı hakkında bilgi edinmenizde fayda var.

Budapeşte’nin hemen hemen her restoranında rastlayacağınız bir lezzettir. Peki en güzel gulyas nerede yenir? Drum Cafe Budapest, gulyas konusunda başarısını ispatlamıştır. Hatta gulyasın adresi Drum Cafe desek abartmış olmayız.

Drum Cafe Budapest Adres: Drum Cafe Budapest, Dob u. 2, 1072 Macaristan

  • Retro Langos

Dışardan görüntüsü ekmek kızartması olarak görünen langos, tadına doyum olmayan bir lezzet. Budapeşte sokak lezzetleri arasında ilk sırada yer alan langos, Macar halkının vazgeçilmezi. İsmini alev anlamına gelen “lang” sözcüğünden alan langos yağda kızartılarak yapılıyor. Kızaran ekmek hamuru altın rengini alıyor. Ardından rendelenmiş peynir, sarımsak, ekşi krema ve çeşitli soslar eşliğinde servis ediliyor. Tabi ki isterseniz sade olarak da tercih edebilirsiniz. 

Fuar açılışlarında, panayırlarda, festivallerde yani kısacası açık alanlarda atıştırmalık olarak tercih edilen bir tat. Tam bir sokak lezzeti! Fakat bazı restoranlar menülerine langosu çoktan ekledi bile. Onlarda biri de Retro Langos Budapest restoranı. Budapeşte’nin en iyi 10 restoranından sadece biri. Budapeşte gezisinde denemenizi mutlaka öneriyoruz. 

Retro Langos Adres: Retro Langos Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 25, 1065 Macaristan

  • Paprika Vendéglő Budapest

Macar tarihi kadar köklü bir lezzetle karşınızdayız: Chicken Paprikash. Kırmızı biber ile hazırlanan bir sos eşliğinde pişirilen bir çeşit tavuk fileto. Bu eşsiz tadı hazırlarken kırmızı biber ve tavuğu ayrı düşünmemiz imkansız. Nitekim hazırlama aşamasında kullanılan biber çok acı değil. Bu sebeple deneyenleri zorlamayan bir lezzet. Chicken paprikash genellikle erişte ya da makarna ile birlikte menü halinde sunuluyor. Bunun yanı sıra üzerine isterseniz ekşi krema da ekleyebiliyorsunuz. Paprika chicken’ının tadına bakmadan Budapeşte gezisin bitirmeyin deriz. 😉 

Paprika Vendéglő Budapest Adres: Paprika Vendéglő Budapest, Dózsa György út 72, 1071 Macaristan

  • Belvárosi Lugas Restaurant

Tuna Nehri’ne kıyısı olup da deniz ürünsüz bir mutfak düşünülemez elbette. Macar mutfağından acılı balık çorbası halaszle’e ne dersiniz? Tatlı su balıklarının fileto haline getirilmesi ile oluşan bu çorbadan balık sevmeyenler bile vazgeçemeyecek. Farklı pişirme ve doğrama teknikleri ile pişirilen bir çorba olmasına rağmen ortak tatta buluşur. İçerisinde genellikle bol baharat ve kırmızı biber mutlaka mevcuttur. Soğuk kış günlerinde Macar halkının tercih ettiği halaszle’enin en güzel halini Belvárosi Lugas Restaurant’ta deneyebilirsiniz. 

Belvárosi Lugas Restaurant Adres: Belvárosi Lugas Restaurant Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 15, 1065 Macaristan

  • Menta Cafe & Lounge

Budapeşte’de atıştırmalığa doyacaksınız desek abartmış olmayız. Gastronomide ayrı bir öneme sahip olan Macar atıştırmalıklarını keşfetmeden dönmeyin. Rantott Sajt da meşhur atıştırmalıklarından biri. Pane haline getirilen kaşar peynirlerin kızartılmasında oluşuyor. Başka ülkelerde de denenen bir lezzet olmasına rağmen Budapeşte’de rantott sajt yemenin tadı bir başka. Ayrıca içerisine farklı soslar ve malzemeler ekleyerek lezzetin nirvanasına ulaşmanız mümkün. Eriyen kaşar peyniri ile rantott sajt en güzel Menta Cafe & Lounge’da hazırlanıyor. 

Menta Cafe & Lounge Adres: Menta Cafe & Lounge, Székesfehérvár, Koronázó tér 3, 8000 Macaristan

  • Retek Bistro

Töltött káposzta Paskalya ve Noel günlerinin akla gelen ilk yemeklerinden biridir. Özel günlerin tercih edilen bu ünlü lezzeti aslına bakarsanız bize çok tanıdık. Hatta lahana sarmasının Macar usulü desek yanılmayız. Etli ya da etsiz şekilde iki farklı sunum çeşidi olan Töltött káposzta tam bir Balkan yemeği. Nitekim ortak tarihimizi ve kenetlenmiş kültürümüzü yansıtıyor. Meze olarak sofralarda yerini alsa da kimi zaman ana öğün olarak da tercih edilebiliyor. Retek Bistro ise geleneksel Macar yemeklerini tadabileceğiniz bir restoran. Budapeşte’nin en iyi 10 restoranı arasında kültürüne sıkı sıkıya bağlı bir mekan. 

Retek Bistro Adres: Retek Bistro Budapest, Nádor u. 5, 1051 Macaristan

  • Molnár’s Kürtőskalács

Kelime anlamı “baca keki” olan kürtoskalacs, Budapeşte’nin en meşhur tatlısı. Sokak lezzetleri arasında da sayabileceğimiz bu tatlı, dışı şekerle kaplı bir hamurdan oluşuyor. Odun ateşinde pişirilmek üzere hazırlanan hamur parçaları çubuklara takılıyor. Ateşte karamelize olana kadar bekletilen şeker ile servis ediliyor. Çörek olarak da nitelendirebileceğimiz kürtoskalacs elinize alıp, gezinize devam edebileceğiniz bir tat. Taze meyveler ve özel soslar ile süslenen hamurdan çubuk, ağzınızda unutulmaz bir tat bırakıyor. Peki en lezzetli kürtoskalacs’lar nerede yenir? Her ne kadar sokak lezzeti olsa da restoranlarda da satışı mevcuttur. O restoranlardan biri de taze kürtoskalacs’ları ile ünlü Molnár’s Kürtőskalács. Budapeşte’ye gittiğinizde bir turist olarak kürtoskalacs yemeden sakın dönmeyin. 😀 

Molnár’s Kürtőskalács Adres: Molnár’s Kürtőskalács Budapest, Váci u 31, 1052 Macaristan

  • Korhely Faloda & Daloda

“Budapeşte mutfağında menemen bulduk.” desek ne dersiniz? Evet, menemen. Yemeksiz akşamlarımızın kurtarıcısı menemenin yumurtasız versiyonu ile karşınızdayız. Lecso domates, biber ve soğanın sotelenerek oluşturduğu dumanı üstünde bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz. Elbette Macar mutfağının vazgeçilmez baharatı paprika eşliğinde. Bölge halkı özellikle akşam yemeklerinde öğün olarak tüketmeyi tercih ediyor. Budapeşte’nin en iyi 10 restoranı arasında gösterebileceğimiz Korhely Faloda & Daloda aynı zamanda lecso’ya menüsünde yer veriyor. Gece 00.00’a kadar hizmet veren restoranı diğer eşsiz yemekleri için de tavsiye ediyoruz.

Korhely Faloda & Daloda Adres: Korhely Faloda & Daloda Budapest, Liszt Ferenc tér 7, 1061 Macaristan

  • Frici Papa

Kahvaltılarınızı şenlendirecek bir lezzet ile geliyoruz. Palaçinka, Orta Avrupa kahvaltı kültürünün adeta demirbaşı. “Budapeşte ne yenir?” sorusuna verilebilecek en tatlı cevap. Tıpkı Türk mutfağında 2 yumurtayı unla çırparak hazırladığımız krep gibi. Fakat palaçinkanın yapımına orman meyveleri, bal ve reçel de dahil oluyor. Hem tatlı hem tuzlu çeşidi de tercih edilen palaçinka kahvaltılarda tüketiliyor. Tatlı yemek isteyenler şurup ya da reçellerle tatlandırırken, tuzlu tüketmek isteyenler ise süzme peynir ve domuz pastırması kullanıyor. “Şöyle bir ağzımız tatlansın.” diyorsanız sabah kahvaltınızı bu sabah Frici Papa’da yapabilirsiniz. 

Frici Papa Adres: Frici Papa Budapest, Király u. 55, 1077 Macaristan

  • Kispiac Bistro

Başlangıç menüleri arasında yer alan gyümölcsleves ile yemeğinize güzel bir açılış yapabilirsiniz. Soğuk meyve çorbası olarak nitelendirebileceğimiz bu tat Macar mutfağının geleneksel yemeklerinden biri. Özellikle yaz aylarında hafif ara öğün alternatifi arayan misafirler için mükemmel bir seçim. Vişne, ekşi krema ve çok az miktarda şeker ile servis edilen çorba damaklarda akıl almaz bir tat bırakıyor. Hazırlanışı kolay gibi gözükse de her restoran aynı başarıyı yakalayamıyor. Eğer Budapeşte gezisinde gyümölcslevesi denemek isterseniz sizi Kispiac Bistro’ya davet ediyoruz. Böylesine lezzetli bir çorbanın ikinci kasesini de isteyeceğinize eminiz. 😉

Kispiac Bistro Adres: Kispiac Bistro Budapest, Hold u. 13, 1054 Macaristan

Yorum ekle