Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Cunda Adası’nda Denemeniz Gereken En İyi 9 Restoran

Cunda Adası’nda Denemeniz Gereken En İyi 9 Restoran

Cunda Adası’na girdiğiniz an iyot ve deniz kokusu sizleri karşılar. Ege’nin bereketi ve huzuru alabildiğine davetkardır. Köklü geçmişi sayesinde mutfak kültürü de epey gelişmiştir. Böylesine zengin mutfağa kim hayır diyebilir ki? Gelin hep birlikte Cunda Adası en iyi restoranları keşfedelim.

Cunda Adası Nerede?

Geçmişte “Ali Bey Adası” olarak bilinen Cunda Adası, Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden biridir. Hem yerli hem yabancı turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Peki Cunda Adası nerede? Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası Ege’nin tam kalbinde yer alıyor. Toplamda 22 adadan oluşan Ayvalık Ege Denizi’nin en büyük dördüncü adası olma özelliğine de sahip. 

Cunda Adası’nda Görmeniz Gereken 8 Yer

Cunda Adası’na Nasıl Gidilir?

Bölge turizm açısından değerli olduğu için ulaşım da bir o kadar kolaydır. Cunda Adası nasıl gidilir? İster karayolunu ister havayolunu tercih edin Ayvalık’a ulaşabilirsiniz. Hatta denizyolu ile de Cunda Adası’na gelebilirsiniz. 

Eğer denizyolu ile adaya gelmeyi düşünüyorsanız İstanbul’dan düzenlenen İDO seferleri ile Balıkesir’e geçmelisiniz. Ardından da otobüsler aracılığı ile Cunda Adası’na ulaşabilirsiniz. 

Karayolu ile yolculuk yapacaksanız Ayvalık ilçesine ulaştıktan sonra yaklaşık 8 km daha ilerlemeli ve Cunda’ya gelmelisiniz. Son olarak havayolunu kullanacak olan misafirler için ise en uygun güzergah Balıkesir Havalimanı’na iniş yapmanızdır. 

Cunda seyahatiniz öncesinde Yolcu360’tan en uygun kiralık araç fiyatlarına bakmayı unutmayın. İstanbul’dan yola çıkacaksanız, İstanbul araç kiralama seçeneklerine mutlaka göz atın. İsterseniz Balıkesir araç kiralama tercihlerini değerlendirebilirsiniz.

Cunda Adası’nda Ne Yenir? Cunda Adası En İyi 9 Restoran

Adanın huzurlu manzarası kadar yemekleri ile de meşhurdur. Ege mutfağının sağlığı ve bereketi ülke sınırlarını aşmıştır. Ayvalık tostundan, zeytinyağlı sarmaya; damla sakızlı dondurmadan, kalamara akıl almaz lezzetler sizleri bekliyor. Cunda Adası nerede ne yenir? Adanın en meşhur lezzeti nedir? Cunda Adası en iyi 9 restoranı ile tüm bu sorularınızı cevaplıyoruz. 

  • Ege’den Bir Esinti Lal Girit Mutfağı

cunda-restoranlar.jpg

Cunda Adası denince akla gelen ilk adres Lal Girit Mutfağı’dır. Fiyatları ve lezzeti ile dillere destan bir menüye sahip. Restoran sahibinin güler yüzü ve el emeği sayesinde bölgenin en ünlü restoranı olma özelliğine sahip. Özellikle dil balığı ve kabağın rüyası mezesi ile meşhur. Bunun yanı sıra cevizli patlıcanlı et, enginar dolması ve sütte pişmiş patlıcan mezelerini de mutlaka denemelisiniz. Lal Girit Mutfağı, Cunda Adası en iyi 9 restoranı arasında ilk sırada yer alıyor. Bize sorarsanız uğramadan Cunda Adası gezinizi tamamlamayın.

Lal Girit Mutfağı Adres: Altay Pansiyon Yanı No:20, Alibey Adası, Cunda Adası, Ayvalık/BALIKESİR

  • Gün Batımına Karşı Sahil Restoran

cunda-restoranlar-1.jpg

Denize sıfır konumundan dolayı Sahil ismini alan restoran Cunda Adası en iyi 9 restoranı arasında yerini almayı başarıyor. Her ne kadar balık restoranlarının fiyatlarından yakınsak da Sahil Restoran böyle değil. Pek çok restorana göre uygun fiyatları ile misafirlerini ağırlıyor. Balık papalina, isli levrek ve Sahil lokması en çok tercih lezzetleri arasında. Gün batımına karşı sevdiğiniz ile güzel bir yemek yemek isterseniz gönül rahatlığıyla Sahil Restoran’ı tercih edebilirsiniz. Ayrıca akşam saatlerinde başlayan fasıla ve canlı müziğe de eşlik edebilirsiniz. 

Sahil Restoran Adres: Sahil Boyu Caddesi, Cunda Ayvalık/BALIKESİR

  • Uno Pizza

cunda-restoranlar-2.jpg

Cunda Adası’nda İtalyan mutfağına ne dersiniz? Evet yanlış duymadınız. İtalyan mutfağının benzersiz lezzetlerini sizin için Ege’ye taşıyoruz. Deniz ürünlerine biraz ara vermek isteyenler için Uno Pizza’yı tavsiye ediyoruz. Damak çatlatan makarna çeşitleri, el yapımı incecik pizzaları ve doğal şarapları ile bölgenin en gözde mekanlarından biri. Pizzanın bize sorarsanız saati olmaz. 😀 İster ara öğün ister akşam yemeği olarak tercih edin İtalyan mutfağına doyum olmaz. Bunun yanı sıra vejetaryen seçimleri ve salataları ile de sizlere geniş bir menü sunuyor.

Uno Pizza Adres: Çarşı Caddesi, No:1, Namık Kemal Mahallesi, Cunda Adası, Ayvalık/BALIKESİR

  • Tarihe Açılan Lezzetler Dantela

cunda-restoranlar-3.jpg

Cunda Adası’na özgü tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Dantela Restoran, sizi geçmişe götürüyor. İsmi gibi dantellerin ve önceki devirlerde kullandığımız antika eşyaların olduğu mekan iki başarılı girişimci kadın tarafından oluşturuldu. Ege mutfağının enfes zeytinyağlıları, hafif aromalı mezeleri tatma fırsatını bizce kaçırmayın. Tarihte yolculuğa çıkaran Dantela Restoran’ın müdavimleri oldukça fazla. Bu yüzden gitmeden önce rezervasyon için iletişime geçmenizde fayda var. 

Dantela Adres: Mithat Paşa Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No: 14, Namık Kemal Mahallesi, Cunda Adası, Ayvalık/ BALIKESİR

  • İskele Üzerinde Lezzetler Teo’s Restoran

cunda-restoranlar-4-1.jpg

İskeleye konulmuş masaları ile Teo’s Restoran, iyot kokusu eşliğinde akşam yemeği imkanı sunuyor. İçkilerinizi yudumlarken Ege’nin serin havasını içinize çekebileceğiniz benzersiz bir mekan. Kekikli ahtapot, ahtapot tandır, karides mantısı gibi daha önce denemediğiniz lezzetleri keşfedebilirsiniz. Bunun yanı sıra isli enginar, ot mücveri gibi lezzetlerle de Teo’s Restoran ön plana çıkıyor. 

Teo’s Restoran Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Mevlana Caddesi, 2.Sokak, Cunda Adası, Ayvalık/BALIKESİR

  • Füzyon Mutfağı Cleto’s Ristorante

cunda-restoranlar-5.jpg

Farklı lezzetler tatmaya, yeni menüler keşfetmeye ne dersiniz? Mola Cunda Beach içerisinde hizmet veren Cleto’s Ristorante’de birbirinden farklı tatlar sizleri bekliyor. Bresaola carpacciodan, el yapımı makarnaya İtalyan lezzetlerini sizlerle buluşturuyor. Aslına bakarsanız Cleto’s Ristorante için füzyon mutfağı diyebiliriz. Bahar favası, tempura deniz fasulyesi gibi Türk ve İtalyan mutfağını buluşturuyor. Eğer füzyon mutfağını henüz keşfetmeyenlerdenseniz Cleto’s Ristorante’yi sizlere ısrarla öneriyoruz. 

Cleto’s Ristorante Adres: 150 Evler Mahallesi, Atatürk Bulvarı, Kırlangıç AVM, 10400 Cunda Adası Ayvalık/BALIKESİR

  • Makarna, Şarap ve Felicita Cunda

Küçük ve sevimli bir mekan olan Felicita Cunda, damak çatlatan lezzetleri ile geliyor. Gece 02.00’a kadar hizmet veren işletme, güler yüzlü çalışanları ve samimi tavırları ile gönlümüzü fethediyor. Tıpkı anne eli değmiş gibi lezzetli yemekleri ve serinletici kokteylleri ile sizi ağırlamak için sabırsızlanıyor. Felicita Cunda’da en çok incecik makarna ve doğal şarap ikilisi tercih ediliyor. Fakat seçim yine de size kalmış. Felicita Cunda, benzersiz lezzetleri ile Cunda Adası en iyi 9 restoran listesine girmeye hak kazanıyor. 

Felicita Cunda Adres: Namık kemal Mahallesi, Ayvalık Caddesi, Belediye Sokak, 6/1 Ayvalık/BALIKESİR

Cunda Adası Kahvaltı Yerleri

Ne demiş Cemal Süreya: “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” Haksız da sayılmaz. Kusursuz bir kahvaltının halledemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Üstelik güne enerjik başlamanın en mutlu yolu kahvaltıdan geçiyor. Ege Denizi manzaralı Cunda Adası kahvaltı yerlerini sizin için inceliyoruz.

  • Mutlu Bir Başlangıç Cook Point Cunda

cunda-restoranlar-7.jpg

Eski ile yeniyi buluşturan Cook Point Cunda ile güne mutlu bir başlangıç yapıyoruz. Tasarımı ile görenleri büyüleyen kafede adeta geçmişe doğru yolculuğa çıkıyorsunuz. Gençliğinizden kalan koltuklar, kitaplıklar derken adeta zamanda yolculuk yapıyorsunuz. Cunda’nın doğal ürünleri ile hazırlanan kahvaltı günün en doyurucu öğünü olmaya aday. Sofranıza gelen reçelden, yumurtaya hemen hemen hepsi el yapımı ürünler. Doğal zeytinyağları, hormonsuz sebzeler eşliğinde ne yediğinizi bildiğiniz bir kahvaltı olacak. 

Cook Point Cunda Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Mevlana Caddesi, Cunda Adası, Ayvalık/BALIKESİR

  • Meşhur Ayvalık Tostu İçin Hacıoğlu Aşkın Tost Evi 

cunda-restoranlar-8-1.jpg

Eğer Ayvalık tostu yemeden geri dönerseniz sizin Ayvalık’a gittiğinize inanmazlar. Bizden söylemesi. 😀 O halde size meşhur lezzet Ayvalık tostunu yiyebileceğiniz en güzel mekanı söylüyoruz. Hacıoğlu Aşkın Tost Evi. Bölgede tadıyla nam salmış tost evi sizleri bekliyor. “Ayaküstü kahvaltı yapıp, Cunda’yı bir an önce gezelim” diyenlerdenseniz hızlı ve lezzetli kahvaltının vazgeçilmez adresine davet ediyoruz. Özellikle tulum peynirli Ayvalık tostu müşterilerin beğenileri arasında olan lezzeti mutlaka denemelisiniz. 

Hacıoğlu Aşkın Tost Evi Adres: Fevzipaşa Mahallesi, Vehbibey Caddesi, Atatürk Bulvarı, No:2, Ayvalık/BALIKESİR

 

Yorum ekle